8 tapaa, joilla hankaloitat elämääsi tarpeettomasti

· kesäkuu 20, 2017
Elämä on aivan tarpeeksi rankkaa jo ilman sitä, että itse hankaloitat sitä sellaisella asenteella, joka ei yksinkertaisesti auta. Kerromme tällä kertaa kahdeksasta asiasta, joilla itse teet elämästäsi vaikeampaa kuin mitä sen tarvitsisi olla.

Meillä kaikilla on elämämme edetessä sellaisia tilanteita, jotka asettavat fyysiset ja henkiset resurssimme koetukselle. Nämä haasteet auttavat meitä ajan kuluessa kypsymään ja tulemaan vahvemmiksi ihmisiksi.

Joskus kuitenkin kohtaamme myös sellaisia vaikeuksia, jotka eivät oikeasti ole olemassa. Luomme muureja jopa itse, muureja jotka estävät meitä pääsemästä sinne minne haluaisimme päästä.

Ongelmana tässä on se, että emme aina ole tietoisia siitä että teemme näin. Annamme energiamme kulua loppuun ja jätämme huomiotta sen vahingon, jonka itsellemme aiheutamme tällaisella turhalla hankaloittamisella.

Siksi onkin elintärkeää, että tiedät mitkä tekijät riippuvat omasta asenteestasi ja milloin kannattaisi päästä niistä irti, jotta oma ajattelusi ei pidättele sinua.

Tällä kertaa kerromme siis kahdeksasta asiasta, joilla teet elämästäsi vaikeampaa ilman, että näin tarvitsisi olla.

Jatka lukemista ja opettele päästämään irti!

1. Huonojen pyrkimysten näkeminen toisilla silloin, kun niitä ei ole

riita

Joskus ystävämme ja muutkin läheiset tekevät sellaisia asioita, jotka loukkaavat meitä hyvin paljon ilman, että niiden on edes tarkoitus loukata.

Jos läheisesi viettävät aikaa toisten kanssa, varaavat jonkin hetken itselleen tai tekevät päätöksiä ilman, että he harkitsevat sinua, saatat nähdä tämän takana negatiivisuutta.

Miksi kuitenkaan olettaisit kyseessä olevan negatiivisen tavoitteen?

Onnelliset ihmiset eivät ota asioita henkilökohtaisesti, ja he ymmärtävät, että kaikki tarvitsevat oman tilansa.

2. Itsensä vertaaminen toisiin

Jos vertaat itseäsi muihin tai olet kateellinen heidän menestyksestään, teet sellaista, mikä on yksi huonoimmista tottumuksista, joita ihmisellä voi olla oman tunne-elämänsä kannalta.

Ympärillesi katsominen siten, että koet jokaisella toisella olevan hauskempaa kuin itselläsi, luo sinussa negatiivisia tunteita, jotka vievät aikasi ja ilosi.

3. Kun et katso eteenpäin

ikkunan takana

Jokainen kokemasi asia, vaikka tietyt tilanteet saattavatkin vaikuttaa mielettömän pahoilta, tuo jotakin positiivista elämääsi.

Elämässäsi tulee aina olemaan esteitä, kuten myös virheitä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se mitä niistä seuraa, olisi aina jotakin huonoa.

Muuta omaa näkökulmaasi ja katso eteenpäin. Tämä ei ainoastaan mahdollista sitä, että voit päästä ylitse vaikeuksistasi, vaan se myös auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä.

Kun katsot asioita positiivisesti, ja kun hyväksyt omat virheesi sekä näet monimutkaisissa asioissa niiden yksinkertaisuuden, pystyt vähentämään sitä kuormaa, joka tekee elämästäsi niin kovin vaikean tuntuisen.

4. Kun odottelet jotakin ”merkkiä”

Vaikka kuinka paljon haluaisit näin tapahtuvan, et tule saamaan merkkiä siitä, että nyt sinun olisi oikea aika tehdä jokin tietty päätös.

Vaikka intuitiosi tai jonkin epätavallisen asian tapahtuminen saattaakin olla avuksi, näiden asioiden odottaminen voi olla arvokkaan ajan tuhlaamista.

Mahdollisuudet ovat aina valmiina sitä varten, että voit tarttua niihin. Sinun täytyy kuitenkin aktiivisesti etsiä niitä sekä taistella niiden edestä. Et voi vain odottaa paikoillasi, jotta jokin tietty merkki kertoisi hetken olevan oikea sohvalta ylös nousemiseen ja toimeen ryhtymiseen.

5. Kun et ota riskejä

uskaltaa

Pelot ja oma mukavuusalueesi ovat suurimmat vihollisesi, jos haluat tehdä jonkin merkittävän muutoksen elämässäsi.

Jos et ota mitään riskejä ja jäät paikoillesi jähmettyneenä, peläten muutoksen mahdollisia seurauksia, et koskaan tule etenemään.

Sen sijasta että odottelet jonkin tuovan sinulle kaipaamasi varmuuden, tulet kiittämään itseäsi myöhemmin jos otat riskin taaksesi katsomatta.

6. Kun sinulla on epärealistiset odotukset

Tietyn vastauksen, asenteen tai tilanteen odottaminen, kun näillä ei ole mitään syytä tapahtua, on hyvin tavallinen virhe ihmisen elämässä.

Epärealistiset odotukset johtavat turhautumiseen, ja siten ne tekevät sinusta onnettoman.

Vaikka onkin mahtavaa, jos nämä odotukset toteutuvat, on parasta olla realistinen, jotta voisit välttää pettymystä.

7. Kun annat ihmisten varastaa aikaasi

nainen ja perhoset

Myrkylliset ihmiset tulevat aina löytämään keinon varastaa arvokasta aikaasi, ja siten he myös vievät energiaasi, kun sille on mahdollisuus.

Tämän tyyppinen ihminen on unelmiesi tiellä. Hän tekee kaikkensa, jotta hän voisi estää ihanteitasi muuttumasta todellisiksi, ja tällainen henkilö onkin todellinen taakka elämässäsi.

Itsekkyys, negatiivisuus ja kateus ovat usein ”ystävyyden naamion” takana, ja tällaiset ihmiset luovat elämääsi ongelmia ja kipua. Asia saattaa olla vaikea hyväksyä, mutta näin se kuitenkin on.

Lue aiheesta lisää: 5 merkkiä siitä, että olet myrkyllinen ihminen

8. Kun haluat tulla toimeen aivan kaikkien kanssa

Siitä huolimatta että yrität kovasti, et aina voi tulla toimeen joka ikisen tapaamasi ihmisen kanssa.

Kun haluat tulla toimeen aivan kaikkien kanssa, uuvutat itsesi, ja näin on etenkin silloin kun ihmisten välillä on suuria eroja persoonallisuuksissa.

Parasta olisikin olla sietokykyinen toisten suhteen sekä pitää etäisyyttä niihin, jotka mistä syystä tahansa ovat päättäneet, että he eivät pidä sinusta.

Oletko valmis karsimaan nämä haitalliset tavat omasta elämästäsi? Kokeile tottumuksiesi työstämistä niin pian kuin vain voit, ja tulet huomaamaan, kuinka paljon nämä tarpeettomat taakat ovat sinua uuvuttaneet.