Kuinka pudottaa painoa inkivääriteen avulla

Sen lisäksi että inkivääri saa sinut tuntemaan olosi kylläiseksi, sillä on myös termogeneettisiä ominaisuuksia, jotka vauhdittavat aineenvaihduntaasi, mikä johtaa nopeampaan rasvanpolttoon. 

Inkivääritee – oletko koskaan kokeillut sitä? Sillä on monia lääkinnällisiä ominaisuuksia, joista yksi on se että se auttaa sinua pudottamaan painoasi terveellä, luonnollisella tavalla. Sen miellyttävä, mausteinen maku tekee siitä täydellisen kumppanin joka ei ainoastaan auta sinua hoikistumaan vaan se myös lievittää kipua ja saattaa olla yksi parhaista tulehdusta hillitsevistä aineista maailmassa.

Tämän päivän artikkelissa haluamme esitellä parhaita tapoja käyttää inkivääriteetä painonpudotuksen apuna. Mutta on yhtälailla tärkeää tietää milloin tätä herkullista teetä ei tulisi käyttää.

Miksi juoda inkivääriteetä painonpudotuksen kiihdyttämiseksi?

Inkivääritee ja sitruuna

Jos olet huomannut että sinulle on viimeaikoina kertynyt hieman painoa, ehkä vatsasi ja lantiosi on pulskistunut niin ettet enää voi käyttää normaaleja vaatteitasi, on aika ryhtyä toimeen. Ensinnäkin, emme aio sanoa sinulle että sinun tulisi juoda ainoastaan inkivääriteetä päivien ajan pudottaaksesi painoa. Ei missään nimessä!

Inkivääritee on tarkoitettu täydentämään terveellistä painonpudotusruokavaliota. Se tarkoittaa, että on tärkeää rajoittaa päivittäistä rasvan käyttöä ja yrittää syödä kaiken kaikkiaan paremmin tekemällä herkullisia salaatteja ja höyrytettyjä vihanneksia, laiminlyömättä päivittäistä proteiininsaantia ja juomalla paljon vettä.

Jos lisäät liikuntaa ja kupillisen inkivääriteetä jokaisen aterian jälkeen, saat painonpudotuksen vauhtiin. Toki se vaatii vaivannäköä, mutta on epäilemättä sen arvoista.

Otetaanpa selvää miksi inkivääritee auttaa edistämään painonpudotusta:

1. Parantaa ruoansulatusta

Yksi inkiväärin parhaista eduista on se, että se parantaa ruoansulatusta. Tiedätkö miksi? Se edistää vatsalaukun, ohutsuolen ja paksusuolen säännöllistä liikettä. Tämä tarkoittaa sitä, että ruoka prosessoituu paremmin ja helpommin, ja saat riittävän ravinnon samalla kun elimistöstäsi poistuu kaikki tarpeeton.

2. Termogeeninen, vauhdittaa aineenvaihduntaa

Tiedätkö mitä ruoka-aineen termogeeniset ominaisuudet tarkoittavat? Se tarkoittaa, että ruoka-aine nostaa kehon lämpötilaa auttaen elimistöä tehostamaan aineenvaihduntaa ja polttamaan enemmän rasvaa.

Inkivääri on yksi tehokkaimmista kasveista luonnollisen painonpudotuksen tueksi ja sen termogeeniset ominaisuudet ovat sen parhaita hyötyjä.

3. Saa sinut tuntemaan olosi täydemmäksi

Epäilemättä sinulle on käynyt näin: syöt lounaasi loppuun, palaat töihin, ja hetken kuluttua tunnet jäytävää tyhjyyttä vatsassasi. Olet edelleen nälkäinen! Ja silloin teet virheen tarttuessasi lähimpään saatavilla olevaan: kekseihin, leivonnaisiin jne.

Inkivääri on tunnettu ruokahalun vähentäjä, mikä tekee siitä sopivan juoman nautittavaksi aterian jälkeen ja estää sinua kaipaamasta lisää. Jos tunnet olosi kylläisemmäksi, et tunne houkutusta napostella aterioiden välillä ja pysty odottamaan illalliseen asti.

Inkivääri auttaa poistamaan nuo himot ja mieliteot syödä aterioiden välillä. Miksi et kokeilisi jo tänään?

4. Inkivääri on mainio antioksidantti

Inkivääriteessä on paljon antioksidantteja, mikä tarkoittaa sitä että se auttaa elimistöäsi poistamaan kaikki myrkyt jotka aiheuttavat tulehdusta ja sairauksia. Sisäelimesi toimivat paremmin ja auttavat polttamaan rasvaa helpommin. Se on loistava luonnollinen keino parantaa terveyttäsi!

Kuinka teet inkivääriteetä

Inkivääritee ja lime

Ainesosat

  • 1 kupillinen vettä (2-2,5 dl)
  • 30 grammaa inkivääriä (pilko sormen levyisiksi paloiksi)
  •  ½ sitruunan mehu
  • 1 ruokalusikallinen hunajaa

Valmistus

Inkivääritee on yksinkertaista valmistaa. Kuumenna ensin kupillinen vettä kattilassa tai kuparisessa tai savisessa teepannussa. Yleensä alumiinista tai metallista valmistetut teepannut eivät säilytä tiettyjen kasvien lääkinnällisiä ominaisuuksia joten vältä mahdollisuuksien mukaan näiden materiaalien käyttöä.

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää inkivääri ja anna hautua 20 minuuttia. Kun tee on valmista, käännä lämpö pois ja anna seistä 10 minuuttia. Kaada tee lempimukiisi ja lisää puolen sitruunan mehu. Sekoita hyvin ja lisää ruokalusikallinen hunajaa. Herkullista!

Milloin sitä pitäisi juoda?

Kokeile aloittaa kahdella kupillisella päivässä lounaan ja illallisen jälkeen, 15 päivän ajan. Pidä viikon tauko ja aloita uudestaan. Muista aina terveellinen ruokavalio ja riittävä liikunta.

Milloin inkivääriä ei pitäisi käyttää?

Ei inkivääriteetä naiselle

 

Inkivääriä tai inkivääriteetä ei kannata käyttää jos sinulle on määrätty lääkitys diabetekseen tai korkeaan verenpaineeseen. Näitä lääkkeitä ei tulisi käyttää tämän yrtin kanssa.

Jos olet raskaana tai imetät, sinun tulisi välttää inkivääriä.