Syöpää ehkäisevät mehut

Jos lisäät eräitä luonnollisia mehuja säännölliseen ruokavalioosi, pystyt vähentämään syövän ja muiden vakavien sairauksien riskiä.
Syöpää ehkäisevät mehut
Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut ja tarkastanut liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Syöpä on nykyisin yleisin kuolemaa aiheuttava sairaus, ja moni ihminen kamppaileekin tämän sairauden kanssa juuri tälläkin hetkellä. Useissa tapauksissa syöpä periytyy, joten se voi olla geneettinen ongelma, ja toisissa tapauksissa taas ravinnolla on suuri merkitys sen kannalta, oletko riskivyöhykkeessä.

Lue kuinka valmistuu helposti syöpää ehkäisevät terveelliset mehut!

Syöpää ehkäisevät juomat

Syöpäsolujen läsnäolo ihmisen kehossa on selkeä fakta, mutta se, muuttuvatko nämä solut mutaation tuloksena ja leviävätkö ne, riippuu monesti sinusta, elintavoistasi sekä siitä mitä sisääsi laitat ravinnon muodossa.

On olemassa monia eri tyyppisiä syöpiä, ja erilaiset reaktiot ja ympäristöön liittyvät tekijät voivat saada aikaiseksi etäpesäkkeitä lukuisissa elimissä. Tällöin syöpä on entistä vaikeammin hallittavissa oleva sairaus.

On tärkeää pitää mielessä, että vaikka moni ihminen taisteleekin syöpää vastaan, moni myös häviää lopulta tämän taistelun. Siksi kerrommekin tällä kertaa tehokkaista luonnollisista mehuista, jotka pystyvät estämään ja hillitsemään syöpää, mikäli sitä on jo alkanut ilmetä kehossa.

Porkkana-omena-lehtikaalimehu

syöpää ehkäisevät mehut, porkkanamehu

Porkkanoiden, omenoiden ja lehtikaalin (tai pinaatin) käyttö on hyvin suositeltavaa syövän estämisen kannalta. Näistä kolmesta aineksesta saa lukuisia tärkeitä ravinteita kehon hyvinvointiin, ja näihin kuuluvat A-, B- ja E-vitamiini, kuten myös sellaiset mineraalit kuten kalsium.

Tarvittavat ainekset

 • 225 g porkkanoita
 • 4 dl vettä
 • puolikkaan sitruunan mehu
 • puolikas omena
 • lehtikaalin tai pinaatin lehtiä (maun ja saatavuuden mukaan)

Näin tämä mehu valmistetaan

Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa, kunnes saat aikaiseksi tasaisen seoksen.

HUOMAA: voit aina laittaa juomaasi enemmän vettä mikäli haluat.

Keräkaalimehu

syöpää ehkäisevät mehut, keräkaalimehu

Keräkaali on vihannes, jossa on monen tyyppisiä ravinteita, kuten proteiinia, hiilihydraattia, magnesiumia, kaliumia ja C-vitamiinia. Se onkin hyvin suositeltava vihannes, sillä kaali on avainasemassa syövän luonnollisessa torjunnassa – ota siis avuksesi tämän tuotteen mahtavat terveyttä edistävät vaikutukset!

Tarvittavat ainekset

 • 3 tai 4 kaalinlehteä (esim. valkokaali)
 • puoli litraa vettä
 • porkkanamehua (tämä on valinnainen aines)
 • parsakaali (samoin valinnainen)

Näin tämä mehu valmistetaan

Sekoita tehosekoittimen avulla kaalinlehdet ja vesi. Jos haluat antaa juomallesi hiukan vähemmän kirpeän maun, lisää sekaan myös hiukan porkkanamehua. Jos haluat lisää ravinteita, laita juomaasi myös parsakaalia.

