Suolistoa hoitava smoothie

Tämän suolistoa hoitavan smoothien ainekset vaikuttavat tulehduksia vastaan taistellen. Lisäksi tämä juoma auttaa parantamaan vastustuskykyä ja suoliston toimintaa.
Suolistoa hoitava smoothie

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Suolistollasi on hyvin tärkeä rooli kehosi terveyden ylläpidossa, sillä poistat sen kautta elimistöösi kertyneitä myrkkyjä. Suolistosi säätelee myös useita sellaisia elintärkeitä toimintoja, jotka ovat tarpeellisia hyvän terveyden saavuttamiseksi. Tässä artikkelissa esittelemämme suolistoa hoitava smoothie edistää hyvinvointiasi, joten jatka lukemista ja nappaa resepti talteen!

Terveyden asiantuntijat sanovat, että useimpien tavallisten tautien syinä ovat huono ruokavalio ja kehno suoliston toiminta, joista seuraa sitten myrkyllisten aineiden kertymistä ihmisen kehoon.

Jos vietät paljon aikaa istuma-asennossa ja ruokavaliossasi olisi parannettavaa, saatat aiheuttaa suolistollesi  liikaa rasittumista, sillä et anna sille tarpeeksi ravinteita syömäsi ruoan kunnolliseen käsittelyyn. Samalla aiheutat haittaa kehosi aineenvaihdunnan prosesseille.

Jos suolistosi on tulehtunut, heikossa kunnossa tai täynnä siihen kertyneitä myrkkyjä, on koko ruoansulatuksesi järjestemä vaarassa. Kehosi ei tällöin pysty imeyttämään tarvitsemiaan ravinteita, ja siten vastustuskykysi heikkenee. Lopulta tuloksena on kroonisten sairauksien ja häiriöiden kehittyminen.

Siksi onkin tärkeää, että tuet suolistosi tervettä toimintaa sekä annat elimistöllesi sen tarvitsemat ravinteet. Näin ei synny tulehtuneisuutta tai suoliston toimintakyvyn laskua.

Supertehokas suolistoa hoitava smoothie

Jotta voisit taistella tulehtuneisuutta vastaan sekä parantaa ja rauhoittaa suolistoasi, on tärkeää muuttaa niitä huonoja tapoja, joita sinulla nyt saattaa olla. Kannattaisi pyrkiä omaksumaan terveellinen jokapäiväinen rutiini, johon kuuluvat hyvä ruokavalio ja paljon liikuntaa.

Tämän kaiken lisäksi on vielä eräitä pieniä asioita, joita voit tehdä optimoidaksesi suolistosi toiminnan sekä parantaaksesi siten terveyttäsi kokonaisvaltaisesti.

Tämä virkistävä ja tulehtuneisuutta torjuva sekä suolistoa hoitava smoothie yhdistää monen hedelmän ja mausteen ominaisuudet, jotta saisit erittäin tehokkaan hoitavan juoman suolistosi kuntoa parantamaan.

Jotta voisit paremmin ymmärtää kuinka tämä smoothie toimii, kerromme seuraavaksi jokaisesta sen aineksesta – jatka siis lukemista, jos haluat hoitaa suolistoasi herkullisella tavalla!

Mango

Suolistoa hoitava smoothie sisältää mangoa. jolla on terveyttä edistäviä ominaisuuksia.

Mangossa on runsaasti kahta ainetta nimeltään quercetin ja isoquercetin, ja tässä hedelmässä on myös mahtava määrä antioksidantteja, joiden avulla voit suojata kehoasi paksusuolen syöpää vastaan.

Mangossa on myös paljon A- ja C-vitamiinia ja karotenoideja, jotka vahvistavat vastustuskykyäsi sekä taistelevat tulehtuneisuutta vastaan.

Papaija

Yksi papaijan tärkeimmistä ominaisuuksista on sen entsyymipitoisuus – kyseessä ovat entsyymit nimeltään papaiini ja kymopapaiini, jotka ovat tehokkaita tulehduksia hillitseviä ainesosia. Ne myös nopeuttavat kehon parantumisprosessia.

Papaijassa on C- ja E-vitamiinia ja beetakaroteenia, joten tämänkin vuoksi siitä voi saada hyvää apua tulehduksien hillintään.

