Rasvaa polttavat joka kodin mausteet

30 toukokuu, 2019
Monet tavalliset mausteet puhdistavat kehoa sekä torjuvat tulehdustiloja. Ne auttavat polttamaan rasvaa, mikäli niitä nautitaan osana arjen ruokavaliota.
 

Rasvaa polttavat mausteet auttavat ylläpitämään terveellistä painoa parantamalla aineenvaihduntaa, hillitsemällä nälkää sekä vähentämällä rasvan kertymistä kehoon. Nämä mausteet ovat ravinteikkaita, mutta myös turvallisia ja terveyttä edistäviä.

Moni niistä tunnetaan lähinnä aromaattisuudestaan, mutta mausteissa on myös paljon antioksidantteja, eteerisiä öljyjä sekä muita aineosia, jotka edistävät painonpudotusta. Vaikka nämä mausteet eivät olekaan ihmetuotteita, niiden lisääminen aterioihin auttaa pitämään painon toivotulla tasolla.

Etuna on myös se, että mausteiden käyttö on hyvin helppoa. Katsotaanpa siis kahdeksaa parasta rasvaa polttavaa maustetta – nämä löytyvät monelta jo valmiiksi keittiön kaapeista.

Rasvaa polttavat mausteet: 8 parasta joka kodin tuotetta

1. Kaneli

Rasvaa polttavat joka kodin mausteet

Kaneli on yksi suosituimmista rasvaa polttavista mausteista, ja se on ollut aineenvaihdunnan häiriöiden hoitaja jo muinaisista ajoista lähtien. Modernien tutkimusten mukaan kanelin aktiiviainesosat auttavat säätelemään veden glukoositasoja.

Lisäksi kanelin hyötynä on, että se pidentää kylläisyyden tunnetta etenkin niillä, jotka kärsivät ruokaan liittyvästä ahdistuksesta. Makunsa ansiosta kaneli on täydellinen lisä esimerkiksi haudukkeisiin, kasvimaitoihin sekä jälkiruokiin.

 

Lue aiheesta lisää: Kaneli-laakerinlehtihauduke tuo tehoja hoikistumiseen

2. Kurkuma

Kurkuman ravinteikkuus ja lääkinnällisyys ovat olleet tiedossa jo hyvin pitkään ja monissa kulttuureissa. Nykyään kurkumaa käytetään paljon ruoanlaitossa, ja se on avainaines painonhallintaan tähtäävissä ruokavalioissa.

Sen suurimmat hyödyt tulevat kurkumiinista, joka on rasvakudosta vähentävä antioksidantti. Tämä aine sekä kurkuman polyfenolit yhdessä saavat aikaan rasvan paremman palamisen, ja siten kurkuma on loistava tuote ylipainon torjuntaan.

3. Cayennepippuri

Cayenne

Listalla rasvaa polttavista mausteista on tietenkin myös cayennepippuri, joka on tunnettu aineenvaihdunnan häiriöiden torjuja. Kapsaisiini, sen pääyhdiste, tuottaa kehossa lämpöä lisäävän vaikutuksen, mikä lisää energiankäyttöä.

Cayenne on myös luonnollinen ruokahalun hillitsijä, joka pidentää kylläisyyden tunnetta sekä vähentää ruoanhimoa. Siten voit paremmin estää liiallista kalorien saantia.

Käytä cayennepippuria kuitenkin vain kohtuudella, sillä se voi muuten ärsyttää ruoansulatusta.

4. Ginseng

Ginseng auttaa arjen ruokavalion osana parantamaan aineenvaihduntaa. Se tunnetaan hyvänä painonpudotuksen tukena yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon.

 

Aktiiviainesosiensa ansiosta tämä suosittu mauste parantaa insuliinin imeytymistä ja auttaa säätelemään veren glukoositasoja. Sen nauttiminen vähentää syömiseen liittyvää ahdistusta sekä lisää aineenvaihdunnan tehoa, mikä nopeuttaa kalorien palamista.

5. Mustapippuri

mustapippuri

Mustapippuri on yksi niistä rasvaa polttavista mausteista, joita voidaan nauttia huoletta usein. Sen hyötynä on tietysti makukin, mutta mustapippuri on myös erittäin ravinteikas mauste.

Sen pääasiallinen aktiiviainesosa on piperiini, ja sen lisäksi että tämä tekijä antaa mustapippurille mausteikkuuden, se torjuu uusien rasvasolujen muodostumista. Yhdistettynä kapsaisiiniin piperiini polttaa kaloreita erittäin tehokkaasti.

Lue aiheesta lisää: Puhdista keho kurkumalla, inkiväärillä ja cayennepippurilla

6. Rosmariini

Rosmariini on erinomainen mauste, joka on helppo lisä moneen reseptiin. Se on myös yksi suositelluimmista mausteista antioksidanttivaikutuksensa sekä tulehdustilaa torjuvan tehonsa vuoksi. Se estää sairauksia sekä auttaa hallitsemaan painoa.

Rosmariini parantaa ruoansulatusta, mutta se on myös luonnollinen rauhoittava tuote, joka vähentää ahdistuneisuutta sekä hillitsee ruokahalua. Sen ravinteet tukevat aineenvaihdunnan toimintoja ja vähentävät glukoosin määrää.

 

7. Inkivääri

inkivääri

Inkivääristä on tullut suosittu mauste kaikkialla maailmassa, ja se on yksi tehokkaimmista rasvaa polttavista mausteista. Sen aktiiviainesosa gingeroli tuottaa kehossa lämpöä lisäävän vaikutuksen, joten inkivääri parantaa aineenvaihduntaa ja edistää kalorien palamista.

Se sisältää kyvykkäitä antioksidantteja sekä tulehtuneisuutta torjuvia aineita, jotka edistävät kertyneiden nesteiden ja myrkyllisten aineiden poistumista. Siten elimet toimivat paremmin ja voidaan vähentää häiriöitä niissä prosesseissa, jotka mahdollistavat painonpudotuksen.

8. Sinapinsiemen

Sinapinsiemenet edistävät kilojen pudottamista, sillä nämä pienet siemenet pystyvät lisäämään aineenvaihdunnan tehoa jopa 25 %:lla. Siten ne auttavat kehoa polttamaan kaloreita tehokkaammin.

Jos painonpudotus kiinnostaa, kaikki nämä tavalliset mausteet voivat olla hyviä lisiä. Muista kuitenkin, että ne eivät ole mitään “ihmetuotteita”, ja ne tarvitsee myös yhdistää terveelliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon.

 

Brabow, K. (2018, May 25). 13 Herbs And Spices Scientifically Proven To Help You Lose Weight. Retrieved from https://www.prevention.com/weight-loss/a20493821/herbs-and-spices-for-weight-loss/

Mercola. (2017). 10 Herbs and Spices for Proper Weight Management. Retrieved from https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/11/26/herbs-and-spices.aspx