Logo image
Logo image

Maksan puhdistus luonnontuotteilla

3 minuuttia
Maksa puhdistaa elimistöä haitallisista aineista, mutta se tarvitsee tässä apua vähintään kaksi kertaa vuodessa. Luonnollinen puhdistus on helppo keino pitää maksa kunnossa.
Maksan puhdistus luonnontuotteilla
Viimeisin päivitys: 03 maaliskuuta, 2019

Maksan puhdistus on hyvä tehdä aika ajoin, sillä maksa on yksi kaikkein tärkeimmistä ihmisen kehon elimistä. Sen tehtävänä on veren puhdistaminen sekä kaikenlaisten terveydelle haitallisten myrkyllisten aineiden poistaminen. Maksa auttaa myös elimistölle tärkeiden vitamiinien, proteiinien ja energian varastoinnissa sokereina.

Vaikka maksa kykenee puhdistamaan ja poistamaan paljon keholle vaarallisia aineita, joutuu se joskus liian suuren rasituksen kohteeksi. Tämä voi johtua muun muassa huonosta ruokavaliosta, epäterveellisistä elintavoista, istuma-asentoon painottuvasta rutiinista tai myrkkyjä sisältävien tuotteiden käytöstä.

Maksan rasittumisen seurauksena suuri määrä myrkyllisiä aineita ja jätettä kertyy elimistöön, ja tämä voi vaikuttaa maksan terveyteen sekä ihmisen yleiseen hyvinvointiin. Siksi on hyvin tärkeää kiinnittää erityistä huomiota maksaan ja auttaa sitä turhien elementtien puhdistamisessa. Niin voit poistaa elimistöstäsi kaiken sellaisen, joka voi olla vaaraksi. Tiedätkö kuinka maksaa haittaavista aineista pääsee eroon? Tässä artikkelissa kerromme, miten maksan puhdistus sujuu helposti luonnollisten tuotteiden avulla.

Maksan puhdistus luonnollisesti

Some figure

  • Tee maksan puhdistus juuri silloin kuin haluat, mutta asiantuntijat suosittelevat, että tämä tapahtuisi vähintään puolen vuoden välein.
  • Ihan ensimmäisenä on hyvin tärkeää olla tietoinen niistä ruoista, jotka ovat haitallisia maksan terveydelle. Tällaisia ovat muun muassa teollisesti tuotetut ruoat, eläinperäiset rasvat, makkarat, jalostetut raaka-aineet, maitotuotteet sekä paistetut ja sokeripitoiset ruoat. Sinun tulisi rajoittaa kaikkien tällaisten tuotteiden kulutusta niin paljon kuin vain mahdollista, ja itse puhdistusjakson aikana ne tulee jättää kokonaan pois ruokavaliosta.
  • Ruokaa tulisi syödä pienissä annoksissa 5-6 kertaa päivässä, sillä liian suuren määrän syönti kerralla voi aiheuttaa maksalle ylikuormitusta, ja siten annosten koko voi vaikuttaa sen terveyteen.
  • Puhdistusjakson aikana on tärkeää juoda hyvin paljon vettä, jotta pystyisit tehostamaan aineenvaihduntaasi rasvojen osalta sekä pitämään elimistön hyvin kosteutettuna.
  • Liiallinen alkoholin juonti, kuten tupakointikin, voi vakavalla tavalla vaikuttaa maksan terveyteen, ja siten ne ovat lopulta haitallisia koko hyvinvoinnillesi.
  • Kehon puhdistamista koskien tulee myös muistaa, että hyvinvoinnin edistämiseksi on hyvin tärkeää omaksua terveellisempi elämäntapa. Tätä tukee tasapainoinen ruokavalio, ja myös liikunnan määrää tulee lisätä.

Luonnollisia hoitoja maksan puhdistamiseksi

Kun aloitat puhdistusjaksosi, pidä edellä antamamme vinkit mielessäsi, ja valitse itsellesi sopivat seuraavista hoidoista. Voit näillä ohjeilla aloittaa maksan puhdistuksen luonnollisesti. Kehostasi poistuu myrkyllisiä aineita ja jätteitä, jotka eivät ole sille tarpeellisia, ja samalla parannat yleistä terveyttäsi ja elämänlaatuasi.

