Kauniit ja terveet jalkaterät

Kauniit ja terveet jalkaterät
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Terveet jalkaterät eivät ole ainoastaan esteettisesti kivat, vaan myös tärkeä asia terveyden kannalta; jotta voit kävellä normaalisti, ilman kipua tai epämukavuutta, näyttäen kauniilta paljain jaloin tai millaisissa kengissä tahansa. Pidä nämä suositukset mielessä, jotta jalkateräsi ovat hyvännäköiset ja terveet ympäri vuoden.

Kengät: ystävät ja viholliset samanaikaisesti

Ensimmäinen asia, jota sinun tulisi ajatella, on kengät joita käytät. Tuoreen tutkimuksen mukaan naiset omistavat keskimäärin 20 paria kenkiä, joista he käyttävät säännöllisesti viittä. Kaikki kenkämuodit eivät valitettavasti kunnioita jalan anatomiaa, aiheuttaen paljon kipua käveltäessä tai pidettäessä jalassa pidemmän aikaa. Korkeat korot voivat aiheuttaa vieläkin enemmän ongelmia, vaikka ne näyttävät hyviltä ja tyylikkäiltä.

Vaikka naiset ostavat kenkiä paljon enemmän kuin miehet, kumpikaan sukupuoli ei yleensä hoida jalkateriä ja varpaita niin paljon kuin pitäisi. Tämä on yksi useiten unohdetuista ruumiinosista. Näin ei pitäisi kuitenkaan olla, sillä jalat ovat jopa välttämättömät kävelemisen ja nousemisen kannalta.

Mani- ja pedikyyrit ovat suositumpia kuin jalkahoidot. Samoin kuin käsien, kasvojen ja säärien alueen kosteusvoiteet ja kosteuttaminen on paljon yleisempää verrattuna jalkaterien kosteuttamiseen.

Kotihoidot ovat todella hyviä ja tehokkaita, minkä vuoksi sinun tosiaan kannattaa ottaa aikaa ”hemmotellaksesi” tätä todella tärkeää vartalon osaa, jalkateriä, joiden ansiosta voit kävellä ja liikkua.

Kauniit jalkaterät koko päivän

Nämä vinkit ovat erittäin mielenkiintoisia, ja jos seuraat niitä, jalkaterät eivät ainoastaan näytä paljon kauniimmilta, vaan saat myös helpotuksen mahdolliseen kipuun tai muihin ongelmiin:

  • Vältä ylipainoa: Ylipaino aiheuttaa paljon kärsimystä niin jalkaterille kuin myös nilkoille. Liikalihavuus liittyy myös verenkierron, luiden, jne, ongelmiin. Jokaisella ottamallasi askeleella kehosi paino kaksinkertaistuu jalkaterille. Jos lisäät yhtälöön vielä kengän, joka ei tue täysin jalkapohjaa, ongelma pahenee entisestään.
  • Osta kenkiä, jotka sopivat jalkatyypillesi: On olemassa kolmenlaisia ​​jalkateriä: egyptiläinen jalka, nelikulmainen jalka ja kreikkalainen jalka. Iso varvas ei aina ole pisin, mikä on erittäin tärkeä yksityiskohta kun ostat kengät. Kenkien olisi hyvä olla aina nahkaa tai joustavaa materiaalia jotta jalka hengittää paremmin. Kokeile taivuttaa kenkää, ja jos se on vaikeaa, älä osta kenkiä. Varpaasi tulisi koskettaa kengän päähän. Lisäksi on hyvä jos kengät saa solmittua kengännauhoilla, koska jalka usein turpoaa päivän aikana ja on hyvä jos pystyt säätämään kenkiä löyhemmälle uuteen leveyteen. Talvella ja kesällä kenkien pitäisi olla ’suljettu’ niin, että varpaiden ei tarvitse tehdä ylimääräistä työtä pitääkseen kenkä jalassa. Varmista, että kenkä on tarpeeksi avara koko jalkaterälle ja että pystyt laittamaan kengät jalkaan ilman ongelmia. Jos kenkä on edestä kapea, se tekee jalasta kolmion mallisen ja voi aiheuttaa vaivaisenluun.
lakatut varpaankynnet
  • Jalkahygienia: tämä on erittäin tärkeä asia. Käytä neutraalia saippuaa. Käytä hohkakiveä koville alueille kuten kantapäille. Kuivaa jalkaterät ja varpaiden välit huolellisesti kylvyn tai suihkun jälkeen ehkäistäksesi jalkasienen muodostumista. Käytä kosteuttavia voiteita kuivilla alueilla, etenkin kesällä jos haluat käyttää avonaisia kenkiä.
  • Käytä kunnollisia kenkiä joka tilanteessa: maksimikorkeus korkokengissä naisilla on 5 cm, miehillä 4 cm ja 1,30 cm lapsilla. Koron tulisi olla leveä eikä koskaan ohut koska tämä ei tarjoa suojaa tai turvaa astuessasi. Täysin tasapohjaiset eivät ole täydelliset nekään, koska ne voivat aiheuttavaa kipua jalkapohjassa ja heikentävät verenkiertoa. Käytä kunnollisia jalkineita riippuen aktiviteetista kuten töihin mennessä, liikuntaa harrastaessa tai juhlissa ja niin edelleen.
hyvin hoidetut jalkaterät

