Elämänlaatua kohentavia treenejä

Liikunta parantaa elämänlaatua ja tietyt liikuntamuodot on helppo sisällyttää päivittäisiin rutiineihin, sillä ne eivät ole liian raskaita.
Elämänlaatua kohentavia treenejä

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Liikunta parantaa elämääsi huomattavasti! Kuntosalille ei ole pakko mennä, sillä liikuntaa saa harjoitettua muullakin tavalla. Käymme tänään läpi muutamia helppoja elämänlaatua kohentavia treenejä, jotka todellakin lisäävät hyvinvointia.

Elämässämme on paljon huolta ja stressiä ja syömme helposti epäterveellistä ruokaa. Liikunnan harrastaminen motivoi syömään terveellistä ruokaa. Kun harrastamme liikuntaa, se lisää positiivisuutta, iloa ja olemme motivoituneita. Kuinka voimme sisällyttää liikunnan päivittäisiin rutiineihimme?

Liikuntamuodot jotka parantavat elämänlaatua

Liikunta täytyy sisällyttää päivittäisiin rutiineihin samoin kuin aamuisin peset hampaat ja laitat aamupalaa. On tärkeää valita itselleen sopivat liikuntamuodot ja lisätä hyötyliikunnan määrää. Tässä artikkelissa jaamme muutamia elämänlaatua kohentavia treenejä, joista toivottavasti löydät itsellesi jonkin sopivan.

1. Käytä portaita

liikunta parantaa elämänlaatua: portaiden nouseminen

Portaiden käyttö on helppoa hyötyliikuntaa. Käytä portaita aina kun mahdollista varsinkin mennessä ylöspäin, sillä se vahvistaa jalka- ja pakaralihaksia ja nostaa kuntoa. Vaikka monet asuvat kerrostaloissa, he käyttävät aina hissiä portaiden sijaan.

Tee tietoinen valinta ja valitse portaat aina kun se on mahdollista, sillä tämä on terveellinen tapa ja kantaa pitkälle. Huomaat tulevasi vahvemmaksi, liikut paremmin ja tulet optimistisemmaksi.

2. Juokse tai kävele luonnossa

Jos et pidä juoksemisesta tai et pysty juoksemaan, käveleminen on loistava vaihtoehto luonnossa liikkumiseen ja se kasvattaa kuntoasi. Jos käyt kuntosalilla, on luonnossa käveleminen hyvä liikuntamuoto sen vastapainoksi.

Luonnossa pääset irrottautumaan kaupungin kiireistä, automaattisista tavoista ja stressistä.

Riittää, kun kävelet tai juokset 30 minuutista tuntiin joka päivä. Tämä auttaa puhdistamaan mieltä ja vähentämään stressiä ja tunnet olosi aktiiviseksi ja hyväksi.

3. Vatsalihasliikkeet

elämänlaatua kohentavia treenejä: tee vatsalihasliikkeitä

Vatsalihasliikkeet parantavat elämääsi huomattavasti. Onko sängystä nouseminen joskus hankalaa? Haluaisitko litteämmän vatsan?

Piristy ja lisää vatsalihastreeni päiväohjelmaasi ja huomaat kuinka vatsasi vahvistuu ja muokkaa keskivartaloa kiinteämmäksi. Saat voimaa pitää itseäsi hyvässä ryhdissä. Tässä muutaman vatsatreeni:

  • perusvatsaliikkeet
  • pysy lankku- tai punnerrusasennossa
  • “pyöräily” selällä maaten, jalat ilmassa

Vatsalihasliikkeitä on monia! Valitse itsellesi paras, joka motivoi pysymään treenissä ja voit jonkin ajan kuluttua vaihtaa toiseen treeniin huomattuasi saaneesi hyviä tuloksia. Muista tehdä alkuun vähän kerrallaan.

4. Käsiliikkeet

Käsivarsitreeni parantaa myös elämääsi huomattavasti. Saat vahvemmat käsivarret ja ne alkavat näyttää myös lihaksikkaammilta. Tunnet olosi paremmaksi kun huomaat käsiesi näyttävän paremmilta.

Voit ostaa käsipainot tai tehdä käsiliikkeitä kehonpainolla, kuten erilaisia punnerruksia tai ojentamalla kädet sivuille ja pitämällä näin pidemmän ajan. Treenaat samalla myös kylkiä.

5. Jooga

liikunta parantaa elämänlaatua: kokeile joogaa

Jooga on paljon muutakin kuin liikuntamuoto, sillä se saattaa muuttaa koko elämän. Lihasten venyvyyden lisäksi jooga vahvistaa lihaksia ja rauhoittaa mieltä hengitysharjoitusten avulla.  

Joogan jälkeen keho ja mieli on valmis meditaatioharjoitusta varten. Säännöllisen meditaatioharjoituksen avulla opit olemaan enemmän hetkessä, kontrolloimaan pakkomielteisiä ajatuksia ja hallitsemaan tunteitasi terveellä tavalla. On selvää, että jooga on erinomainen elämäntapa.

Mitä näistä edellä mainituista harrastat jo? Onko elämäsi muuttunut jotenkin liikuntaharrastuksen avulla? 

Lisää liikuntaa jokaiseen päivääsi vähän kerrallaan, jotta totut siihen ja alat haluamaan harrastaa lisää. Siitä tulee hyvä olo!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.