Mitä tapasi kävellä kertoo sinusta

7 helmikuun, 2019
Tapasi kävellä kertoo paljon terveydestäsi, ja sinun tulisi kiinnittää siihen huomiota siihen välttääksesi ongelmia tulevaisuudessa.

Tapasi kävellä saattaa kertoa ohikulkijoille enemmän itsestäsi kuin arvaatkaan. Usein näet ihmisiä kävelemässä hyvin nopeasti kadulla ja saatat ajatella, että se kertoo paljon siitä keitä he ovat. Se on erittäin tarkkanäköinen havainnointi.

Tapasi kävellä paljastaa yllättäviä asioita

Ehkä näkemäsi ihminen kiirehtii sillä hänellä on hätätapaus. Toisaalta, ehkä olet teinin takana joka kävelee hartiat kyyryssä ja ajattelet, että hänellä on itsetunto-ongelmia. Mutta ehkä et huomaa, että tuo teini kirjoittaa vain älypuhelimeensa kävellessään. 

Mitä tapasi kävellä voi kertoa

Näkökulmasta riippuen tapasi kävellä kertoo paljon siitä mitä teet tai kuka olet. Se voi jopa kertoa meille, mitä sisällämme tapahtuu. Se voi viitata vaikka mihin: sairauteen, kuukautiskierron vaiheeseen, yms.

tapasi kävellä kertoo sinusta paljon

Olet kiireessä

Mikäli olet ahdistunut henkilö joka yrittää aina suoriutua, se voi muuttaa tapaasi kävellä. Cognition -lehti julkaisi tutkimuksen koskien levottomuustasojamme. Tutkimus tehtiin Kentin yliopistossa ja siinä tutkittiin ihmisten käytöstä, kun heidän silmänsä oli peitetty.

Tutkimukseen osallistujia ohjeistettiin kävelemään suoraan kohti maalia, jonka he olivat aikaisemmin nähneet. He myös täyttivät kyselylomakkeen, jossa määriteltiin olivatko he enemmän hermostuneen vai rennon tyyppisiä ihmisiä.

Tutkimus tuli seuraavaan loppupäätelmään: Ihmiset jotka ovat hermostuneempia kääntyvät vasemmalle useammin kuin he, jotka ovat rennompia. 

Ajatellaan, että aktiviteetti oikeassa aivopuoliskossa, mikä yhdistetään kasvaneeseen ahdistukseen, on vastuussa tästä heilahduksesta vasemmalle.

Sinulla on korkea dementian riski

Tepastelusi voi antaa osviittaa, että olet dementian aikaisessa vaiheessa. 

Eräässä tutkimuksessa tutkijat Albert Einstein School of Medicine -opistossa tunnistivat tilan, joka tunnetaan nimellä Motive Cognitive Risk Syndrome (MCR).

MCR:n tyypilliset piirteet ovat kognitiiviset epänormaaliudet. Nämä on yhdistetty huonontuneeseen muistiin ja hitaampaan kävelyyn.

Tutkimukseen osallistui 26 802 aikuista iältään 60 vuotta tai vanhempia, ja siinä huomattiin että 10 prosenttia heistä täytti kriteerit MCR:ään. Tämän huomion tehtyään tutkijat seurasivat sekä normaaleja aikuisia että niitä, jotka olivat MCR-positiivisia.

Osallistujat jotka diagnosoitiin MCR:llä sairastuivat kaksi kertaa todennäköisemmin dementiaan seuraavan 10 vuoden aikana, verrattuna niihin ihmisiin joita pidettiin tutkimuksessa terveinä.

Saat orgasmeja

tapasi kävellä kertoo seksielämästäsi

Mitä?! Aivan oikein. Tapasi kävellä kertoo paljon seksielämästäsi.

Joukko tutkijoita Belgiassa huomasi, että tapa jolla nainen liikuttaa kehoaan kävellessään voi viitata siihen, onko hän vastikään saanut (tai tulee ehkä pian saamaan) emätinorgasmin. 

Tutkimus julkaistiin Journal of Sexual Medicine –julkaisussa. Siinä tutkittiin terveiden naisten seksuaalihistoriaa ja yritettiin ”arvata” olivatko he saaneet emätinorgasmin vaiko eivät.

Seksologit tutkivat naisten asentoja ja pystyivät arvaamaan oikein heidän orgasmihistoriansa 81,25 prosentin todennäköisyydellä.

Tämän tutkimuksen tutkijat uskovat, että on mahdollista että naisilla jotka ovat saaneet tai jotka kykenevät saamaan emätinorgasmin on suurempi liikerata ja heidän lantionsa saavuttaa pidemmän askelpituuden.

Ovuloit

tapasi kävellä ovuloidessa on erilainen

Toiset ihmiset saattavat pystyä huomaamaan oletko hedelmöitysvaiheessa kuukautiskierrossasi sen perusteella, miten kävelet.

Lehti Personality and Individual Differences julkaisi tutkimuksen joka ehdottaa, että miehet ovat enemmän kiinnostuneita naisen liikkeistä, etenkin jos hän tanssii, kuukauden hedelmällisimpänä aikana.

Saksalaiset tutkijat rekrytoivat 46 naista ja selvittivät olivatko he hedelmällisessä vaiheessa vai eivät. Tutkijat sitten nauhoittivat naisia kun he tanssivat tai kävelivät.

Ryhmä miehiä katsoi nauhoitetut videot. Miehet arvioivat ovuloivien naisten liikkeet vetävämmiksi kuin heidän, jotka eivät olleet ovulointivaiheessa.

Tutkijoiden mukaan tulokset ehdottavat, että naiset tässä kuukautiskierron vaiheessa lähettävät tiettyjä signaaleja kehon liikkeidensä myötä.

Kehosi puhuu aina sinulle

Kuten näet, kävelytyylisi voi kertoa aika monta asiaa siitä, mitä sisällä tapahtuu; vakavemmista asioista kuten dementian huolehtimisesta vähemmän huolestuttaviin asioihin, kuten seksuaalisuuteesi liittyviin asioihin.

Muista, että kävely ei ole vain mikä tahansa aktiviteetti. Se voi auttaa sinua parantamaan terveydentilaasi. 

Winter, D. A. (1995). Human balance and posture control during standing and walking. Gait and Posture. https://doi.org/10.1016/0966-6362(96)82849-9

Abe, D., Yanagawa, K., & Niihata, S. (2004). Effects of load carriage, load position, and walking speed on energy cost of walking. Applied Ergonomics. https://doi.org/10.1016/j.apergo.2004.03.008

Gebel, K., Bauman, A., Owen, N., Foster, S., & Giles-corti, B. (2009). Position statement The built environment and walking. National Heart Foundation of Australia.