Logo image
Logo image

10 vinkkiä korkokenkien käyttöön

3 minuuttia
Jos sinun täytyy käyttää korkokenkiä pitkän aikaa ja ne aiheuttavat sinulle kipua, auttavat nämä korkokenkien käyttövinkit vähentämään epämukavuutta tai pääsemään kivusta eroon.
10 vinkkiä korkokenkien käyttöön
Kirjoittanut Andrea Caillet Bois
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Tässä artikkelissa tarkastelemme 10 hyödyllistä vinkkiä korkokenkien käyttämiseksi. Sillä tavalla voit käyttää niitä ilman kipua.

Monien naisten täytyy pukeutua töihin tai johonkin tapahtumaan muodollisesti ja korkokengät ovat yleensä osa tällaista asua. Useiden mielestä korkokenkien käyttäminen parantaa yleisilmettä ja saa näyttämään tyylikkäältä.

Monien naisten mielestä korkokengät ovat kuitenkin kaikkea muuta kuin mukavat. Ne voivat aiheuttaa jopa terveysongelmia. Jos etsit korkokenkien käyttövinkkejä ja haluat varmistaa niiden mukavuuden, jatka lukemista.

Lue myös: Näin valitset mekkoon sopivat kengät

10 vinkkiä korkokenkien käyttöön ja epämukavuuden ehkäisyyn

Kun käytät korkokenkiä, muuttuu jalkojesi normaalisti kannattelema painojakauma täysin.

Kun lisäät korkojen korkeutta, jalkasi etuosan täytyy tukea 75 % enemmän painoa kuin mihin se on tottunut. Siitä syystä se voi aiheuttaa vahinkoa jaloille ja polville ja jopa muuttaa selkärangan linjaa.

Hyödynnä nämä korkokenkien käyttövinkit ja minimoi korkokenkien käytön haittavaikutukset.

1. Totuttele niiden käyttöön

Sinun ei pitäisi käyttää korkokenkiä koko päivän ajan käyttäessäsi niitä ensimmäistä kertaa. Sen sijaan sinun pitäisi totutella niihin pikkuhiljaa.

Yritä totutella niihin asteittain ja aloita koroilla, jotka ovat alle 5 cm korkeat. Kun olet tottunut niihin, voit siirtyä korkeampiin korkoihin.

2. Aloita leveillä koroilla

Some figure

On ehdottomasti parempi idea aloittaa leveillä koroilla ennen kapeampien hankkimista. Tukialueen lisääminen parantaa mukavuutta.

Kun aika kuluu ja totut niihin enemmän, voit vaihtaa kapeampiin ja korkeampiin korkoihin aiheuttamatta itsellesi yhtä paljon kipua ja kärsimystä.

3. Pidä pieniä taukoja

Some figure

Suosittelemme sinua pitämään taukoja kaikkien korkokenkien kanssa, vaikka ne olisivatkin matalat. Se antaa jalkojesi levätä ja parantaa niiden verenkiertoa.

Jos voit, anna itsellesi pientä pohjehierontaa lievittääksesi mahdollisia kramppeja ja parantaaksesi verenkiertoa.

4. Pidä oikean kokoisia kenkiä

Uskomatonta kyllä, käytämme usein kenkiä jotka ovat liian isot tai liian pienet, ja se aiheuttaa meille enemmän kipua.

Jos ne ovat liian pienet, ne sattuvat ja voivat aiheuttaa rakkoja. Toisaalta jos ne ovat liian isot, jalkasi liukuu ja se laittaa enemmän painoa jalkasi etuosaan, kun yrität estää kenkää luisumasta pois jalasta. Kummatkin tapaukset ovat haitallisia jaloille.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Näin ehkäiset uusista kengistä aiheutuvaa kipua: 5 vinkkiä

5. Yritä löytää korkokengät, joissa on nilkkatuki

Jos kengissä on nilkkatuki, ne on helpompi mukauttaa käyttöön. Sinun ei tarvitse käyttää ylimääräistä voimaa estääksesi jalkaasi luistamasta kengästä ja jalkasi kestävät pidempään väsymättä.

Toinen hyvä korkokenkien käyttövinkki on etsiä sellaiset kengät, jotka muodostavat T-kirjaimen muotoisen “suuaukon”.

6. Pehmusteet

Kaupoista löytyy pieniä pehmusteita, jotka asetetaan jalan kahteen eri kohtaan. Riippuen siitä missä kohtaa sinua sattuu eniten, ne voidaan asettaa varpaiden tai kantapään alle. Nämä pehmusteet lievittävät painon aiheuttamaa painetta kyseisellä alueella.

Suosittelemme pitämään niitä laukussa mukana ja käyttämään silloin kun kipu alkaa.

7. Pidä jalat kosteutettuina

Some figure

On äärimmäisen tärkeää pitää jalat kosteusvoiteella kosteutettuina, jotta voit ehkäistä hiertymiä. Yksi luovemmista keinoista korkokenkien käyttämiseksi on laittaa voidetta kenkiin ja levittää sitä ympäriinsä, jotta voit pehmentää kenkien materiaalia.

8. Jäädytä kengät: yksi parhaista korkokenkien käyttövinkeistä

Tämä vinkki on täydellinen kengille, jotka ovat hieman liian pienet (tai ihan uudet) ja satuttavat sinua.

Laita vain pussillinen vettä kenkien sisään ja laita kengät pakastimeen. Kun vesi muuttuu nesteestä kiinteään olomuotoon, se aiheuttaa enemmän painetta kenkään ja saa sen laajenemaan.

9. Platform-jalkineet

Platform-jalkineet ovat sellaisia kenkiä, joissa on paksumpi pohja. Tämä vinkki takaa sinulle korkokenkien korkeuden ilman, että jalkasi huomaavat sitä. Tämä kengänpohja vie 2-3 cm korkokenkiesi korkeudesta ja jalkasi tuntevat helpotusta.

10. Vältä ohuita kengänpohjia

Ohuet kengänpohjat tuovat vain vähän tukea jalkapohjalle. Kumiset pohjat ovat parempia, sillä ne imevät kävelyn aiheuttamaa iskua ja lievittävät jalkapohjien kipua.

Seuraa näitä korkokenkien käyttövinkkejä ja tulet näyttämään mahtavalta ilman epämukavuutta tai kipua. Kokeile niitä ja kerro meille kokemuksistasi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Barnish MS, Barnish J“High-heeled shoes and musculoskeletal injuries: a narrative systematic review”, BMJ Open. 2016 Jan 13;6(1):e010053.
  • Spine Health Institute, Florida Hospital: “HOW HIGH HEELS AFFECT YOUR BODY“, s.f.
  • Sebastián Valderrama, Patricia Castaño Rivera, Sandra Milena Velásquez, “Revisión sobre la evolución del zapato de tacón según un contexto histórico y su efecto en la salud de sus usuarios”, ICONOFACTO VOL. 13 Nº 20 / PÁGINAS 160 – 177

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.