Nämä ovat liiallisen ajattelun seuraukset

Liiallinen ajattelu voi johtaa epätasapainoon, joten kun huomaat tekeväsi niin, yritä lopettaa ja muistaa, että kaikki sinua vaivaavat asiat ovat vain omassa mielessäsi.
Nämä ovat liiallisen ajattelun seuraukset

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

On paljon ihmisiä, jotka ajattelevat liian vähän, sekä suuri joukko sellaisia ihmisiä, jotka ajattelevat liian paljon. Kumpikaan näistä ääripäistä ei ole hyvä, sillä myös liiallinen ajattelu voi johtaa kataliin seurauksiin.

Oletko sellainen ihminen, joka jatkuvasti ylianalysoi kaiken sinulle tapahtuneen? Oletko koskaan maannut hereillä sängyssä vain siksi, ettet voinut lakata ajattelemasta?

Liiallinen ajattelu voi muuttua pahimmaksi viholliseksesi, joten on tärkeää, että tästä lähtien ymmärrät tämän hirvittävän tavan seuraukset hieman paremmin.

Liiallinen ajattelu estää kokeilemasta uusia asioita

nainen ja avain

Liikaa ajattelevat ihmiset viettävät enemmän aikaa omassa päässään kuin todellisuudessa. He käyttävät kaiken aikansa ajatellen, koska uskovat sen olevan jotakin, jota he eivät pysty pakenemaan.

On olemassa paljon ihmisiä, jotka hakevat turvaa ajatuksistaan ja elävät todellisia seikkailuja omassa päässään. Mitä tapahtuu heidän oikeassa elämässään? Miksi he eivät panisi mielessään olevia asioita käytäntöön?

Todellisuudessa heidän elämänsä saattaa olla hyvinkin tylsää eivätkä he koe asioita, koska eivät uskalla toimia ajatustensa mukaisesti. Ehkä heitä pelottaa. Mutta mitä he oikein pelkäävät?

Liiallinen ajattelu tarkoittaa sitä, että vältät jatkuvasti ajattelemasta nykyhetkeä. Käsittelet varmasti muistoja menneisyydestäsi ja unelmoit paremmasta tulevaisuudesta.

Ennen kaikkea liiallinen ajattelu estää sinua elämästä elämääsi – se on siis vain passiivista toimintaa. On tärkeää tietää, kuinka muuttaa päässä pyörivät asiat todelliseksi elämäksi, todellisiksi kokemuksiksi.

Ajatukset ja huolet

Liikaa ajattelevilla ihmisillä on toinenkin suuri ongelma, joka kiusaa suurinta osaa nykyihmisistä: huolet.

Liiallinen ajattelu johtuu siitä, että olet huolestunut jostakin, liittyi se sitten omaan menneisyyteesi, tulevaisuuteesi, nykytilanteeseesi tai ympärilläsi oleviin ihmisiin. Kaikki tämä vetää sinua pyörremyrskyn kitaan, josta voi olla vaikea paeta.

Joskus et saata tajuta sitä itse, mutta huolehdit asioista, joihin sinun ei tulisi edes kiinnittää mitään huomiota. Voi olla, että omien epävarmuuksiesi syy piilee kaikessa tässä.

sisainen ristiriita

Oletko joskus elänyt mielessäsi jotakin tapahtumaa yhä uudelleen ja uudelleen? Ehkäpä kyseessä oli jokin ystävällesi kertoma tarina tai tilanne, joka päättyi toisen ihmisen suuttumiseen. Palaat mielessäsi takaisin siihen tilanteeseen yhä uudestaan ja uudestaan miettien, millä muulla tavoin tilanne olisi voinut päättyä.

On kuitenkin hyödytöntä elää menneessä, sillä et voi muuttaa sitä. Tästä syystä on turhaa huolehtia siitä, mitä on tullut tehtyä joskus muinoin. Järkevintä olisi kiinnittää huomio nykyhetkeen ja siirtyä eteenpäin.

Vinkit liiallisen ajattelun pysäyttämiseksi

Jos jatkuvasti analysoit elämääsi, jokaista kanssakäymistä tai jokaista ottamaasi askelta, nyt on aika panna sille piste.

Sen tehdäksesi annamme sinulle joitakin vinkkejä, joista voi olla sinulle apua silloin kun sinusta tuntuu, että on mahdotonta pysäyttää omat ajatukset:

  • Puhu ystävälle: Tämä voi estää mieltäsi vaeltamasta ilman päämäärää. Puhu huolistasi päästäksesi eroon epäilyksistä ja välttääksesi ylianalysoimasta tilannetta, joka ei todennäköisesti edes ansaitsisi niin paljon huomiota mielessäsi.
  • Kirjoita ajatuksesi muistiin: Päiväkirjan kirjoittaminen voi olla erittäin hyödyllinen tapa päästellä höyryjä ja ilmaista omia tuntemuksiaan. Näin voit vapauttaa itsesi kaikista sinua vaivaavista ajatuksista ja kykenet jopa näkemään ne toisesta perspektiivistä.
  • Kiinnitä huomiota muuhun: Voit tehdä tämän puuhaamalla jotakin mistä pidät tai kokeilemalla uutta kiinnostavaa aktiviteettia. Huomion kiinnittäminen johonkin muuhun auttaa sinua olemaan keskittymättä kaikkiin mielessäsi pyöriviin asioihin. Joskus ihmiset ajattelevat liikaa, koska heillä on liikaa vapaa-aikaa.
  • Pysy valppaana ja toista itsellesi “lopeta!”: Jos tiedät, ettet pysty olemaan ajattelemasta jotakin sinua huolestuttavaa asiaa, sano itsellesi “nyt riittää!”. Tällä tavalla pakotat itsesi keskittymään johonkin muuhun ja pääset irti ansasta, johon jäit jumiin.

Toista tuo niin monta kertaa kuin tarvitsee.

liiallinen ajattelu

Oletko koskaan havahtunut siihen, että ajattelet liikaa? Toisinaan on helppoa antaa asioille suurempi merkitys kuin mitä ne oikeasti edes ansaitsevat.

Jos ystäväsi ei puhu sinulle enää yhtä usein kuin ennen, ja jos kuvittelet hänen väheksyvän sinua, saatat vain kuvitella asian. Yritä olla ylianalysoimatta asioita, jotka eivät ansaitse huoltasi.

Joskus kaikki on vain omassa päässäsi.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.