Paranna virtsatietulehdus luonnollisesti
Virtsatietulehdus voi olla jatkuvasti uusiutuva vaiva, joka vaikuttaa virtsaputkessa ja voi pahimmillaan nousta rakkoon ja munuaisiin saakka. Tässä artikkelissa annamme sinulle parhaat vinkit virtsatietulehduksen välttämiseen ja kotihoitoon. Paranna virtsatietulehdus luonnollisin keinoin!
Virtsatietulehduksen oireet
Virtsatietulehdus voi ilmetä kehon eri osissa:
- Rakossa: tämä tunnetaan kystiittina tai rakkotulehduksena
- Munuaisissa: tulehdus voi ottaa vallan joko molemmista tai vain yhdestä munuaisesta
- Virtsanjohtimessa: joissain harvoissa tapauksissa virtsaa munuaisesta rakkoon kuljettava johdin voi tulehtua
- Virtsaputkessa: kaikkein yleisin virtsatietulehdus, joka alkaa virtsaneritysjärjestelmän alimmissa osissa
Suurimmassa osassa tapauksia virtsatietulehduksen aiheuttaa bakteeri, joka tunkeutuu virtsaputken kautta rakkoon. Usein kehon oma puolustusjärjestelmä kykenee käsittelemään ja tappamaan bakteerin, mutta on olemassa tiettyjä seikkoja, jotka altistavat virtsatietulehdukselle.
Naiset kärsivät virtsatietulehduksista miehiä herkemmin, sillä naisten virtsaputki on huomattavasti lyhyempi: bakteerit pääsevät näin etenemään helposti ja nopeasti. Monet naiset kärsivät myös seksin aiheuttamista jatkuvista virtsatietulehduksista, jotka uusiutuvat aina seksuaalisen kanssakäymisen jälkeen. On tärkeää muistaa hyvä hygienia ja harkita estolääkitystä, mikäli tulehdukset uusiutuvat kerta toisensa jälkeen. Myös pessaarin käyttäminen ehkäisykeinona voi herkistää tulehduksille. Vaihdevuosioireisiin voi myös kuulua jatkuvat tulehdukset.
Muita tulehdukselle altistavia tekijöitä ovat mm:
- Diabetes
- Korkea ikä
- Alzheimerin tauti
- Katetri
- Suoliston pidätysvaivat
- Turvonnut eturauhanen
- Ahdas virtsaputki
- Munuaiskivet
- Raskaus
- Leikkaukset
Virtsatietulehduksen pääoireet noudattavat aina samaa kaavaa:
- Samean värinen virtsa, jonka seassa voi ilmetä verta tai vahva, epämiellyttävä haju
- Matala kuume
- Kipu ja polttelu virtsatessa
- Kova tarve ravata jatkuvasti pissalla
- Paineen tunne ja krampit alavatsassa ja virtsaputkessa
- Tunne siitä, että rakko on täysi, vaikka olisi juuri käynyt pissalla
Jos tulehdus on levinnyt munuaisiin, voi oireina olla:
- Kylmä hiki
- Vilunväreet
- Kuume
- Kipu selässä tai nivusissa
- Kuuma ja punoittava iho
- Huonovointisuus
- Oksentelu
- Kovat vatsakivut
Paranna virtsatietulehdus luonnollisin keinoin
Paranna virtsatietulehdus kotona käyttäen jotain näistä luonnollisista hoitokeinoista:
- Koivu. Valmista teeuute käyttämällä 25 grammaa koivua ja litra vettä. Anna uuttua 10 minuuttia, siivilöi ja juo kolme kupillista päivässä.
- Sekoita kourallinen näitä yrttejä keskenään: rohtosalkoruusua, ratamoa, kärsämöä, nokkosta ja kultapiiskua. Sekoita lusikalla ja kaada päälle pari desiä kiehuvaa vettä. Peitä kannella ja anna uuttua 15 minuuttia, siivilöi ja juo kaksi kupillista päivässä.
- Kiehauta 20 grammaa ohraa litrassa vettä. Sekoita joukkoon 20 grammaa katajaa, kun vesi kiehuu. Laske lämpöä ja anna seoksen poreilla vielä muutaman minuutin ajan. Peitä kannella, poista liedeltä ja anna uuttua 20 minuuttia. Siivilöi ja juo kolme kupillista päivässä.
