Logo image
Logo image

Haluan lakata ajattelemasta sinua

3 minuuttia
Muistot sattuvat nyt ja myöhemminkin. Mutta tänään lakkaan ajattelemasta sinua, koska minulla on voima ja tahto tehdä niin.
Haluan lakata ajattelemasta sinua
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Haluan lakata ajattelemasta sinua, mutta en tiedä kuinka. Mieleni tuntuu hallitsevan minua, ja vaikka haluan poistaa sinut sieltä, en kykene siihen.

Tämä on inhottavaa. Kyseessä eivät ole vain päässäni olevat muistot, vaan myös tunteet ja tuntemukset, jotka eivät ole lainkaan miellyttäviä.

Huolet, oletukset ja kysymykset kuten “Entäs jos olisin tehnyt jotakin muuta?” tai “Mitä olisi tapahtunut, jos kaikki olisi ollut toisin?” pyörivät myös mielessäni.

En tiedä, kuinka aion tehdä sen, mutta haluan lakata ajattelemasta sinua nyt ja lopullisesti.

Ajatukset, tulkaa luokseni

Some figure

Ensimmäinen askel jonkun ihmisen pyyhkimiseksi pois mielestä on se, ettei jätä huomiotta tai käännä selkäänsä kaikille mieleen tuleville ajatuksille ja niihin sekoittuville tunteille.

On normaalia olla haluamatta kohdata niitä, koska ne sattuvat liiaksi. Jos kuitenkin jätät tekemättä sen, et kykene lakkaamaan ajattelemasta sitä ihmistä, joka ei kuulu enää elämääsi.

  • Analysoi ajatuksiasi: pohdi niitä ja huomaa, miltä ne saavat olosi tuntumaan ja miksi. Mieti, ovatko ne loogisia ja mikä saa ne tulemaan toistuvasti mieleesi.
  • Huolehditko liikaa? Joskus epäilemme päätöksiämme ja valintojamme. Tätä kutsutaan katumukseksi. Voit kuitenkin lopettaa tällaisen toiminnan, koska jos otat askeleen taaksepäin, huomaat että huolesi ovat täysin perusteettomia.
  • Ota huomioon pelon mahdollisuus: Et saata lakata ajattelemasta kyseistä henkilöä yksinäisyyden pelon takia.
  • Älä vertaa omaa elämääsi hänen elämäänsä: Vertailu vetää sinut mukaansa negatiivisuuden kehään, jossa et koskaan tunne oloasi hyväksi ja tyytyväiseksi.
Some figure

On tärkeää, että otat nämä askeleet huomioon, jotta voit hyväksyä mieleesi tulevat ajatukset terveellä tavalla. Näiden askelten avulla pystyt myös nauttimaan kaikista niiden tuomista hyödyistä.

Keskityn muihin asioihin

Kun olet kohdannut kaikki toista ihmistä koskevat ajatukset, ne voivat seurata omia uomiaan. Toisin sanoen, ne tulevat mieleesi ja sitten häipyvät.

Monet muut asiat saavat sinut kuitenkin yhä tuntemaan ja kokemaan ahdistusta, surua, alakuloa ja epäilyksiä. Näille on toinen vaihtoehto: keskity muihin asioihin.

Ei ole parempaa keinoa unohtaa jotakuta kuin tehdä jotakin uutta tai keskittyä asioihin joista pidät. Nyt sinulla on aikaa itsellesi, joten omista se kaikki itsellesi. Mene ulos ystävien kanssa, tapaa uusia ihmisiä, keskity työhösi tai suunnittele matka, josta olet aina unelmoinut jne.

Kaikki nämä tekevät sinut kiireiseksi, ja niiden avulla kykenet nopeasti lakkaamaan ajattelemasta ihmistä jonka haluat unohtaa, vaikka hän saattaakin tupsahtaa mieleesi aina silloin tällöin.

Some figure

Ehkä mietit, siirtääkö tämä menetelmä itse asiassa ongelmaa vain myöhemmäksi. Ei siirrä, kunhan olet suorittanut aiemmin mainitut vaiheet.

Tämä on toinen vaihtoehto, jonka avulla pyyhit mielestäsi ne ajatukset, joista on vaikea päästä eroon.

Lakatakseni ajattelemasta sinua, lakkaan haaveilemasta sinusta

Se ei ole vieläkään ohi. Tunnet yhä olosi huonoksi etkä kykene täysin unohtamaan kyseistä ihmistä. Tämä tapahtuu, koska jatkat hänestä ja suhteestanne haaveilua.

Kun idealisoit jotakin, se on unelmointia, jolla kehität harhaanjohtavan idean siitä, mitä tapahtuu. Tämä tarttuu lujasti mieleesi, etkä kykene olemaan ajattelematta henkilöä, vaikka haluaisit. Päässäsi pyörii yhtä mielikuvia treffeistänne, suudelmistanne ja kokemistanne hetkistä. Muistelet näitä asioita hymyssä suin ja sen jälkeen vuodatat kyyneleen.

Tämä on vain tapa kiduttaa itseään, koska tiedät, ettei näistä fantasioista seuraa mitään hyvää. Ne ovat pelkkiä illuusioita ja kipeitä muistoja jostakin, jota ei enää ole.

On tärkeää mainita, että vaikka noudatat näitä vaiheita ja muita kohdallasi toimivia menetelmiä, aika laittaa kaikki asiat lopulta järjestykseen.

Et voi lakata ajattelemasta yhdessä yössä ihmistä, joka oli sinulle joskus tärkeä. Se vaatii aikaa ja – mikä tärkeintä – tapahtuvien asioiden hyväksymistä.

Some figure

Jos kiellät todellisuuden, valitat ja iloitset omasta tuskastasi, tilanne jatkuu vain entistä pidempään.

Näin ollen sinun on opittava hyväksymään sinulle tapahtuvat asiat; älä anna periksi ja odota. Ennemmin tai myöhemmin epämukavuus lakkaa.

Tänään lakkaan ajattelemasta sinua, koska minulla on voima ja tahto tehdä niin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Reynaud, M., Karila, L., Blecha, L., & Benyamina, A. (2010). Is love passion an addictive disorder. American Journal of Drug and Alcohol Abuse. https://doi.org/10.3109/00952990.2010.495183

Fisher, H. E., Brown, L. L., Aron, A., Strong, G., & Mashek, D. J. (2010). Reward, addiction, and emotion regulation systems associated with rejection in love. Journal of Neurophysiology. https://doi.org/10.1152/jn.00784.2009

Fisher, H. E., Xu, X., Aron, A., & Brown, L. L. (2016). Intense, passionate, romantic love: A natural addiction? How the fields that investigate romance and substance abuse can inform each other. Frontiers in Psychology. https://doi.org/10.3389/fpsyg.2016.00687


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.