Logo image
Logo image

Kaneli-laakerinlehtihauduke tuo tehoja hoikistumiseen

2 minuuttia
Kohdistetun liikunnan lisäksi kannattaa ottaa avuksi muun muassa kanelin ja laakerinlehden yhdistelmä, mikäli haluat lisätä rasvan palamista kehossasi.
Kaneli-laakerinlehtihauduke tuo tehoja hoikistumiseen
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Vyötärö on yksi niistä kehon alueista, jotka aiheuttavat ihmisille eniten päänvaivaa. Siihen kertyy helposti ylimääräistä, ja alue onkin painonpudotuksen tärkeimpiä kohteita. Ruokavalio ja liikunta ovat tärkeimmät asiat mikäli mielit vähentää kiloja, mutta moni hyödyntää myös lisäkeinoja vyötärön kaventamiseksi tehokkaammin. Niistä esimerkkinä tänään kaneli-laakerinlehtihauduke.

Some figure

Vaikka tässä asiassa onkin paljolti kyse henkilön aineenvaihdunnasta ja vaivannäöstä, on eräitä niksejä, jotka tehostavat painonpudotusta ja auttavat pääsemään tavoitteeseen nopeammin.

On silti tärkeää ymmärtää, että muutos ei voi tapahtua päivässä. Elämänmuutosten tulee olle pysyviä, etenkin ravinnon osalta.

Nyt haluamme tämä huomioon ottaen suositella erästä apukeinoa, jossa yhdistyvät kaksi sellaista ainesta, joka auttavat vähentämään senttejä vyötäröltä. Muista kuitenkin, että painonpudotuksessa tulee olla hyvin sinnikäs!

On olemassa monia luonnollisia rasvaa polttavia tuotteita, jotka nopeuttavat aineenvaihduntaa. Nyt kerromme kanelin ja laakerinlehden yhdistelmästä, sillä nämä kaksi ainesta tunnetaan kyvyistään stimuloida kehon puhdistumista ja painonpudotusta.

Kyseessä ei ole mikään ihmeratkaisu yksinään käytettäväksi, mutta ainesten ominaisuudet vähentävät rasvan kertymistä sekä tulehtuneisuutta vyötärön alueella. Katsotaan siis mikä tämä kaneli-laakerinlehtihauduke on, ja mitkä sen hyödyt ovat painonpudotuksessa!

Lue aiheesta lisää: Hoida pahanhajuista hengitystä kanelin avulla

Kanelin monet hyödyt

Some figure

Kaneli tunnetaan hyödyistään ruoanlaitossa ja lääkinnässä, ja tämä mauste sisältääkin runsaasti välttämättömiä ravinteita. Se auttaa myös torjumaan liikakiloja.

 • Kanelissa on tärkeitä eteerisiä öljyjä sekä antioksidantteja, jotka “tehostavat” aineenvaihduntaa imeydyttyään kehoon, ja ne lisäävät kehon kykyä polttaa kaloreita ja vähentää rasvaa.
 • Se sisältää vain vähän kaloreita, mutta on kuitenkin hyvä energianlähde.
 • Sitä suositellaan lisätuotteena verensokeritason laskemiseksi, sillä se muuntaa glukoosia polttoaineeksi soluille.
 • Se on puhdistava, nestettä poistava ja tulehtuneisuutta torjuva tuote, joka auttaa puhdistamaan verta nesteistä ja myrkyllisistä aineista.

Laakerinlehden hyödyt painonpudotuksessa

Some figure

Jo vuosikausia laakeripuu on ollut apuna aineenvaihdunnan parantamiseksi sekä liian rasvan poistamiseksi.

Vaikka se ei olekaan yhtä suosittu apu kuin monet muut mausteet ja kasvit, joidenkin mielestä laakerinlehti on paras apu ruoansulatuksen parantamiseksi.

 • Se sisältää kyvykkäitä antioksidantteja ja tulehtuneisuutta torjuvia yhdisteitä, jotka auttavat palauttamaan ruoansulatuksen ja suoliston toiminnan normaalille tasolle sekä helpottavat jätteen poistumista kehosta.
 • Sen nestettä karkottavat ominaisuudet poistavat kehossa olevia lipidejä, jotka liittyvät suoraan painonnousuun.
 • Sen karminatiivit auttavat poistamaan suoliston kaasuja sekä estävät huonoa ruoansulatusta, raskasta oloa ja turvotusta.
 • Sen rauhoittavat vaikutukset edistävät hyvinvointia sekä torjuvat ruoanhimoa, joka johtaa ylensyöntiin.

Lue aiheesta lisää: Tasapainoisella ruokavaliolla hoikemmaksi

Kaneli-laakerinlehtihauduke vyötärön hoikistamiseksi

Suurin hyöty kanelista ja laakerinlehdestä on yhdistelmän hoikistava vaikutus vatsan alueella. Koska seuraava juoma edistää kehon puhdistumista, se pystyy yleisesti ottaen edistämään rasvan vähenemistä.

Tärkeää on tietenkin yhdistää hauduke tasapainoiseen ruokavalioon ja terveelliseen elämäntyyliin.

Ainekset

 • 2 kupillista vettä
 • 1 tl jauhettua kanelia
 • 6 laakerinlehteä
 • 1 rkl hunajaa (valinnainen aines)

Näin valmistat juoman

 • Kiehauta vesi ja lisää sitten kaneli sekä laakerinlehdet.
 • Laita lämpö alhaiselle ja peitä hauduke. Jätä se hautumaan 2-3 minuutin ajaksi.
 • Viilennä sopivan lämpöiseksi ja siivilöi.

Nauti juoma näin

 • Ota kupillinen kaneli-laakerinlehtihauduketta tyhjään vatsaan aamulla.
 • Laita loput talteen ja toista hoitoa iltapäivän puolivälissä.
 • Juo hauduketta ainakin kolme kertaa viikossa.

Huomaa: Vältä tätä hauduketta, jos käytät lääkkeitä tai olet raskaana, tai mikäli kärsit jostakin maksasairaudesta.

Jos “jenkkakahvat” häiritsevät ja haluat tehdä asialle jotakin, kannattaa kokeilla myös luontaishoitoja. Ota kokeiluun kaneli-laakerinlehtihauduke ja hyödynnä sen loistavien ainesten tehokkaat kyvyt painonvähentäjinä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Costello RB, Dwyer JT, Saldanha L, Bailey RL, Merkel J, Wambogo E. Do Cinnamon Supplements Have a Role in Glycemic Control in Type 2 Diabetes? A Narrative Review. J Acad Nutr Diet. 2016 Nov;116(11):1794-1802.
 • Rothenberg DO, Zhou C, Zhang L. A Review on the Weight-Loss Effects of Oxidized Tea Polyphenols. Molecules. 2018 May 14;23(5):1176
 • Lu JH, He JR, Shen SY, Wei XL, Chen NN, Yuan MY, Qiu L, Li WD, Chen QZ, Hu CY, Xia HM, Bartington S, Cheng KK, Lam KBH, Qiu X; Born in Guangzhou Cohort Study Group. Does tea consumption during early pregnancy have an adverse effect on birth outcomes? Birth. 2017 Sep;44(3):281-289. doi: 10.1111/birt.12285. Epub 2017 Mar 21. PMID: 28321896.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.