”Peegasm” eli virtsan pidättäminen orgasmin saamiseksi

16 joulukuun, 2019
On monia tapoja saada seksuaalista mielihyvää, ja virtsan pidättäminen orgasmin saamiseksi on varmasti yksi erikoisimmista. Kyseessä on kuitenkin asia, joka on viime aikoina saanut julkisuutta mediassa. Sen lisäksi että se on erikoista, itse asiassa se on myös haitaksi terveydelle. Nyt kerromme, mistä oikein on kyse.

Englanniksi ilmiö tunnetaan nimellä ”peegasm”, ja se viittaa tarkemmin ottaen naisen virtsan pidättämiseen orgasmin saamiseksi. Tämän ilmiön voidaan sanoa tulleen jossakin määrin yleisemmäksi, mutta vaikka asiasta saatetaan nykyään puhua kevyesti, terveys voi sen vuoksi olla vaarassa.

Ehkäpä olet huomannut sanan ”peegasm” jossakin ulkomaisessa lehdessä, tai kenties olet kuullut puhuttavan tästä kaveriporukassasi. Suurelle osalle tämä on kuitenkin täysin tuntematon asia. Joka tapauksessa tällainen trendi on nyt lähtenyt liikkeelle.

Sosiaalinen media, että kyseessä on trendi. Se sai suurta julkisuutta ensimmäistä kertaa, kun eräs Reddit-verkoston käyttäjä otti asian puheeksi. Hän sai nopeasti vastauksia, ja moni nainen sanoi itse tehneensä samaa. Jotkut olivat tyytyväisiä asian tullessa julkisuuteen ja selittivät olevansa helpottuneita kuullessaan, että eivät ole ainoita jotka tästä trendistä pitävät. Toisaalta taas monen mielestä kyse on epämukavasta ja kivuliaastakin kokemuksesta.

Jotkut miehetkin ottivat osaa tähän keskusteluun, mutta vain hyvin pieni osa sanoi saaneensa mielihyvää tällaisesta seksuaalisesta käytännöstä.

Virtsan pidättäminen orgasmin saamiseksi

Monelle naiselle virtsaamisen viivyttäminen voi johtaa seksuaaliseen kiihottumiseen ja sen myötä sitten orgasmiin.

”Peegasm” ei ole itse asiassa mikään kehon epänormaali reaktio, sanoo Patricia Geraghty, naisten terveyden asiantuntija. ”Kun munuaiset tulevat liian täyteen, ne asettavat painetta kaikkiin niitä ympäröiviin elimiin, mukaanlukien klitorista kohti. Kun nainen sitten virtsaa, hän saa tämän paineen katoamaan, ja tämä saa aikaan saman tyyppisen reaktion kuin seksuaalinen orgasmi.”

Muiden teorioiden mukaan kaikki lihakset virtsaputkien ympärillä jännittyvät, jotta ne voivat estää virtsaa pääsemästä pois. Siksi nainen tuntee helpotusta, joka voi tulla voimakkaammaksi kun hän rentouttaa ne, sillä myös virtsaputket ovat itse asiassa yksi naisen kehon erogeeninen alue.

Lue aiheesta lisää: Mitkä ovat miehen erogeeniset alueet?

Mitä vaaraa on virtsan pidättämisestä orgasmin saamiseksi?

Vaikka tässä ei siis ole oikeastaan kyse mistään häiriöstä kehossa, ei voida sanoa, että virtsan pidättäminen orgasmin saamiseksi olisi terveellistä tai edes turvallista.

Päinvastoin, sillä se aiheuttaa monia ja usein toistuvia vaaroja niille, jotka tällaista tekevät – olipa kyse sitten tarkoituksella tai vain tahattomasti tapahtuneesta asiasta.

Katsotaanpa eräitä haittoja, joita virtsan pidättämisestä orgasmin saamiseksi voi naiselle aiheutua.

Munuaistulehdukset

virtsan pidättäminen orgasmin saamiseksi

Suuri määrä virtsaa kertyneenä virtsateihin aiheuttaa kohonneen tulehdusriskin.

