Näin nopeutat hiustesi kasvua

Nesteytys on äärimmäisen tärkeää niin elimistölle kuin hiusten kasvunkin kannalta. Muista siis juoda vähintään kaksi litraa vettä joka päivä.
Näin nopeutat hiustesi kasvua

Viimeisin päivitys: 20 marraskuuta, 2018

Leikkautitko hiuksesi vähän liian lyhyiksi? Vai oletko vain kyllästynyt lyhyeen tukkaan? Jos haluat hiustesi kasvavan nopeammin, jatka tämän artikkelin lukemista. Kerromme sinulle kuinka saat hiuksesi kasvamaan pitkiksi nopeammin eräillä luonnollisilla vinkeillä – kannattaa siis aloittaa näiden niksien kanssa jo tänään, mikäli kaipaat lisäpituutta tukkaasi!

On olemassa paljon ohjeita tukan kasvattamiseksi ja sen kunnon vaalimiseksi.  Nämä ohjeet ovat kotona toteutettavia, eikä niihin tarvita suurta rahamäärää tai vaivannäköä.

Voiko hiustesi kasvua edes oikeasti nopeuttaa?

Jos olet juuri leikannut tukkasi, eikä pituus miellytä sinua, et luultavasti jaksaisi millään odottaa useita kuukausia tai vuosia saadaksesi sellaisen tukan, jonka haluat – tarvitset siis tehokkaat apukeinot hiusten kasvattamiseksi nopeammin. Tämä tehtävä ei ole aivan yhtä mahdoton kuin se saattaa vaikuttaa, vaan itse asiassa hiusten kasvuun voi vaikuttaa aika yksinkertaisestikin. Seuraavassa on muutamia ehkäpä yllättäviä vinkkejä liian lyhyen tukan kasvun kiihdyttämiseksi.

Leikkaa hiukset useammin

hiustesi leikkaaminen
Vastoin yleistä luuloa, saattaa hiusten päiden trimmaaminen itse asiassa nopeuttaa tukkasi pituuden lisääntymistä. Tämä johtuu siitä, että hiuksistasi tulee vahvemmat. Kaksihaaraiset eivät salli hiusten kasvaa niin nopeasti pituutta kuin ne muutoin kasvaisivat. Muista myös se, että kuunkierron vaiheellakin on merkitystä – esimerkiksi tietynlaisen kuunsirpin aikana ihmisen tukka kasvaa nopeammin.

Hiero päänahkaasi

Jos haluat, voit tehdä tämän hieronnan itse, tai voit pyytää avuksesi vaikkapa kumppaniasi tai kauneussalonkisi henkilökuntaa. Päänahan hieromiseksi sinun tarvitsee vain laittaa muutama pisara eteeristä öljyä (tai oliiviöljyä, jos sinulla on sitä saatavilla ja haluat kokeilla sitä hiustenhoidossa) sormenpäihisi ja hieroa sitten päänahkaasi muutaman minuutin ajan ennen suihkuun menemistä. Voit myös käyttää vauvaöljyä. Öljyt edistävät hiusten kasvua siksi, että päänahan kosteuttaminen on kasvun nopeuttamisen kannalta hyödyksi.

Ota kananmunan valkuainen käyttöön

Kananmunan valkuaisesta löytyvät proteiinit ja ravinteet ovat erinomainen apu hiusten kasvun kannalta. Kananmunaa kannattaakin käyttää aina silloin, kun mikään muu keino ei tunnu tehoavan tukan kasvun edistämiseksi. Valkuaisessa on vitamiineja, jotka ovat hyödyksi koko tukan yleiskunnon kannalta.

Riko siis kaksi kananmunaa, ota pois keltuaiset, ja vispaa valkuaisia hyvin. Laita sitten niitä tukkaasi ja hiero päänahkaasi. Jätä vaikuttamaan 10 minuutin ajaksi. Huuhtele hyvin lämpimällä vedellä, ja pese tukkasi normaaliin tapaan shampoolla. Sen lisäksi, että saat tukkasi kasvamaan nopeammin, tulee se näyttämään kiiltävämmältä ja terveemmältä.