Vihermehu

syöpää ehkäisevät mehut, vihermehu

Kuten jo aikaisemmin mainitsimmekin, kaali on äärimmäisen hyödyllinen tuote syövän torjuntaa ajatellen. Se onkin aineksena myös tässä vihermehussa, jossa on mukana myös muita sellaisia aineksia, joista kehosi saa tärkeitä ravinteita. Nämä auttavat sinua tehokkaasti taistelemaan syöpäsolujen muodostumista ja mutaatiota vastaan.

Tarvittavat ainekset

 • 2 tai 3 keräkaalin lehteä
 • kourallinen pinaatinlehtiä
 • parsakaalia maun mukaan
 • 3 kypsää appelsiinia

Näin tämä mehu valmistetaan

Purista mehu appelsiineista ja lisää kaikki ainekset tehosekoittimeesi. Sekoita juomaa kunnes tuloksena on tasainen koostumus, ja parsakaalin avulla teet mausta vähemmän kirpeän.

HUOMAA: tätä mehua kannattaa aina juoda tyhjään vatsaan, jotta voisit maksimoida hyödyllisten ainesosien imeytymisen kehoosi.

Tomaattimehu

syöpää ehkäisevät mehut, tomaattimehu

Tomaattimehun juonti on tunnettu tapa estää ja hoitaa syöpää, ja tomaateilla onkin tehokkaita antioksidanttiominaisuuksia. Niissä on myös lykopeenia, jonka on todettu estävän syöpäsolujen mutaatiota.

Tarvittavat ainekset

 • 5 pilkottua tomaattia
 • 1 sellerinvarsi
 • 1 kurkku
 • cayennepippuria ja hiukan merisuolaa
 • basilikaa (tämä on valinnainen aines)

Näin tämä mehu valmistetaan

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Lisää makusi mukaan basilikaa, mikäli haluat.

Omena-porkkana-inkiväärimehu

syöpää ehkäisevät mehut, omena-porkkanamehu

Vimeinen reseptimme on mehu, jossa on omenaa, porkkanaa ja inkivääriä – näiden ainesten avulla voit estää tehokkaasti syöpäsolujen muodostumista. Inkivääriä pidetään yhtenä kaikkein tehokkaimmista luonnollisista tuotteista syövän torjumisessa, joten se on erittäin suositeltava apu kyseisen sairauden estämiseksi. Saat tästä juomasta myös paljon energiaa, torjut tulehtuneisuutta sekä annat kehollesi antioksidantteja ja rauhoittavan vaikutuksen.

Tarvittavat ainekset

 • 5 omenaa
 • 3 porkkanaa
 • inkiväärinjuurta

Näin tämä mehu valmistetaan

Pese ja kuori kaikki ainekset huolellisesti. Paloittele omenat ja porkkanat pieniin paloihin ja raasta inkivääri (käytä tätä viimeistä ainesta varovaisesti, sillä inkiväärin maku on voimakas ja mausteikas). Sekoita juoma hyvin, ja laita sekaan myös hiukan vettä, jotta saisit tasaisemman koostumuksen mehullesi.

Muista myös tämä!

Kaikkien näiden esittelemiemme juomien tehokkuus piilee siinä, että niissä on runsaasti antioksidantteja. Niiden avulla pystyt myös tasapainottamaan kehosi pH-arvoa – lukuisia tutkimuksia on tehty syövän torjuntaa ja hillitsemistä koskien, ja on todettu, että kehon pH-tason emäksisyys pystyy usein estämään syöpäsolujen muodostumista.

Lopuksi haluaisimme vielä muistuttaa, että valkosipulin lisääminen päivittäiseen ruokavalioon on myös hyvä tapa estää syöpää. Kun syöt valkosipulia raakana, saat hyödynnettyä tämän tuotteen mahtavat ominaisuudet sekä syövän estämisen kannalta että muiden sairauksien, kuten diabeteksen, torjumiseksi.

Ota siis luonnontuotteet ja syöpää ehkäisevät mehut avuksesi syövän torjunnassa – nämä juomat ovat oivallinen tapa estää kyseistä sairautta ravinnon avulla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.