Logo image
Logo image

Poista elimistön parasiitit neilikalla ja pellavansiemenillä

3 minuuttia
Elimistön parasiitit on mahdollista poistaa neilikan ja pellavansiementen avulla, sillä niiden käytön etuna on se, että nämä luonnolliset ainesosat eivät häiritse suolistoflooran omaa pH-tasapainoa vaan päinvastoin, ne auttavat vahvistamaan sitä.
Poista elimistön parasiitit neilikalla ja pellavansiemenillä
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Oletko kiinnostunut eliminoimaan elimistön parasiitit luonnollisella tavalla? Nämä suoliston loiset, jotka tunnetaan myös kansan kielellä “matoina”, ovat organismeja, jotka voivat johtaa vaarallisiin sairauksiin silloin, kun ne onnistuvat ottamaan suolistosta vallan.

Elimistön parasiitit voivat olla joko alkueläinlajeja (kuten Giardia) tai matoja (kuten heisimato), jotka kulkeutuvat elimistöön saastuneiden elintarvikkeiden tai nesteiden nauttimisen ansiosta.

Parasiittitartunnan pääasiallisena riskitekijänä on altistuminen ympäristöille, joissa hygieniaolosuhteet ovat huonot. Tartunta voi kuitenkin johtua myös huonosta ruoankäsittelystä tai suorasta kosketuksesta tartunnan saaneen henkilön saastuttamaan elementtiin.

Tartunnan aiheuttama vakavuus voi vaihdella riippuen jokaisen ihmisen oman immuunijärjestelmän vasteesta. Tästä huolimatta tartuntaan on tärkeää kiinnittää huomiota sen alkuvaiheista lähtien, koska komplikaatioiden riski on jatkuva.

Onneksi voimme ennen lääketieteellisiin hoitoihin turvautumista kokeilla sataprosenttisesti luonnollisia ainesosia, jotka voivat auttaa karkottamaan nämä ikävät elimistön parasiitit helposti. Näiden ainesosien keskuudesta esiin nousevat sekä kuivattu neilikka että pellavansiemenet, jotka tunnetaan kyvystään puhdistaa suolta muuttamatta kuitenkaan sen omaa luonnollista bakteeriflooraa.

Kuivatusta neilikasta ja pellavansiemenistä valmistettu hoito elimistön parasiittien eliminointiin

Kuivatun neilikan ja pellavansiementen seos on luonnonlääke, joka auttaa palauttamaan suolen asianmukaisen toiminnan minimoimalla samalla parasiittitartuntojen kielteiset vaikutukset. Molemmat ainesosat hyökkäävät näihin mikro-organismeihin ja muuttavat niiden kasvuun tarvittavaa ympäristöä.

Toisin kuin muut parasiittien torjunta-aineet, neilikka ja pellavansiemenet eivät muuta suolistoflooran omaa pH-arvoa vaan päinvastoin, ne auttavat vahvistamaan sen vastustuskykyä infektioita vastaan.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Kotikonstit suoliston amebiaasin hoitoon

Neilikan hyödyt elimistön parasiitteja vastaan

Some figure

Neilikka sisältää parasiitteja, bakteereja ja tulehduksia vastaan taistelevia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa tuhoamaan useita eri mikro-organismeja, jotka kasvavat ruuansulatusjärjestelmässä.

 • Parasiittien eliminointi on tehokasta, koska neilikan eteeriset öljyt kykenevät estämään niiden kasvun suolistossa.
 • Neilikka estää näitä mikro-organismeja vapauttamasta toksiineja verenkiertoon, mikä taas voisi aiheuttaa terveyden kannalta muita komplikaatioita.
 • Lisäksi neilikka vähentää suolen limakalvojen ärsytystä laskien samalla turvotusta ja toistuvaa vatsakipua.

Pellavansiementen hyödyt elimistön parasiitteja vastaan

Some figure

Pellavansiemenet, jotka ovat erityisen tunnettuja merkittävästä kuidun, monityydyttymättömien rasvahappojen sekä fytokemikaalien lähteestään, ovat erinomainen luonnonlääke monenlaisten ruoansulatukseen liittyvien ongelmien hoitoon. 

 • Pellavansiemenet sisältävät huomattavan määrän vesiliukoista kuitua, joka taas on aine, joka muuttuu elimistössä eräänlaiseksi hyytelöksi vangiten samalla toksiineja niiden eliminoinnin helpottamiseksi.
 • Lisäksi pellavansiemenet sisältävät veteen liukenematonta kuitua, joka taas auttaa tehostamaan suolen sisään kertyneiden jätteiden eliminointia.
 • Pellavansiemenillä on lievä laksatiivinen vaikutus, joka auttaa ehkäisemään hidasta suoliston toimintaa lievittäen samalla ummetusta.
 • Lisäksi ne vahvistavat immuunijärjestelmää ja lisäävät vasta-aineiden läsnäoloa, joka taas auttaa torjumaan infektioita.
 • Pellavansiemenet omaavat parasiitteja ja tulehduksia vastaan taistelevia ominaisuuksia, jotka palauttavat ruoansulatuksen terveyden näiden mikro-organismien hyökkäyksen jälkeen.
 • Pellavansiementen nauttiminen ravitsee suolistoflooraa ja ehkäisee sen heikentymistä.

