3 tapaa selvitä pettymyksestä vahvempana

Kun hyväksymme, että pettymys on normaali osa elämää, otamme pois sen voiman ja se lakkaa aiheuttamasta meille niin paljon tuskaa. Opi hyväksymään pettymys ja jatka eteenpäin.
3 tapaa selvitä pettymyksestä vahvempana

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Pettymys. Tunnet nuo silmut kurkussasi ja vatsassasi. Hengityksesi muuttuu. Olet käynyt pettymyksen pohjalla, ja se on vanginnut sinut sinne. Voit kuitenkin päästä pois tästä paikasta.

Pettymyksen positiivinen puoli on se, että se antaa sinulle mahdollisuuden oppia ja tulla tietoiseksi siitä mitä olet tehnyt väärin. Löydät ratkaisuja, jottet satuta itseäsi enää uudelleen.

Tehdäksesi tämän on tärkeää yrittää muuttaa tiettyjä opittuja tapoja, jotka voivat olla varsin irrationaalisia, kuten esimerkiksi odotuksia. Lähes kaikki korkeat odotukset lopulta romuttuvat, mikä antaa todellisuuden ottaa sen paikan. Ja silloin pettymys nostaa päätään.

Tänään haluamme katsoa kolmea tapaa mennä eteenpäin.

1. Puhu siitä miltä sinusta tuntuu

nainen ja voikukka

Paras tapa päästä pettymyksestä vahvempana on ilmaista se, miltä sinusta tuntuu. Tämä ei johdu vain siitä, että haluat jakaa tunteesi muiden kanssa, vaan myös että saat ne pois sydämeltäsi.

Usko tai älä, ääneen puhuminen saa sinut tajuamaan tiettyjä asioita, sillä jos pitäisit ne itselläsi, et ehkä olisi niistä tietoinenkaan.

Esimerkiksi, olet ehkä tietoinen siitä että olet luonut vääränlaisen kuvan tietystä henkilöstä. Tämä johti sinut uskomaan, että hän oli jotakin, mitä ei todellisuudessa ollut olemassa.

Myös siitä puhuminen auttaa sinua säätelemään tunteitasi. Huomaat, että tunteesi ovat pinnalla ja alat yhtäkkiä itkeä tai räjähdät raivosta.

On tärkeää tunnistaa ne ja ennen kaikkea päästää ne vapaaksi. Tällä tavoin ne eivät juurru syvälle sisällemme ja voimme antaa niiden noudattaa kurssiaan.

Tunnet olosi paljon paremmaksi kun olet saanut ne sydämestäsi täysin, jättämättä mitään sisälle.

2. Mitä olet oppinut?

nainen

Jokainen kokemus, hyvä tai huono, johtaa oppimiseen, mikä tekee meistä luonnollisempia ja parempia ihmisiä. Pettymys on osa tätä, joten sinun ei tulisi tuntea oloasi uhriksi. Sen sijaan sinun tulisi tuntea olosi etuoikeutetuksi.

Mitä useampia erilaisia tilanteita koemme, sitä enemmän opimme itsestämme ja muista. 

Saamme tilaisuuden huomata omat rajoituksemme kun tapaamme uusia ihmisiä, tajuten, kuinka tavalla tai toisella idealisoimme heitä niin, että heistä tulee sitä mitä haluamme heidän olevan.

Voimme tulla tietoisiksi siitä, kun olemme odottaneet liikaa joltakulta toiselta, ja kuinka näin tekeminen on vaarallinen peli.

Ihmiset voivat käyttäytyä kaikilla tavoin ja he voivat yllättää meidät pienimmällä muutoksella. Se, ettemme odota heiltä mitään, säästää meiltä paljon kärsimystä. 

3. Ihmisiin uudelleen luottaminen

Tämä on vaikein pala, mutta myös kaikista tärkein: ihmisiin uudelleen luottaminen, vaikka he saattaisivat pettää luottamuksesi uudelleen. 

Kaikki ihmiset eivät ole samoja, mutta on myös totta ettemme voi kulkea ympäriinsä sokeana. Kaikki ovat kykeneviä muuttumaan toiseksi ihmiseksi yhdessä päivässä.

Tätä tapahtuu. Suurin ongelmamme on, että jatkamme odotuksia siitä, että asiat tapahtuvat niin kuin haluamme niiden tapahtuvan.

On tärkeää luottaa ihmisiin uudelleen, mutta ottaen huomioon sen mitä olet juuri oppinut. Jätä odotukset ja idealisoinnit sivuun. Avaa silmäsi kunnolla ja pitäydy todellisuudessa. Se on vaikeaa, mutta kärsivällisyydellä pystyt tekemään sen.

Ihmissuhteistasi nauttiminen nykyhetkessä on älykkäintä mitä voit tehdä, vaikkakin se on myös kaikista vaikeinta.

Rakennamme illuusioita ilman, että tarkoitamme, ja unelmoimme upeasta elämästä niin, että meillä on lupaava tulevaisuus niiden rinnalla jotka antavat meille niin paljon onnea nyt.

simpukka korvalla

He eivät petä sinua, mutta silmiesi päällä oleva side putoaa pois ja tulet kohtaamaan todellisuuden kasvokkain. 

Olet ollut sokea kaiken tämän aikaa, ja sinun on aika tulla tietoiseksi siitä mitä on tapahtumassa. Ei ole pettymystä jos pidät silmäsi auki alusta asti.

Kun hyväksyt, että pettymys on jotain luonnollista joka on osa oppimisprosessia, et tule alttiiksi samoille virheille.

Sen sijaan selviydyt niistä vahvempana.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Pettymys parisuhteessa: pysähdy ja mieti
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Pettymys parisuhteessa: pysähdy ja mieti

Olette olleet yhdessä jo vuosia. Jonakin päivänä sitten tapahtuu asia, jota ei aikaisemmin ole tapahtunut - pettymys parisuhteessa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.