Rusinavesi maksan puhdistukseen

Rusinavesi maksan puhdistukseen
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

 

Oletko koskaan kuullut rusinaveden hyödyistä? Se on hämmästyttävä ja loistava lisä ruokavalioosi, erityisesti edistämään maksan terveyttä. Artikkeleissamme usein suosittelemme helppoja ja luonnollisia keinoja maksan puhdistamiseen ja vahvistamiseen, ja tänään haluamme jälleen kertoa eräästä keinosta joka takuuvarmasti antaa sinulle hienoja tuloksia. Ota tavoiteeksi puhtaampi maksa ja kokeile rusinavettä sen saavuttamiseksi. 

Mikä siis on rusinaveden salaisuus? Se stimuloi tiettyjä biokemiallisia prosesseja maksassa, mikä auttaa puhdistamaan verenkiertoasi tehokkaammin. Suurimmaksi osaksi rusinaveden hyödyt tulevat viinirypäleistä itsestään, mikä saattaakin olla sinulle jo tuttua. Jos noudatat tätä hoito-ohjelmaa neljän päivän ajan, huomaat että ruoansulatuksesi paranee ja olet huomattavasti energisempi. Jättäisitkö tällaisen tilaisuuden käyttämättä?

Tiedätkö rusinaveden hyödyt?

rusinoita lusikassa

 

Lääkärit usein suosittelevat syömään rusinoita aamuisin huolehtiaksesi sydämestäsi, eliminoidaksesi huonoa kolesterolia, alentaaksesi triglyseridiarvojasi ja estääksesi ummetusta tai vatsavaivoja.

Rusinat ovat luonnollinen vitamiinien ja mineraalien lähde mutta nämä hyödyt lisääntyvät huomattavasti jos juot veden jossa ne on liotettu. Tämä johtuu siitä että sokeripitoisuus alenee mutta saat silti loistavan lääkinnällisen vaikutuksen maksalle. Tämän vuoksi juoman avulla on mahdollista saada puhtaampi maksa.

Anna kun selitämme:

Luonnollinen antioksidanttien lähde

Kannattaa pitää mielessä, että rusinat ovat yksi parhaista antioksidanttien lähteistä. Ne ovat kuivattuja viinirypäleitä, joissa on paljon bioflavonoideja, jotka auttavat suojautumaan vapaita radikaaleja vastaan ja vahvistamaan puolustustasi sairauksia vastaan.

Rusinoita ja rusinavettä on perinteisesti käytetty ehkäisemään useita sydän- ja maksasairauksia. Se on muistamisen arvoinen seikka.

Auttaa puhdistamaan elimistöä

Kuten tiedät, sekä maksa että munuaiset ovat välttämättömiä elimiä jotka puhdistavat vertasi poistaen myrkkyjä ja raskasmetalleja jotka kerääntyvät elimistöön ja voivat lopulta tehdä sinut sairaaksi. Joskus nämä tärkeät toiminnot estyvät johtuen huonoista ruokavaliovalinnoista, liian rasvaisen ruoan syömisestä tai päivittäisistä huonoista tavoista.

Rusinaveden juominen neljän päivän ajan vähintään kerran kuukaudessa auttaa maksaasi toimimaan paremmin, varsinkin puhdistukseen liittyen ja huomaat hyödyt niinä aikoina kun olo tuntuu raskaalta tai ruoansulatus on hidasta tai kivuliasta.

Auttaa ruoansulatuksessa

Rusinaveden juominen on helppo mutta tehokas tapa puhdistaa verenkiertoa ja edistää maksan toimintaa, ja se myös parantaa ruoansulatusta. Se edistää vatsahappojen erittelyä auttaen ruoan prosessoinnissa ja ravintoaineiden imeytymisessä. Huomaat hyötyjä noin kahden päivän kuluttua siitä kun olet aloittanut rusinavesikuurin.

Kuinka valmistat rusinaveden?

rusinavettä kulhossa

 

Ainesosat

 • 2 kupillista vettä (500 ml)
 • 150 grammaa rusinoita

Valmistus

nainen juo

 

 • Ensinnäkin, suosittelemme valitsemaan rusinat huolellisesti. Hylkää erittäin kirkkaat ja kiiltävät rusinat, sillä niiden loisto ei ole luonnollista vaan on  itse asiassa tulosta kemiallisista käsittelyistä, joita tehdään jotta rusinat saadaan näyttämään houkuttelevammalta. Etsi rusinoita jotka ovat tummempia väriltään, eivät liian kovia tai liian pehmeitä. Valitse kokonaisia rusinoita ja varmista että ne ovat myös puhtaita.
 • Pese rusinat ja aseta ne sivuun.
 • Kuumenna vesi kiehumispisteeseen. Lisää rusinat ja anna niiden hautua 20 minuuttia. Tämän ajan jälkeen älä enää kuumenna vettä, mutta rusinoiden tulee liota vedessä vielä yön yli.
 • Seuraavana aamuna siivilöi rusinat pois ja kuumenna vettä hieman. Voit juoda sen lämpimänä tai kuumana, tärkeintä on että juot sen tyhjään mahaan heti herättyäsi. Odota sitten 30-35 minuuttia ennen kuin syöt aamupalan.
 • Ihanteellista on tehdä tämä useana päivänä peräkkäin ja tehdä kaikki illalla valmiiksi seuraavaa aamua varten.
 • Muista noudattaa tätä kuuria vähintään neljän päivän ajan. Valitse aina väriltään tummimmat rusinat ja varmista ettei niitä ole käsitelty terveydellesi haitallisella tavalla. Osta luomurusinoita tai osta rusinat terveyskaupoista jolloin voit olla varma ettei niitä ole kasvatettu tai käsitelty kemikaaleilla tai tuholaismyrkyillä.
 • Voit käyttää tätä hoitoa kerran kuukaudessa eikä sillä ole sivuvaikutuksia. Kaikkein kiinnostavinta on, että vältät korkean sokeripitoisuuden joka rusinoilla normaalisti on. Jos samaan aikaan noudatat ruokavaliota joka sisältää vähän rasvaa ja runsaasti tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, edistät yleisesti maksan terveyttä ja rusinavesi täydentää ohjelmaasi.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Doreste, P. (2011). Pasas de uva. Alimentos Argentinos.
 • Flórez, J. M. O., & Mendez, J. (2003). Guía de plantas y productos medicinales (Vol. 7). Siglo Del Hombre Editores SA.
 • Siedentopp, U. (2008). Nutrición: la uva. Revista Internacional de Acupuntura2(1), 42-45.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.