Pidemmät hiukset öljyhoidoilla

Luonnolliset öljyt ovat terveelllinen ja edullinen vaihtoehto kaupallisille tuotteille, jos haluat korjata vahingoittuneita hiuksiasi. Öljyt auttavat hiuksiasi tulemaan vahvoiksi ja terveiksi.
Pidemmät hiukset öljyhoidoilla
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 22 syyskuuta, 2022

Useimmille naisille hiusten hyvinvointi on tärkeää, mutta hiukset altistuvat kuitenkin päivittäin lukuisille haitallisille tekijöille, jotka saattavat heikentää hiusta. Seurauksina voikin olla esimerkiksi hiusten kuivumista, hiustenlähtöä tai ongelmia hiusten kasvamisessa.

Lue lisää tästä artikkelista, kuinka luonnolliset öljyt voivat auttaa sinua saamaan pidemmät hiukset!

Koita luonnollisia öljyjä saadaksesi pidemmät hiukset

Usein käännymme kaupallisten hoitojen puoleen parantaaksemme hiustemme kuntoa, sillä mainoksissa ne lupaavat elvyttää hiukset sekä stimuloida niiden kasvua tehokkaasti. Monet näistä ratkaisuista ovat kuitenkin hyvin kalliita, tai ne eivät yksinkertaisesti anna sellaisia mahtavia tuloksia, joita ne lupaavat.

Onneksi on kuitenkin edullisempia ja silti tehokkaita tapoja korjata vahingoittuneita hiuksia ja auttaa niitä kasvamaan terveempinä ja kauniina.

Luonnolliset öljyt ovat todella hyvä vaihtoehto hiustenhoitoon – saat niiden avulla kaipaamaasi runsautta ja hyvinvointia.

Jatka siis lukemista, mikäli haluat tehokkaan ja edullisen avun hiustenhoitoon –  esittelemme 6 luonnollista öljyä, joiden avulla voit saada pidemmät hiukset.

Kookosöljy

kookosöljy ja muut luonnolliset öljyt hyväksi hiuksillesi

Kookosöljy koostuu triglyserideistä, jotka kykenevät tunkeutumaan solujen kalvojen läpi niin, että ne pystyvät ravitsemaan hiuksiasi todella syvältä.

Tämä on ihanteellinen tuote, jos haluat estää proteiinien menettämistä, sekä luonnollisten hiusten öljyjen vähenemistä myrkkyjen tai shampoon vuoksi.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

 • Laita hiukan kookosöljyä hiuksiisi ja päänahkaasi, ja hiero sitten kevyesti.
 • Huuhtele öljy noin 45 min jälkeen lämpimällä vedellä.
 • Kookosöljyä voi myös käyttää perusaineksena elvyttävissä hiusnaamioissa, ja sen voi yhdistää vaikkapa avokadoon.

Oliiviöljy

Hormoni nimeltään dihydrotestosterone (DHT) voi olla vastuussa hiusten karvatupppien koon pienentämisestä sekä hiustenlähdön aiheuttamisesta.

Oliiviöljyssä on tärkeitä antioksidantteja, jotka auttavat torjumaan tämän hormonin tuotantoa kehossa. Sen lisäksi, että oliiviöljy taistelee vapaita radikaaleja vastaan, se stimuloi verenkiertoa sekä antaa sinulle ravinteita, jotka ovat elintärkeitä hiusten terveen kasvun kannalta.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

 • Ihanteellista olisi laittaa oliiviöljyä suoraan päänahkaan, mikäli haluat todella maksimaalisen tehon hoidostasi.
 • Parhaiden tulosten saamiseksi oliiviöljyä kannattaa myös yhdistää rosmariiniöljyyn.

Risiiniöljy

risiiniöljy ja muut luonnolliset öljyt ravitsevat hiuksia

Risiiniöljyä käytetään usein luonnollisena laksatiivina, sillä se tarjoaa tällaisen vaikutuksen ruoansulatuksessa. Tämän lisäksi risiiniöljyssä on todettu olevan ravinteita, jotka hoitavat ja vahvistavat hiuksia kasvamaan terveempinä ja nopeammin.

Risiiniöljy sisältää risinoleiinihappoa, joka toimii antibakteerisena sekä sieniä torjuvana ainesosana. Se on ihanteellinen sellaisten tulehdusten torjumiseksi päänahassa, joita saattaa syntyä sienien vuoksi.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

 • Laita hiukan risiiniöljyä koko päänahkaasi ja hiero hellästi.
 • Tämä hoito olisi hyvä toistaa joka ilta, jotta öljy voi vaikuttaa nukkuessasi.

Jojobaöljy

Tämä öljy eroaa muista esittelemistämme öljyistä siten, että se ei mene hiukseen sisälle. Sen sijaan se sulkee karvatuppia sekä auttaa hiuksia pysymään kosteutettuna, estäen näin kuivumista sekä rasvan aiheuttamaa juurien tukkeutumista.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

 • Voit laittaa jojobaöljyä suoraan hiuksiin ja päänahkaasi.
 • Anna öljyn vaikuttaa noin puoli tuntia, ja huuhdo se sitten pois lämpimällä vedellä, etteivät hiukset jäisi liian öljyisiksi hoidosta.
 • Toinen hyvä vaihtoehto on lisätä noin kahdeksasosa jojobaöljyä pullolliseen normaalia shampoota, ja sitten pestä hiukset öljy-shampooseoksella normaaliin tapaan.

