Poista syylät tehokkailla kotikeinoilla

Poista syylät tehokkailla kotikeinoilla

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Syylät ovat epämiellyttävän näköisiä ihomuutoksia, ja ne aiheutuvat ihmisen papilloomaviruksesta (HPV), jota on yli 100 erilaista tyyppiä. Nämä virustyypit vaikuttavat jokaiseen ihmiseen eri tavalla, ja tämä riippuu henkilön vastustuskyvyn voimakkuudesta. Syyliä aiheuttava HPV-virus on verrattain harmiton, kun taas toiset HPV-versiot voivat aiheuttaa vakaviakin sairauksia. Poista syylät ehkäistäksesi niiden leviämisen.

Syylät aiheutuvat siis viruksesta, ja siten ne voivat levitä helposti kehon muihinkin alueisiin. Ne voivat myös tarttua toisiin ihmisiin ihon joutuessa kosketuksiin toisen ihon kanssa. On olemassa monia yleisesti käytettyjä keinoja syylien poistamiseksi, mutta ne eivät aina ole 100-prosenttisen tehokkaita, ja ne eivät myöskään välttämättä toimi yhtä hyvin kaikilla.

Jos siis olet yksi niistä henkilöistä, jolta syylien poistaminen ei ole tähän asti onnistunut tavanomaisilla ratkaisuilla, kannattaa sinun kokeilla seuraavia luonnollisia vaihtoehtoja. Nämä konstit ovat hyvin edullisia, helppoja ja tehokkaita (säännöllisesti toteutettuina) keinoja poistaa syyliä ihosta. Älä siis epäröi kääntyä luonnontuotteiden puoleen, mikäli syylät ovat itseäsi vaivaava ongelma!

Poista syylät omenaviinietikalla

Omenaviinietikka on yksi kaikkein suosituimmista kotikonsteista koko maailmassa, sillä sen lääkinnälliset ominaisuudet ovat loistavat. Tämä tuote on ensinnäkin hyvin edullinen, mutta se on myös tehokas keino poistaa syyliä. On kuitenkin muistettava, että omenaviinietikka ei tapa sitä virusta, joka syylät aiheuttaa, mutta aineen happamuus taistelee kyllä itse näkyvää ongelmaa vastaan.

Tähän hoitoon tarvitset seuraavia tuotteita:

 • kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa
 • puuvillavanua tai puuvillakangasta

Mitä tulee tehdä?

Kastele puuvilla omenaviinietikassa ja sivele sillä syylää. Peitä sitten sideharsolla ja anna etikan vaikuttaa yön yli. Seuraavana aamuna voit poistaa harson ja toistaa käsittelyn joka ilta, jotta saisit siitä parhaat tulokset (jatka tätä hoitoa viikon tai kahden verran).

Banaaninkuoret

syylien poistaminen banaaninkuorilla

Banaanit ovat mahtavat tuote ihonhoidossa, ja tässä tapauksessa niiden sisältämä proteolyyttinen entsyymi toimii syyliä hajottavana aineena.

Tähän hoitoon tarvitset seuraavia tuotteita:

 • Yksi banaaninkuori – ei sen enempää!

Mitä tulee tehdä?

Ota lusikka ja raavi sillä banaaninkuoren sisäpintaa, jotta saat talteen valkoista tahnaa. Laita tätä tahnaa suoraan syylälle, ja pese kätesi, jotta voisit estää syylän leviämisen muille kehosi alueille. Toista käsittelyä, kunnes saat toivomasi tulokset.

C-vitamiini

C-vitamiinin laittaminen suoraan syyliin voi auttaa tappamaan sen viruksen, joka niitä aiheuttaa. Tämä menetelmä on ollut suosittu jo hyvin kauan, ja sitä kokeilleet ovat olleet tyytyväisiä tuloksiin.

Tähän hoitoon tarvitset seuraavia tuotteita:

Mitä tulee tehdä?

Murskaa C-vitamiini morttelissa ja lisää hiukan sitruunamehua, jotta saisit aikaiseksi tahnan. Laita seosta suoraan syylään, peitä se kääreellä, ja anna tahnan vaikuttaa yön yli. Toista tätä hoitoa päivittäin.

Basilika

syylien poistaminen basilikalla

Basilika on myös mahtava tuote, jolla voit poistaa syyliä sekä taistella niitä aiheuttavaa virusta vastaan. Tämä yrtti tunnetaan sen voimakkaista viruksia vastaan taistelevista ominaisuuksista, ja se on hyvä apu myös syylien kohdalla.

Tähän hoitoon tarvitset seuraavia tuotteita:

 • puoli desiä tuoretta basilikaa
 • sideharsoa tai jokin muu kääre

Mitä tulee tehdä?

Pese basilika ja hienonna sitä niin paljon, että saat aikaiseksi tahnan. Laita sitä suoraan syylälle, jonka peität sideharsolla, ja anna basilikan vaikuttaa yön yli. Toista tätä käsittelyä päivittäin kahden viikon ajan.

Voikukka

Voikukassa on maitoa, joka on todella tehokas apu syyliä vastaan. Jos voit siis löytää voikukkaa esimerkiksi pihaltasi tai puutarhastasi, älä epäröi tämän kasvin käyttämistä syylien poistossa.

Tähän hoitoon tarvitset seuraavia tuotteita:

 • yksi voikukka
 • sideharsoa

Mitä tulee tehdä?

Poista voikukan pää, ja ota talteen varressa oleva maito. Laita sitä sitten suoraan syylälle, ja peitä sideharsolla. Toista tämä hoito kaksi kertaa päivässä, jotta voisit poistaa syylät täydellisesti.

Näiden luonnontuotteiden käyttö syylien poistamiseksi kannattaa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Guarrera, P. M. (2005). Traditional phytotherapy in Central Italy (Marche, Abruzzo, and Latium). Fitoterapia, 76(1), 1–25. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2004.09.006
 • Joshi, R. (2014). Chemical composition and antimicrobial activity of the essential oil of Ocimum basilicum L. (sweet basil) from Western Ghats of North West Karnataka, India. Ancient Science of Life, 33(3), 149. https://doi.org/10.4103/0257-7941.144618
 • Kaurinovic, B., Popovic, M., Vlaisavljevic, S., & Trivic, S. (2011). Antioxidant Capacity of Ocimum basilicum L. and Origanum vulgare L. Extracts. Molecules, 16(9), 7401–7414. https://doi.org/10.3390/molecules16097401
 • Martinez, M., Poirrier, P., Chamy, R., Prüfer, D., Schulze-Gronover, C., Jorquera, L., & Ruiz, G. (2015). Taraxacum officinale and related species—An ethnopharmacological review and its potential as a commercial medicinal plant. Journal of Ethnopharmacology, 169, 244–262. https://doi.org/10.1016/j.jep.2015.03.067
 • Prakash, B., Sumangala. C.H., Melappa, G., & Gavimath, C. (2017). Evaluation of Antifungal activity of Banana peel against Scalp Fungi. Materials Today: Proceedings, 4(11), 11977–11983. https://doi.org/10.1016/j.matpr.2017.09.119

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.