Paranna rakkulat nopeasti luonnollisilla menetelmillä

Kantapäihin ilmestyviä rakkuloita ei pitäisi puhkaista, koska ne saattavat tulehtua. Tarvittaessa neste voidaan valuttaa pois.
Paranna rakkulat nopeasti luonnollisilla menetelmillä
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Seuraava tilanne on sinulle taatusti tuttu: upuudet kengät, joiden käytöstä johtuen kantapäihin tai varpaisiin on ilmestynyt rakkuloita. Ne voivat olla tuskallisia! Lue nämä yksinkertaiset vinkit, ja paranna rakkulat nopeasti luonnollisia menetelmiä käyttäen.

Paranna rakkulat luonnollisin keinoin

1. Apua, minulla on rakkula!

Rakkulat jaloissa voi johtua esim. liian ahtaista kengistä.

 

Kapeat ja ahtaat kengät aiheuttavat useimmiten ongelmia. Erityisesti jos ne ovat uudet ja käytämme niitä pidempiä aikoja. Useimmat ihmiset virheellisesti puhkaisevat rakkulat heti kun saavat kengät pois jalastaan.

Miksi näin ei saisi tehdä No siksi, että se saattaa aiheuttaa tulehduksen. Kun otat kengät pois jalastasi ja näet, että kantapää on tulehtunut ja siinä on rakkula, seuraa näitä vaiheita:

 • Täytä kylpyamme tai ämpäri suolavedellä: lisää 5 ruokalusikallista suolaa 5 litraan kuumaa vettä.
 • Kun vesi on vielä kuumaa, upota sinne jalkasi. Se saattaa aluksi tehdä kipeää, mutta muutaman minuutin kuluttua huomaat sen auttavan.
 • Rentoudu 15-20 minuutin ajan.
 • Kuivaa jalat varovasti ja tutki rakkulat uudelleen. Jos ne ovat isoja, ja sinulla on vaikeuksia laittaa kengät takaisin jalkaan, on parempi tyhjentää rakkula. Tee se alkoholilla steriloidulla neulalla. Huomioithan, että yleisesti suositellaan, ettei rakkuloita rikota; näin ne paranevat paremmin ,eivätkä tulehdu niin helposti.

2. Helpotusta aloe veralla

Aloe veraa voi käyttää rakkuloiden hoitoon.

Aloe vera on mahtava kasvi monien jokapäiväisten ongelmien hoitoon. Jos sinulla on rakkuloita jaloissasi, aloe vera on epäilemättä paras ystäväsi.

 • Se helpottaa kipua ja kirvelyä.
 • Se auttaa parantamaan haavoja.
 • Rakkulat kuivuvat nopeammin ja ovat vähemmän kivuliaita seuraavana päivänä.

Tähän hoitokeinoon tarvitset 20 grammaa aloe vera -geeliä. Se on läpinäkyvää geeliä, jota otetaan kasvin keskustasta. Levitä geeliä rakkuloille ja hiertymiin, peitä alue siteellä ja anna vaikuttaa yön yli.

3. Paranna rakkulat ruokasoodan avulla

Paranna rakkulat ruokasoodan avulla.

 

Haluatko tietää muita konsteja rakkuloiden hoitoon? Kokeile näitä:

 • Pese varovasti jalkasi ämpärissä, joka on täytetty kuumalla vedellä ja viidellä tuoreella rosmariinin oksalla. Rosmariini on erinomainen tulehduksia ehkäisevä kasvi, joka auttaa poistamaan rakkulan epäpuhtaudet ja bakteerit.
 • Kuivaa jalkasi.
 • Mittaa 2 dl vettä ja lisää siihen 20 g ruokasoodaa ja 40 ml vetyperoksidia. Sekoita hyvin.
 • Levitä liuosta reilusti pumpulilla vaurioituneelle alueelle. Jatka levittämistä kunnes olet käyttänyt kaiken ruokasooda-vetyperoksidiliuoksen.
 • Jos teet tämän kahdesti, seuraavana päivänä rakkulat ovat käytännöllisesti katsottuna parantuneet ja hiertymät eivät enää näy niin hyvin.

4. Yksinkertainen menetelmä valkosipulista

Valkosipulia rakkuloiden hoitoon.

 

Tähän menetelmään tarvitset ainoastaan kolme valkosipulinkynttä ja 100 g timjamia. Haluatko tietää, miten lievittää rakkuloita ja hiertymiä jaloissa? Toimi näin:

 • Kuumenna viisi litraa vettä ja lisää 100 g timjamia. Tämä mahtava lääkekasvi desinfioi ja vähentää tulehdusta, ja se on tarpeellinen epäpuhtauksien poistamiseen rakkuloista tai hiertymistä.
 • Liuota jalkojasi kuumassa vedessä ja rentoudu vähintään 20 minuutin ajan. Kuivaa lopuksi huolellisesti.
 • Käy rakkulat läpi ja muista, että jos ne eivät ole kovin suuria, niitä ei kannata puhkaista, sillä ne saattavat tulehtua.
 • Laita kolme valkosipulinkynttä mortteliin. Kun ne on hyvin murskattu, painele neste kahteen siteeseen.
 • Käytä tätä menetelmää rakkuloille ja hiertyneelle alueelle. Taidat jo tietääkin, että valkosipuli on mahtava luonnon antibiootti, joka hoitaa melkeinpä minkä tahansa haavan tai hiertymän.
 • Anna vaikuttaa 15 minuuttia ja poista side. Älä huuhtele. Anna valkosipulin tehdä tehtävänsä.

Valitse ne hoidot rakkuloiden ja hiertymien hoitoon, jotka eniten miellyttävät sinua. On tärkeää ensin pestä jalat, käytitpä mitä tahansa konstia. Nämä ovat yksinkertaisia menetelmiä, jotka ovat todella hyödyllisiä rakkuloiden ja hiertymien hoidossa.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.