Rosmariiniöljy

Hiusten kasvu rosmariiniöljyn tai muiden luonnollisten öljyjen avulla

Ilman epäilystäkään rosmariiniöljy on kaikista paras vaihtoehto hiusten kasvun nopeuttamiseksi. Tämä luonnontuote auttaa laajentamaan verisuonia sekä stimuloimaan solujen jakautumista, mikä sitten puolestaan antaa karvatupelle signaalin uuden hiuksen muodostamisesta.

Rosmariiniöljyä pidetään kyvykkäänä hiustenlähdön estämisessä sekä ennenaikaisen ikääntymisen jarruttamisessa. Se taistelee myös hilsettä vastaan sekä pehmentää karheita hiuksia.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

 • Voit laittaa tätä öljyä suoraan hiuksiin ja päänahkaasi.
 • Jos haluat tehostaa öljyn vaikutusta, voit tehdä seoksen ruokalusikallisesta kuumennettua rosmariini-, ja oliiviöljyä. Lisää halutessasi joukkoon vielä kuivattuja rosmariininlehtiä.
 • Levitä öljyseos hiuksiisi, anna vaikuttaa noin 30 minuutin ajan ja lopuksi huuhtele.

Avokadoöljy

pidemmät hiukset avokadoöljyn avulla

Tässä hedelmässä on terveellisiä rasvahappoja ja vitamiineja, ja avokadoöljy onkin muodostunut yhdeksi suosituimmista luonnollisista hiustenhoitotuotteista. Se edistää hiusten tervettä kasvua.

Avokadoöljyä löytyy jo useista kaupallisistakin tuotteista, joita markkinoidaan hiusten terveyttä lisäävinä.

Avokadoöljyssä on A-, B6- ja E-vitamiineja ja se ravitsee, korjaa, sekä parantaa päänahan hiussuonia. Se sisältää paljon antioksidantteja, sekä lisää verenkiertoa karvatuppiin joka edistää hiusten nopeaa kasvua.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

 • Kuumenna ruokalusikallinen avokadoöljyä ja ruokalusikallinen oliiviöljyä.
 • Levitä öljyseosta hiuksiin ja päänahkaasi. Hiero jotta seos imeytyy paremmin.
 • Kääri pääsi pyyhkeeseen, ja anna öljyn vaikuttaa 20 minuuttia ja lopuksi huuhtele hyvin.

Ota kokeiluun nämä luonnolliset öljyt, mikäli haluat terveemmät ja pidemmät hiukset tehokkaasti ja hellävaraisesti!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Mysore V, Arghya A. Hair Oils: Indigenous Knowledge Revisited. Int J Trichology. 2022 May-Jun;14(3):84-90. doi: 10.4103/ijt.ijt_189_20. Epub 2022 May 24. PMID: 35755964; PMCID: PMC9231528.
 • Gavazzoni Dias MF. Hair cosmetics: an overview. Int J Trichology. 2015 Jan-Mar;7(1):2-15. doi: 10.4103/0974-7753.153450. PMID: 25878443; PMCID: PMC4387693.
 • Preuss HG, Echard B, Enig M, Brook I, Elliott TB. Minimum inhibitory concentrations of herbal essential oils and monolaurin for gram-positive and gram-negative bacteria. Mol Cell Biochem. 2005 Apr;272(1-2):29-34. doi: 10.1007/s11010-005-6604-1. PMID: 16010969.
 • Oyi, A. R., Onaolapo, J. A., & Obi, R. C. (2010). Formulation and antimicrobial studies of coconut (Cocos nucifera Linne) oil. Research Journal of Applied Sciences, Engineering and Technology, 2(2), 133-137.
 • Gouvinhas I, Machado N, Sobreira C, Domínguez-Perles R, Gomes S, Rosa E, Barros AIRNA. Critical Review on the Significance of Olive Phytochemicals in Plant Physiology and Human Health. Molecules. 2017 Nov 16;22(11):1986. doi: 10.3390/molecules22111986. PMID: 29144445; PMCID: PMC6150410.
 • Sakr FM, Gado AM, Mohammed HR, Adam AN. Preparation and evaluation of a multimodal minoxidil microemulsion versus minoxidil alone in the treatment of androgenic alopecia of mixed etiology: a pilot study. Drug Des Devel Ther. 2013 May 30;7:413-23. doi: 10.2147/DDDT.S43481. PMID: 23807837; PMCID: PMC3686323.
 • Gad HA, Roberts A, Hamzi SH, Gad HA, Touiss I, Altyar AE, Kensara OA, Ashour ML. Jojoba Oil: An Updated Comprehensive Review on Chemistry, Pharmaceutical Uses, and Toxicity. Polymers (Basel). 2021 May 24;13(11):1711. doi: 10.3390/polym13111711. PMID: 34073772; PMCID: PMC8197201.
 • Flores M, Saravia C, Vergara CE, Avila F, Valdés H, Ortiz-Viedma J. Avocado Oil: Characteristics, Properties, and Applications. Molecules. 2019 Jun 10;24(11):2172. doi: 10.3390/molecules24112172. PMID: 31185591; PMCID: PMC6600360.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.