Opi enemmän avaamalla silmäsi kuin avaamalla suusi

Sanotaan, että meillä on kaksi silmää ja yksi suu, jotta voimme katsoa kahdesti ennen puhumista. Pidä tämä ajatus mielessäsi rakentaessasi ihmissuhteita. 

Silmien avaaminen sydämestä tarkoittaa ymmärtämistä ja löytämistä paljon enemmän kuin vain suun avaamalla. Ensimmäinen askel jonkun kanssa yhteyden muodostamiseen on kuunnella häntä ja tietää kuinka tarkkailla, ja kaikki tämä täytyy tehdä kun huulet ovat suljetut.

Nykypäivän yhteiskunta hädintuskin antaa sinulle aikaa tehdä tämän välttämättömän itsetutkiskelun, joka havainnollistaa maailman sydämesi hiljaisuudesta ja ymmärtää ensin, eikä ikinä tuomitse. Kiire ja sosiaaliset verkostot jotka ovat aina halukkaita jakaa viimeisimmät juorut, voivat joskus pahentaa tätä tilannetta.

Tämän päivän artikkelissa haluamme ehdottaa että otat rauhallisesti ja hengität syvään, niin alat nähdä asioita avoimin silmin ja sydän ”auki”. Uskallatko koittaa?

Silmien avaaminen avaa mielen

Olet kenties jo kuullut hitaasta liikkeestä (engl. ”slow movement”). Se on kulttuuritrendi, jolla on suuri psykologinen ja tunteellinen tärkeys.

Henkilö, joka aloitti tämän ajattelutavan ja suhteen elämään halusi ennen kaikkea saada meidät kyseenalaistamaan myytin jonka mukaan nopeus tuo meille uusia teknologioita ja ns. ”hyperyhdistyneisyyttä”, arvostaen välittömyyttä ennen mitään muuta.

Löydä myös: 7 tunneälykkään ihmisen ominaisuutta

Samankaltaisesti on olemassa vastareaktio pikaruokaan, mikä heijastaa muutosta asenteissamme tätä nopeaa tahtia vastaan, johon niin moni ihminen on nykyään altistunut.

Me olemme lopettaneet ihmisten silmiin katsomisen katsoaksemme puhelimemme tai tietokoneemme ruutuun, eikä se lopu siihen. Myös suhteet ihmisten välillä vaativat meitä ajattelemaan vähän enemmän seuraavia aiheita.

Puolikas tyttö
Tarve kuunnella ennen puhumista

Yksi niistä asioista jotka saattavat häiritä sinua tiettyjen ihmisten kanssa keskustellessasi on se, että he kuuntelevat sinua, mutta eivät ymmärtääkseen vaan vastatakseen.

Ennen kuin avaat suusi, sinun täytyy avata silmäsi ja korvasi avataksesi empaattisen kommunikaatiokanavasi. Empaattinen kommunikaatio on sitä, jossa sanallinen ja sanaton kommunikaatio ovat yhtä tärkeät. Sanallinen tarkoittaa viestiä joka on kommunikoitu suullisesti, mutta samalla silmiesi tulisi olla valppaat kaikille yksityiskohdille, eleille, ilmeille, ja laajalle henkiselle maailmalle joka on piirtynyt ihmisen kasvoilla.

On välttämätöntä, että kaikki voivat irrottautua elektroniikasta nauttiakseen näistä rennoista keskusteluista, joissa saamme yhteyden 100-prosenttisesti edessä olevan henkilön kanssa.

Silmät jotka voivat ”pohdiskella”, yhdistyvät sydämen kanssa

Sokrates sanoi, että näkemisen taito on taito kysyä ”miksi”. Meidän tulisi oppia erottamaan taito ”nähdä” tarpeesta tietää (”pohdiskella”). 

Ihminen joka on rajoitettu vain ”näkemään”, huomaa asioiden muodon ja pinnallisuuden joka ei koskaan syvene. Joku joka vain ”näkee”, hämääntyy ulkonäöstä ja hänen omista tuomitsemisistaan, eikä koskaan saa yhteyttä edessä olevan ihmisen kanssa.

Kun nyt katsot omaa todellisuuttasi, tee se intiimimmästä näkökulmasta. Niin tietoisuutesi yhdistää silmäsi sydämesi kanssa, sen kanssa mistä välität, löydät syyn kaikelle ja perustat erityisen siteen ympäristösi ja sitä asuttavien ihmisten kanssa.

Kommunikaatio lehdet silmillä
Silmät kertovat totuuden, suut kertovat vain huhuja

Usein sanotaan, että rehelliset silmät eivät ikinä tarvitse tekstitystä, sillä katse on heijastus henkisestä maailmastasi. Mikäli silmilläsi on ”taianomainen” kyky, ota siitä hyöty irti.

Kuuntele tuomitsematta, ajattele arvailematta, ja anna itsesi tulla läheiseksi sen ihmisen kanssa joka puhuu sinulle ymmärtääksesi häntä täysin ja kunnioittavasti.

  • Käytä silmiäsi saamaan informaatiota ja valitse sitten joka ikinen sanoistasi. Älä ikinä käytä niitä vahingoittamaan jotakuta – ole rehellinen, mutta älä häiritse kommunikaatiota.
  • Jos tapaat jonkun joka ei pysty pitämään katsettasi, niin että kun puhut hänelle hän välttää katsomasta silmiisi, kysy itseltäsi miksi. Ehkä kyse on luottamuksen puutteesta tai ujoudesta, mutta on tärkeää että ihmiset katsovat toisiaan kasvoihin keskustelun aikana.
  • Jokapäiväisissä suhteissamme meillä on enemmän kuin yksi tilaisuus levittää huhuja. Niistä tulee suita jotka puhuvat tietämättä, kiirehtien läpi elämän, jotka eivät harjoita kunnioitusta tai henkistä älykkyyttä.

Suosittelemme lukemaan: Mitä ahdistuneisuus on ja miten siitä pääsee eroon?

Älä suutu kun kuulet kritiikkiä – se ei ole sen arvoista. Ihminen joka sulkee silmänsä ja käyttää vain suutaan, ei koskaan pysty puhumaan totuutta sinusta, sillä hän ei tunne sinua.

Tämä on sinun maailmasi, sinun todellisuutesi, sinun tapasi ajatella. Joten älä tuhlaa aikaasi asioihin jotka eivät ole vaivan arvoisia.

UUTISIA VERKOSSA