Lämmin vesi ja sitruunamehu

Lämmin vesi, johon on sekoitettu sitruunamehua, on erittäin tehokas juoma tyhjään vatsaan nautittuna. Tämä on yksi tunnetuimmista ja parhaista luonnollisista kehon puhdistuskeinoista. Kyseinen juoma ei kuitenkaan ole mikään tyypillinen limonaadi, eli siihen ei tule lisätä sokeria tai makeutusaineita (suom. huom. limonaadi, englanniksi “lemonade”, on tyypillinen juoma esimerkiksi Yhdysvalloissa, ja se koostuu sitruunamehusta, vedestä sekä runsaasta määrästä sokeria). Juo lasillinen lämmintä vettä ja sitruunamehua heti aamulla herättyäsi, ja pystyt tehokkaasti edesauttamaan maksasi puhdistautumista.

Valkosipuli

Some figure
Raa’an valkosipulin syönti tuo sinulle lukuisia terveyttä edistäviä hyötyjä, ja näihin kuuluvat myös maksaa hoitavat vaikutukset. Valkosipulissa on rikkiyhdisteitä, jotka ovat hyödyksi maksan entsyymien aktivoinnin kannalta. Siinä on myös allisiinia ja seleeniä, jotka ovat myöskin maksaa suojelevia ainesosia.

Vesikrassi

Tämä vihannes on erinomainen luonnollinen nesteenpoistaja, ja se edistää aineenvaihduntaa rasvojen osalta sekä puhdistaa kehoa. Vesikrassi sisältää suuren määrän vettä, kuitua, mineraaleja sekä A-, B- ja C-vitamiineja. Jotta voisit nauttia sen hyödyistä, voit laittaa vesikrassia raakana salaatteihin. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa tehokkaan hoidon, johon tarvitset vedessä pehmennettyä vesikrassia. Anna sen siis liota jääkaapissasi vuorokauden ajan (käytä tähän litran verran vettä), ja tämän jälkeen voit siemailla nestettä päivän mittaan.

Voikukka

Tämä kasvi tunnetaan sen nestettä poistavista ja kehoa puhdistavista ominaisuuksista, jotka auttavat maksan hoidossa sekä lisäävät sappinesteen erityistä jopa nelinkertaiseksi. Valmista siis haudukejuoma, johon laitat voikukkaa, ja nauti tätä nestettä kaksi kupillista päivittäin. Voikukka saattaa kuulosta erikoiselta ravintotuotteelta, mutta se on hyvä tapa auttaa maksaasi luonnollisella tavalla ja helpottaa myrkkyjen ja jätteiden poistumista!

Artisokka

Some figure

Tämä vihannes on tehokas tuote kehon puhdistuksessa, sillä se auttaa tehostamaan sappinesteen erittymistä sekä parantamaan maksan kuntoa lukuisilla tavoilla. Se sisältää ainesosaa nimeltään silymarin, joka suojaa maksaa poistamalla siihen kertyneitä myrkkyjä sekä edistää siten puhdistautumista pienentämällä maksaan kohdistuvaa ylimääräistä taakkaa.

Vihreä tee

Vihreä tee on hyvä juoma niille, joilla on niin kutsuttu rasvamaksa. Tämä teelaatu auttaa ruoansulatusta sekä poistaa elimistöön kertyneitä rasvoja.

Kokeile siis näitä täysin luonnollisia vaihtoehtoja maksan puhdistamiseen kahdesti vuodessa – terveytesi tulee kiittämään sinua suuresti!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Abdel-Misih, S. R. Z., & Bloomston, M. (2010). Liver Anatomy. Surgical Clinics of North America. https://doi.org/10.1016/j.suc.2010.04.017
  • Trefts, E., Gannon, M., & Wasserman, D. H. (2017). The liver. Current Biology. https://doi.org/10.1016/j.cub.2017.09.019

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.