Inkivääri

Gingerol on inkiväärin aktiivinen yhdiste, josta tämä tuote saa voimakkaan makunsa. Se tekee tästä yrtistä yhden tehokkaimmista luonnollisista tulehtuneisuutta torjuvista vaihtoehdoista, joita kaupoista löytyy.

Kurkuma


Kurkuman aktiivinen ainesosa tunnetaan nimellä kurkumiini, ja se on kyvykäs antioksidantti ja tulehtuneisuuden torjuja, joka pystyy rauhoittamaan useita kehon osia.

Tämän lisäksi kurkumalla on sellainen hyöty, että se auttaa ehkäisemään syöpää. Kurkuman ominaisuudet auttavat hidastamaan tai estämään kasvainten tai muiden syöpään liittyvien ilmiöiden kehittymistä.

Kaneli

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että kaneli vähentää sytokiinien (tulehtuneisuutta säätelevien molekyylien) määrää elimistössä.

Probiootit

Probiootit säätelevät suoliston bakteerikantaa.

Tällä nimellä tunnetaan sellaiset “hyvät” bakteerit, jotka auttavat säätelemään suolistosi bakteerikantaa. Kun syöt probiootteja sisältäviä ruokia joka päivä, pystyt lisäämään suolistossasi olevien hyödyllisten bakteerien määrää.

Glutamiini

Tämä on aminohappo, joka auttaa parantamaan kehon tärkeiden systeemien toimintaa – tähän sisältyvät myös vastustuskykysi ja suolistosi.

Glutamiini auttaa korjaamaan suolistossa aiheutunutta vahinkoa, ja lisäksi se tukee suoliston limakalvon kehittymistä.

Kuinka tämä suolistoa hoitava smoothie valmistetaan?

Voit valmistaa suolistoa hoitavan smoothien helposti.

Seuraavassa annamme hyvin helpon reseptin, jonka avulla voit korjata suolistossasi tapahtuneita vaurioita sekä antaa hoitoa ilman minkäänlaisia negatiivisia sivuvaikutuksia. Kokeile ja nauti!

Tarvittavat ainekset

 • 3,6 dl sokeritonta pellavansiemenistä valmistettua maitoa
 • 1,2 dl mangoa (tuoretta tai pakastettua)
 • 1,2 dl papaijaa (tuoretta tai pakastettua)
 • 0,6 dl saksanpähkinöitä
 • reilun sentin mittainen pala tuoretta inkiväärinjuurta
 • reilun sentin mittainen pala tuoretta kurkumaa
 • puolikas teelusikallinen jauhettua kanelia
 • 1 ruokalusikallinen chia-siemeniä
 • 1 ruokalusikallinen pellavansiemeniä (kokonaisena tai rouhittuna)
 • 1 ruokalusikallinen puuterimuodossa olevaa L-glutamiinia
 • neljäsosa teelusikallista probiootti-jauhetta

Näin tämä suolistoa hoitava smoothie valmistetaan

 • Kaada pellavansiemenmaito tehosekoittimeen ja lisää mukaan myös muut ainekset.
 • Sekoita muutaman minuutin ajan, kunnes saat aikaiseksi kermaisen koostumuksen juomallesi.
 • On hyvä käyttää tehokasta sekoittajaa, sillä tässä reseptissä on pähkinöitä ja siemeniä.
 • Kun smoothie on valmista juotavaksi, nauti se kylmänä, jotta siitä saatavat hyödyt säilyvät optimaalisina. Voit heittää sekaan muutaman jääpalan, tai jos hedelmät ovat pakastettuja, ne tekevät juoman mukavan kylmäksi.
 • Ihanteellisinta olisi nauttia tätä juomaa normaalin aamiaisen korvikkeena.

Kokeile ja aloita suolistosi terveyden parantaminen herkullisella tavalla – smoothiella!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Paranna suolistoinfektio luontaishoidoilla
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Paranna suolistoinfektio luontaishoidoilla

Suolistoinfektio on yleinen ilmiö, jota voi esiintyä minkä ikäisenä tahansa. Se voi olla ympäristön, juomaveden tai normaalisti syömämme ruoan aihe...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.