- Sekoita litraan vettä neljä ruokalusikallista kutakin seuraavista aineista: kehäkukkaa, pellavansiementä, kortetta ja timjamia. Kiehuta 10 minuuttia, peitä kannella ja anna uuttua 15 minuutin ajan. Siivilöi ja kaada laakeaan ämpäriin, johon mahdut laskemaan takamuksesi. Istahda lämpimään veteen ja anna sen vaikuttaa niin kauan, että vesi viilenee. Ota kylpy kahdesti päivässä.
- Sekoita yksi ruokalusikallinen sellerin siemeniä pariin desiin kiehuvaa vettä, peitä ja anna uuttua 10 minuuttia. Nauti seos kokonaisuudessaan ennen sen viilenemistä.
Lisää luonnollisia hoitokeinoja virtsatietulehdukseen…
- Sekoita yksi teelusikallinen ruokasoodaa lasilliseen vettä ja nauti kerran päivässä. Juo kaksi kupillista pelkkää vettä ennen seoksen nauttimista.
- Kuori ja poista omenan siemenkota, paloittele. Kuori ja paloittele myös banaani ja sekoita nämä kaksi yhteen tehosekoittimessa. Nauti tyhjään mahaan.
- Tee smoothie käyttämällä pari desiä tuoreita mustikoita, siivu vesimelonia ja desi kirsikoita. Pese marjat hyvin ja poista kirsikan siemenet. Nauti heti.
- Lämmitä noin desi kirsikoita varsineen kaikkineen vedessä kattilassa. Kun kirsikat ovat pehmenneet, poista kivi ja sekoita tehosekoittimessa. Lisää ruokalusikallinen hunajaa ja kaada ilmatiiviiseen lasiastiaan. Nauti kaksi ruokalusikallista joka päivä.
- Nauti kaksi ruokalusikallista kylmäpuristettua kookosöljyä joka päivä. Voit myös juoda lasillisen kookosvettä ennen aamiaista ja toisen lasillisen ennen nukkumaanmenoa.
- Kuori kaksi valkosipulinkynttä ja murskaa ne. Lisää murska muutamaan desiin kiehuvan kuumaa vettä ja anna uuttua muutaman minuutin ajan. Juo seos kolme kertaa päivässä.
- Lisää litraan kuumaa vettä kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa. Nauti päivän mittaan pienissä osissa.
- Kuori sipuli ja pilko neljään osaan. Keitä sipulilohkoja 20 minuuttia puolessa litrassa vettä. Poista lämmöltä ja anna uuttua 8 tuntia. Siivilöi ja juo päivän mittaan. Tämä seos auttaa poistamaan bakteereja ja lisää virtsaamistarvetta.
- Lisää kaksi ruokalusikallista basilikan lehtiä pariin desiin kiehuvaa vettä. Anna uuttua 10 minuuttia ja nauti kahdesti päivässä korkeintaan 48 tunnin ajan.
- Tee smoothie neljästä desistä karpalomehua (sokeroimatonta), kahdesta desistä granaattiomenamehua ja parista desistä pilkottua papaijaa tai cantaloupe-melonia. Lisää sekaan tilkka sitruunamehua ja ruokalusikallinen inkiväärimehua tai raastettu pala tuoretta inkivääriä. Nauti viisi kupillista päivässä. Karpalo estää bakteerien tarrautumisen virtsateihin ja huuhtelee ne pois.
- Valmista hoitava tee kiehauttamalla pari desiä vettä ja sekoittamalla joukkoon ruokalusikallinen silputtua persiljaa. Anna uuttua 15 minuuttia ja makeuta hunajalla. Juo kolme kupillista päivässä.
Paranna virtsatietulehdus luontaishoidoilla ilman sivuvaikutuksia! Jos oireesi kuitenkin jatkuvat tai pahenevat muutaman hoitopäivän jälkeen, käy lääkärin vastaanotolla.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
-
Aydin, A., Ahmed, K., Zaman, I., Khan, M. S., & Dasgupta, P. (2015). Recurrent urinary tract infections in women. International Urogynecology Journal. https://doi.org/10.1007/s00192-014-2569-5
-
Dason, S., Dason, J. T., & Kapoor, A. (2011). Guidelines for the diagnosis and management of recurrent urinary tract infection in women. Journal of the Canadian Urological Association. https://doi.org/10.5489/cuaj.11214
-
Olin, S. J., & Bartges, J. W. (2015). Urinary Tract Infections. Treatment/Comparative Therapeutics. Veterinary Clinics of North America – Small Animal Practice. https://doi.org/10.1016/j.cvsm.2015.02.005
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.