Logo image
Logo image

On parempi olla yksin kuin olla väärän ihmisen kanssa

3 minuuttia
Mikäli ihmiset ympärilläsi tuovat sinulle enemmän tuskaa ja huolta kuin nautintoa, saattaa olla aika harkita etäisyyden ottamista heistä. Kaiken kaikkiaan, on parempi olla yksin kuin olla väärien ihmisten kanssa.
On parempi olla yksin kuin olla väärän ihmisen kanssa
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Kaikki ovat kuulleet sanonnan “parempi olla yksin kuin olla väärän ihmisen kanssa.” Ei ole olemassa parempaa päätöstä jonka voit tehdä itsellesi kuin päättää olla yksin sen sijaan, että olisit myrkyllisten ihmisten kanssa. 

Joskus kuitenkin voi olla hyvin vaikeaa poistaa itsesi tilanteista, parisuhteista tai yksilöistä jotka todella tekevät elämäsi kurjaksi.

Miksi pysyt heidän luonaan? Vastaus on yksinkertainen: pelosta.

Katso: 5 tapaa jotka parantavat elämänlaatua

Parempi yksin kuin täynnä katkeruutta

Some figure
katkeruutta

Kuvittele, että Christina, 32, on ollut nykyisen kumppaninsa kanssa viisi vuotta. Jo hetken aikaa heidän suhteensa ei ole kuitenkaan ollut samanlainen.

Nyt hänen täytyy elää tappeluiden ja riitojen kanssa, jotka tapahtuvat melkein joka päivä.

Hän ei ole onnellinen, hän ei enää tunne samoin kumppanistaan, mutta hän pelkää heittää pois parisuhteen, joka on kestänyt niin kauan. Lisäksi mitä hänen vanhempansa sanoisivat?

Aivan kuin monissa muissa suhteissa, Christinan täytyy antaa niin paljon huomiota kumppanillensa, että hänellä on enää muutamia ystäviä kenen puoleen kääntyä, mikä tekee tilanteesta vielä monimutkaisemman. On kuitenkin olemassa vain kaksi valintaa, jotka hän voi tehdä.

Yksi on pysytellä tässä dynamiikassa, kärsien ja onnettomana.

Toinen on päättää hänen suhteensa pelosta huolimatta, sillä se takaa hänelle uuden ja taatusti paremman polun.

Löydä: Haluan lakata ajattelemasta sinua

Vaikka olet yksinäinen ja tunnet olosi välillä avuttomaksi, olet myös rauhallisempi, tyynempi ja paljon onnellisempi. 

Joskus pidämme yllä myrkyllisiä suhteita ihmisten kanssa, jotka eivät ole välttämättä “pahoja”

Some figure

Tärkeä asia, joka sinun tulee tehdä, on kysyä itseltäsi: mitä saat pysymällä suhteessa ja antaessasi tilanteen jatkua?

On selkeää, ettet ole terve, että olet väärän ihmisen kanssa. Ongelma on, että olet myös peloissasi, ja se estää sinua tekemästä päätöksen lähteä pois.

Katso: Ota harppaus elääksesi pelotonta elämää

Kuten voit nähdä, pelko on aina mukanasi noissa tilanteissa, ja se voi vahvistua ympärilläsi olevista ihmisistä.

Myrkyllinen suhde voi muodostua ystävän, perheenjäsenen tai kumppanin kanssa. Tärkeys jonka annat tuolle suhteelle määrittelee myös, kuinka vaikeaa on päästä pois tämänkaltaisesta vaikeasta tilanteesta.

Yksinäisyyden pelko romukoppaan

Some figure

Yksinäisyydellä ei ole hyvä maine. Siksi ihmisten on vaikeaa lopettaa tietyn tyyppisiä suhteita, vaikka ne olisivat hyvin haitallisia.

On kuitenkin jotain mitä et huomaa, ja se on se, että tuhlaat arvokasta aikaa. Aikaa, jonka voisit viettää itsesi kanssa, oppien tuntemaan itseäsi paremmin, ja pitäen hauskaa.

Miksi annat jonkun toisen manipuloida sinua? Miksi kestät kaiken, kunnes olet nääntynyt nöyryytyksestä ja pahoinpitelystä, jonka joku on pakottanut kohdallesi?

Mieti, haluatko todella viettää loput elämäsi päivät tällä tavalla, liikkumattomana, tekemättä päätöstä joka vapauttaisi sinut yksin olemisen pelosta.

Yksin olemisen pelko on opittu pelko. Ajattele: jos rakastamasi ystävä olisi samankaltaisessa tilanteessa kuin sinä, sanoisit hänelle varmasti että hänen tulee lähteä. Olisit selkeä sen suhteen, mitä hänen tulee tehdä.

Mutta kun kyseessä on oma tilanteesi, vastaus alkaa muuttua.

Lue vielä: Voit olla onnellinen ilman parisuhdetta

On parempi olla yksin kuin olla väärän ihmisen kanssa, sillä on parempi valita onnellisuus kivun sijaan, ja ympäröidä itsesi ihmisillä, jotka antavat sinulle jotain sen sijaan, että ottaisivat jotain pois. 

Sinä voit valita, joten varmista että valitset oikein. Onnellisuudellasi on väliä, ja sinulla ei ole aikaa hukuttaa itseäsi surullisuuteen, kivuliaisiin kokemuksiin, ja ihmisiin jotka saavat olosi tuntumaan huonolta. On parempi olla yksin kuin olla väärän ihmisen kanssa.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.