Muita suosituksia…

  • Sukat: Muista sukat myös kesäaikaan; nykyään on olemassa hyvin ohuita ja lähes huomaamattomia sukkia. Voit käyttää niitä myös kotona. Sukkien käytön seurauksena ehkäiset jalkojasi rakkuloilta, kantapäiden vahingoittumiselta ja hikoilemiselta kenkiin, joita ei voi pestä niin helposti. Suosittelemme puuvillaa, älä käytä synteettisiä materiaaleja, koska nämä tekevät jaloista entistäkin hikoilevammat.
  • Leikkaa kynnet suoraan linjaan: tämän seurauksena ehkäiset kynsien sisäänkasvun, joka on yksi yleisimmistä ongelmista, etenkin jos harrastat liikuntaa tai kävelet paljon. Sisään kasvaneet kynnet ovat erittäin kivuliaat. Ratkaise tämä kynsien sisäänkasvuongelma laittamalla jalat lämpimällä suolavedellä täytettyyn ämpäriin. Pidä vedessä 15 minuuttia kaksi kertaa päivässä kunnes kynsien alue ei enää ole tulehtunut. Leikkaa sitten kynsi suoraan, jotta sama ei toistu uudelleen.
  • Suojaa jalat julkisissa paikoissa, kuten uima-altailla ja pukuhuoneissa. Älä kävele paljain jaloin sisällä koska voit saada syyliä, jalka- tai kynsisienen jne. Ja lisäksi paljain jaloin kävely vahingoittaa kantapäitä. Jos haluat ottaa kengät pois töistä kotiin tullessasi, jätä ainakin sukat jalkaan.
  • Hemmottele jalkoja kerran viikossa. Jalkojen hemmotteluhetki on erinomainen tapa aloittaa viikonloppu. Esimerkiksi perjantai-iltana, kun olet katsomassa televisiota illallisen jälkeen, laita jalat vedellä täytettyyn astiaan johon olet lisännyt mieleistäsi eteeristä öljyä tai suolaa. Anna jalkojen liota 20 minuuttia ja  kuivaa sitten hyvin ensin pyyhkeellä, jonka jälkeen anna niiden ilmakuivua ilman sukkia tai kenkiä. Hyvä hieronta ei ole huono idea myöskään. Kysy puolisoasi tai tee niin itse suihkun jälkeen. Käytä aina öljyä tai kosteusvoidetta, alkaen kantapäästä ja päättäen hieronnan varpaisiin.

Kuvat: D Sharon Pruitt, Pedro Ribeiro Simoes, Kristine Full Sharona Gott ja Andrea Rinaldi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.