Juo enemmän vettä

lasillinen vettä
Kosteuttaminen on myös yksi hyvin tärkeä asia, jos haluat auttaa tukkaasi kasvamaan nopeammin. Sinun tulisi siis juoda vähintään kaksi litraa vettä joka päivä. Jos kesällä tai muissa tilanteissa on hyvin kuumaa, tulisi vesimäärän olla kolme litraa päivässä. Tämä on niin yksinkertainen keino kiihdyttää tukan kasvua, että sitä kannattaa ehdottomasti alkaa toteuttaa. Saat siitä lukuisia hyötyjä: ihosi, sisäelimesi sekä samalla myös tukkasi ovat paremmin kosteutetut. Jos et erityisesti pidä pelkän veden juonnista, voit nauttia sen sijasta kylmiä yrttihaudukkeita tai smoothieita.

Harjaa tukkaasi kunnolla

Ennen kuin ryhdyt pesemään tukkaasi, harjaa sitä muutaman minuutin ajan. Tee tässä aina samaa liikettä päänahasta hiusten päihin asti, jotta voit suoristaa hiuksiasi kunnolla. Ei kuitenkaan tarvitse käyttää tähän tunteja peilin edessä, eikä joka ikistä suortuvaa tarvitse oikaista. Mutta kannattaa kuitenkin harjata tukkaa kerran tai kaksi päivässä, jotta voisit edistää hiustuppien aktiivisuutta.

Vältä hiustenkuivaajan ja suoristajien käyttöä

Jos olet tottunut kuivaamaan tukkasi tai käyttämään päivittäin suoristajaa, tulisi sinun ehdottomasti vähentää tätä, mikäli haluat saada tukkasi kasvamaan pitkäksi. Käytä niitä vain silloin kun se on välttämätöntä – esimerkiksi silloin, jos sää on hyvin kylmä tai kun joudut lähtemään kotoasi kiireessä. Yritä ainakin rajoittaa hiustenkuivaajan käyttöä, sillä näin pystyt lisäämään hiustesi pituutta huomattavasti nopeammin.

Nuku tukka letillä

letti
Ennen kuin menet nukkumaan, kannattaa tukka laittaa letille. Muista tehdä tämä silloin kun tukkasi on kostea – suihkun tai kylvyn jälkeen on täydellinen hetki. Nuku kunnolla ja aamulla kampaa letti tai letit auki. Toista tätä joka ilta viikon ajan.

Käytä (eteerisiä) öljyjä

Greipinsiemenestä valmistettu öljy on erinomainen tuote hiusten kasvun edistämiseksi. Laita vain muutama pisara koko päänahkaasi ja hiero samalla hellästi. Pystyt näin stimuloimaan päänahan karvatuppien toimintaa.

Toinen hyvä öljytuote on kookosöljy, josta saat hiuksiisi kauneutta, kiiltoa ja kuntoa – lisäksi se auttaa tukkaasi saamaan pituutta nopeammin. Hiero muutama pisara lämmintä kookosöljyä päänahkaasi kerran viikossa, mutta varmista, että tällä ei ole mitään ärsyttäviä seurauksia päänahassasi.

Kolmas öljyvaihtoehto on rosmariiniöljy, joka on myös loistava tuote hiusten kasvun edistämiseksi. Tämä lääkinnällinen yrtti on erinomainen hiustenhoitotuote. Lisää vain kaksi ruokalusikallista kuivattuja rosmariininlehtiä puolikkaaseen kupilliseen oliiviöljyä, jota on kuumennettu lähes kiehumispisteeseen. Jätä öljy viilentymään ja anna sen olla kahden päivän ajan. Siivilöi neste tämän ajan kuluttua ja laita se purkkiin. Käytä öljyä päänahkasi hieromiseksi juuri sen jälkeen kun olet pessyt hiuksesi.

Perunavesi

perunat
Perunat, ja erityisesti perunamaito (tai perunavesi), ovat mahtava apu tukan kasvun kiihdyttämiseksi. Saat perunasta myös tuuheutta sekä edistät hiustesi tervettä ulkonäköä. Estät myös katkeilemista. Perunassa on runsaasti vitamiineja, ja erityisesti B-vitamiineja. Keitä siis kaksi raakaa perunaa kuorineen litrassa vettä, ja anna nesteen viilentyä. Siivilöi ja käytä huuhteluaineena sen jälkeen kun olet pessyt tukkasi tavallisella shampoollasi.

Jos siis haluat hiustesi olevan pidemmät, mutta et millään jaksaisi odottaa ikuisuuksia, ota avuksesi nämä luonnolliset vinkit hiusten kasvun vauhdittamiseksi!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.