Näin valmistat neilikasta ja pellavansiemenistä kotitekoisen lääkkeen elimistön parasiitteja vastaan

Some figure

Kuivattua neilikkaa ja pellavansiemeniä voidaan käyttää täydennyksenä parasiittien eliminoinnissa. Tämän luonnonlääkkeen säännöllinen kulutus on lisäksi suositeltavaa sekä näiden parasiittitartuntojen että muiden ruoansulatuskanavan sairauksien ehkäisemiseksi.

Huomio: On tärkeää selventää, että tämän hoidon tarkoituksena ei ole korvata lääkärin suosittelemaa hoitoa. Jos noudatat jo parasiittien eliminointiin suunnattua lääkitystä tai käytät muita lääkkeitä, sinun tulee neuvotella asiasta lääkärisi kanssa ennen vaihtoehtoisen hoidon aloittamista.

Ainesosat

 • 1,5 rkl kuivattua neilikkaa
 • 100 g pellavansiemeniä tai pellavansiemenjauhetta

Valmistusohjeet

 • Aloita murskaamalla neilikka morttelissa tai leikkuulaudalla hienoksi jauheeksi.
 • Toista sama pellavansiemenille (jos ne ovat kokonaisia) ja sekoita lopuksi jauheet huolellisesti keskenään.

Käyttöohjeet

 • Lisää kaksi ruokalusikallista seosta kupilliseen lämmintä vettä ja nauti juoma tyhjään vatsaan.
 • Toista käsittely 3 päivää peräkkäin, pidä kolmen päivän tauko ja toista käsittely uudelleen.
 • Vaihtoehtoisesti voit lisätä jauhetta esimerkiksi aamiaissmoothieen tai hedelmämehuun.

Suosittelemme sinua lukemaan: Pellavansiemenet rasvanpolttoon ja paksusuolen puhdistukseen

Mistä tiedän, että olen saanut parasiittitartunnan?

Some figure

Jotkut parasiittitartunnat ovat lieviä, eivätkä näin ollen välttämättä aiheuta selkeitä oireita. Mutta tapauksissa, joissa tartunnat monimutkaistuvat, voivat ne laukaista sarjan erilaisia oireita, jotka voivat johtaa epäilyyn parasiittitartunnasta.

Oireita voivat olla muun muassa:

 • Ripulijaksot sekä muutokset ulosteen värissä ja/tai rakenteessa
 • Muutokset ruokahalussa sekä laihtuminen ilman selvää syytä
 • Ravintoaineiden puutostilat
 • Väsymys, unettomuus ja ärtyneisyys
 • Vatsan turvotus ja vatsakipu
 • Kuiva yskä
 • Kutina peräaukon tai emättimen alueella
 • Pahoinvointi ja oksentelu

Jos nämä oireet yltyvät vakavimmiksi päivien kuluessa, on tärkeää ottaa heti yhteys lääkäriin. Parasiittitartuntojen välttämiseksi hygieniaan liittyvien toimenpiteiden vahvistaminen on riittävää, ja erityisesti silloin, kun käsittelemme ruokaa tai yhteiseen käyttöön suunnattuja esineitä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Chaieb, K., Hajlaoui, H., Zmantar, T., Kahla-Nakbi, A. Ben, Rouabhia, M., Mahdouani, K., & Bakhrouf, A. (2007). The chemical composition and biological activity of clove essential oil, Eugenia caryophyllata (Syzigium aromaticum L. Myrtaceae): A short review. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.2124
 • Cortés-Rojas, D. F., de Souza, C. R. F., & Oliveira, W. P. (2014). Clove (Syzygium aromaticum): A precious spice. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine. https://doi.org/10.1016/S2221-1691(14)60215-X
 • Nzeako, B. C., Al-Kharousi, Z. S. N., & Al-Mahrooqui, Z. (2006). Antimicrobial activities of clove and thyme extracts. Sultan Qaboos University Medical Journal.
 • Nuñez, L., & D’Aquino, M. (2012). Microbicide activity of clove essential oil (Eugenia Caryophyllata). Brazilian Journal of Microbiology. https://doi.org/10.1590/S1517-83822012000400003
 • N., H. (2012). Pharmacological properties of flax seeds: A review. Hygeia.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.