Kun virtsaa pidätetään, se luonnollinen sterilisoinnin prosessi, joka virtsateissä normaalisti tapahtuu, ei voi jatkua. Siten bakteerit, jotka vahingoittavat munuaisia, eivät poistu, ja tuloksena voi olla munuaistulehdus ja virtsatietulehdus.

Muita vaaroja: inkontinenssi, eturauhasen turvotus sekä rakon ja virtsaputkien vahingoittuminen

Muita mahdollisia tulehduksia, joita virtsan pidättäminen orgasmin saamiseksi voi aiheuttaa, ovat inkontinenssin ja eturauhasen turvotuksen lisäksi virtsarakon ja virtsaputkien vammat.

Munuaisten lihakset venyvät enemmän kuin normaalisti silloin kun munuaiset ovat täynnä, koska nestettä on liikaa. Kun tätä tapahtuu usein, munuaiset menettävät voimaansa, ja ne pysyvät venyneinä. Tällöin lihakset eivät supistu riittävästi kyetäkseen säätelemään ulos pääsevän virtsan määrää.

Lisäksi se paine, joka hermoille aiheutuu virtsaputkien ja rakon alueella, voi muuttaa niiden toimintaa ja tehdä niistä herkemmät. Kun näin käy, ne reagoivat mihin tahansa stimulointiin – myös silloin, kun on kyse jostakin hyvin pienestä asiasta. Tämä aiheuttaa ihmiselle jatkuvan halun virtsata. Kyseessä on kuitenkin vain halu, sillä virtsaa ei välttämättä edes tule ulos kun ihminen lopulta menee vessaan.

Miesten kohdalla munuaisten ja virtsateiden tulehdukset voivat aiheuttaa kroonista turvotusta ja eturauhasen tulehdusta.

Vaikka tämä onkin hyvin harvinaista, liika paine voi jopa aiheuttaa repeämiä rakossa ja virtsaputkissa. Tämä saa aikaan virtsan vuotamista vatsaan ja sen tuloksena voi olla tulehdus. Riski on vielä suurempi, jos virtsaa pidättävä ihminen saa jonkin iskun tai jos hän tekee äkkiliikkeitä.

Lue aiheesta lisää: Mikä on dildo?

On myös turvallisia tapoja nauttia seksistä – virtsan pidättäminen orgasmin saamiseksi ei ole tarpeen

virtsan pidättäminen orgasmin saamiseksi

Ihmiset, jotka nauttivat virtsan pidättämisestä orgasmin saamiseksi, kokevat näin siksi, että paine luultavasti stimuloi kaikkein herkimpiä hermoja sukupuolielimissä. Tämä voi johtua siitä, että nämä hermot eivät ole kunnolla kiihottuneet seksin aikana.

On monia muitakin tapoja stimuloida näitä hermoja, eikä siihen tarvita terveyttä vahingoittavia menetelmiä.

  • Kokeile masturbointia tutkimalla eri kohtia sukupuolielintesi alueella.
  • Voit myös etsiä ulkoisia stimulaation lähteitä. Nämä voivat olla fyysisiä, visuaalisia tai vaikkapa auditiivisia. Äänetkin voivat nimittäin kiihottaa, ja ne voivat saada aikaan suurempaa herkkyyttä sukupuolielinten alueen hermoissa.

Jos olet jo kokeillut monenlaisia menetelmiä, mutta et silti pysty saamaan mielihyvää, kannattaa käydä lääkärissä tai seksologin juttusilla. Hän voi antaa ohjeita, jotka voivat auttaa sinua löytämään erilaisia tapoja kiihottua.

Jos pystyt saamaan ”normaaleja” orgasmeja kumppanisi kanssa tai masturboiden, mutta haluaisit kuitenkin kokeilla virtsan pidättämistä orgasmin saamiseksi, parasta on olla kokeilematta. Tämä ei kannata, sillä kuten sanottu, asetat terveytesi vaaraan pidättämällä virtsaa. Etsi siis muita tapoja kiihottuaksesi.