7 asiaa, joita kadut vanhana

· kesäkuu 8, 2017
Ennemmin tai myöhemmin tajuat että se mille olet omistanut aikasi, ei olekaan sitä mikä todella on tärkeää ja kadut, ettet viettänyt enemmän aikaa rakkaidesi kanssa.

Tämä on ehkä yksi elämän suurimmista ironioista. Monet tuhlaavat elämänsä tehden asioita joista he eivät nauti, ja laiminlyövät asioita jotka ovat todella välittämisen arvoisia.

Elämänsä ehtoopuolella nämä ihmiset katsovat taaksepäin ja heitä alkaa kaduttaa, etteivät he tehneet asioita toisin.

Tämä on yleisempää kuin saattaisit kuvitella. Moni katuu sitä, ettei viettänyt enemmän aikaa perheen kanssa, että teki liian paljon töitä tai ei käyttänyt enemmän aikaa ihan vain nauttiakseen elämästä.

Vanhetessa saat viisautta ja alat ymmärtää, että tärkeät asiat elämässä ovat perhe, rakkaus, terveys ja onnellisuus.

Haluaisimme pyytää sinua katsomaan tätä tekemäämme listaa asioista, joita todennäköisesti tulet katumaan tulevaisuudessa, jos et tee muutosta heti.

1. Sinulla ei ole rohkeutta olla oma aito itsesi

Kuten suurin osa ihmisistä, tämä on yksi niistä asioista, joita sinäkin tulet luultavasti katumaan vanhana.

Perheen ja yhteiskunnan odotusten täyttäminen voi saada sinut katumaan sitä, ettei sinulla ollut rohkeutta tehdä mitä halusit, vaan teit sen sijaan sitä, mitä sinulta vaadittiin.

Kun seuraat intohimoasi, vanhana olet ylpeä kaikesta tekemästäsi, ja näin pystyt katsomaan taaksepäin katumatta.

Lue myös: Itseluottamus: investoi itseesi

2. Pysyt epämieluisassa työssä sen sijaan, että ottaisit riskejä ja seuraisit intohimoasi

stressaava toimisto

Tämä katumus liittyy ensiksi mainittuun, mutta vielä tarkemmin ottaen tämä koskee paikkaa, jossa vietät suuren osan elämästäsi.

Työ vie ajastasi tavallisesti 40 tuntia viikossa, ja saat luultavasti neljä viikkoa lomaa joka vuosi. Jos vietät suuren osan ajastasi tehden jotakin mistä et pidä, eikä se haasta sinua etenemään, huijaat vain itseäsi.

Unohda ajatus siitä, että sinun pitäisi antaa tietty kuva itsestäsi muille ihmisille ja mieti, mitä todella haluat ja pystyt tekemään.

Ei ole parempaa tunnetta kuin olla innostunut töihin menemisestä joka päivä.

3. Et vietä tarpeeksi aikaa perheen kanssa

Jos perheen pitäisi olla yksi tärkeimmistä asioista elämässä, niin miksi pidämme sitä itsestäänselvyytenä, kunnes on liian myöhäistä?

Kieltäydy ylitöistä ja syö illallista perheesi kanssa, soita vanhemmillesi tai sisaruksillesi, käy perheen luona viikonloppuisin tai kommunikoi heidän kanssaan Skypen välityksellä jos asut liian kaukana nähdäksesi jokaisen kasvotusten. Nämä ovat vain joitakin vaihtoehtoja, joita voit hyödyntää viettääksesi enemmän aikaa perheesi kanssa.

On monia tapoja pitää yhteyttä. Älä siirrä asiaa siihen kunnes sinulla on enemmän aikaa, sillä ”myöhemmin” voi olla liian myöhään.

Älä anna itsesi lykätä tällaisia tärkeitä asioita myöhemmäksi.

4. Et ilmaise todellisia tunteitasi

pari halaa

Se, ettet ilmaise todellisia tunteitasi on jotakin, mitä tulet katumaan myöhemmin. Kun vanhenet, tapoja on yhä vaikeampi muuttaa, eikä tämäkään ole poikkeus.

Kun alat ponnistella sen eteen että puhuisit tunteistasi, kerro rakkaillesi kuinka paljon he merkitsevät sinulle. Kerro ihmisille, miten paljon välität.

Tulet huomaamaan, kuinka paljon paremmaksi tunnet olosi itsesi kanssa. Pahinta mitä voi tapahtua on katua ettet tehnyt sitä aiemmin.

5. Et pidä yhteyttä vanhoihin ystäviisi

Tämä voi olla haastavaa, erityisesti jos asutte tai työskentelette eri kaupungeissa tai jopa eri maissa. Jos on kulunut jo pitkä aika, elämänne ovat todennäköisesti täysin erilaiset.

Yhteydenpito ei saata vaikuttaa sinusta tärkeältä, sillä ihmisillä on tapana kasvaa erilleen ajan myötä tai sitten saatat toivoa mahdollisuutta vaihtaa kuulumisia joskus tulevaisuudessa.

Jos lykkäät asiaa myöhemmäksi, se saattaa olla jotakin, mitä tulet todella katumaan.

Yhteydenpito vanhojen ystävien kanssa voi nykyään onnistua niinkin yksinkertaisella tavalla kuin luomalla profiili Facebookiin tai tavata illallisen tai kahvin merkeissä.

6. Teet liikaa töitä

Tämä on asia, jota lähestulkoon kaikki katuvat vanhetessaan. Vaikka liiallinen lomailu ei ehkä olekaan paras idea, järjestä aikaa asioille, jotka tekevät sinut onnelliseksi.

Pelkkä halaus, lämpimän hiekan tunteminen varpaiden alla tai mielenkiintoinen kurssi voivat olla monella tavalla parempia vaihtoehtoja kuin tehdä ylitöitä tai istua sohvalla televisiota katsellen.

Käy lukemassa tämä artikkeli: Halausten voima: terveyshyödyt

7. Et matkusta tai vietä tarpeeksi lomaa

äiti ja vauva uimassa

Ei ole niin vaikeaa löytää tapa nauttia enemmän vapaa-ajasta. Voit järjestää palkattomia lomia tai jopa etsiä työn, jota voit tehdä kotoa käsin ja estää näin töitä kasautumasta työpöydällesi.

Aseta aikarajoja ja pitäydy niissä. Jos työsi ei kunnioita henkilökohtaisia tarpeitasi, sinun kannattaa alkaa etsiä uutta työpaikkaa, jossa sinun on helpompi hallita aikaasi.

Ala todella miettiä asioita joita tulet katumaan vanhana, ja tee niille jotakin jo tänään. Älä odota elämän alkamista siihen asti, kunnes olet jo melkein kuollut.