Logo image
Logo image

Mikä on syynä naisen orgasmin puuttumiseen?

3 minuuttia
Kun naisen orgasmin puuttumiseen on psykologinen selitys, on tärkeää opetella sallimaan itsensä innostua - lisäksi voi olla tarpeen käydä terapiassa, jotta estoista voidaan päästä eroon.
Mikä on syynä naisen orgasmin puuttumiseen?
Bernardo Peña

Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Bernardo Peña

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Anorgasmia on monen naisen ongelma, ja nimensä mukaisesti siihen kuuluu, että orgasmia ei saavuteta. Tähän ongelmaan on kuitenkin tarjolla ratkaisuja, mutta ensin tulee ymmärtää, mistä asiassa on kyse.

Kaikkein yleisimmät syyt ovat psykologisia. Jokin traumaattinen seksuaalinen kokemus menneisyydessä, seksuaalinen tietämättömyys ja jopa stressi voivat tehdä seksistä epämiellyttävän asian.

On siis useita psykologisia syitä naisen anorgasmiaan, ja seuraavassa kerromme niistä tarkemmin sekä annamme suosituksia näiden tavallisten tilanteiden korjaamiseksi.

Naisen orgasmin puuttuminen: kun on vaikeaa “antaa mennä”

Some figure

Mitä enemmän yrität hallita jotakin asiaa, kuinka käy? Sitä enemmän se lipuu pois käsistäsi. Siksi onkin niin, että vaikka kuinka paljon haluaisit saavuttaa orgasmin, halu hallita tilannetta ei ole hyväksi. Se syntyy epävarmuudesta koskien orgasmin saavuttamista, ja se voi olla syynä siihen, että orgasmia ei tule.

Näin käy usein niille naisille, jotka ovat perfektionisteja ja haluavat hallita kaikkea. Tämä jättää tietenkin hyvin vähän tilaa improvisaatiolle.

Lue aiheesta lisää: 5 lääkinnällistä kasvia seksuaalisen halun lisäämiseksi

Lisäksi ongelmana voi olla se, että nainen joka kokee tämän tyyppistä anorgasmiaa, ei nauti intiimiydestä, sillä ainoana keskittymisen kohteena on orgasmin saavuttaminen.

Siten koskettaminen, suuteleminen ja muiden nautintoa tuottavien alueiden stimuloiminen jäävät hyvin vähälle.

Mistä tulisi aloittaa?

Ensinnäkin on monia naisia, jotka eivät koe orgasmia siksi, että he eivät oikeasti tunne omaa kehoaan. He ovat esimerkiksi kuulleet jatkuvasti tietyistä myyteistä seksuaalisuutta koskien, minkä vuoksi he eivät ole tutkineet kyseistä aluetta ja löytäneet nautintoaan.

Kuinka siis omaan vartaloon tutustutaan? Kuinka saat tietää, mistä pidät? Vastaus on: itsetyydytyksen kautta. Ja vaikka saatatkin ajatella että seksuaalisiin suhteisiin vaaditaan aina kaksi ihmistä, yksin nauttiminen voi opettaa sinulle paljon.

Sillä jos et tiedä mistä aloittaa itsesi koskettamisen nautinnon saamiseksi, tai jos et tiedä mistä pidät, kuinka voit saavuttaa orgasmin seksin aikana?

Lue aiheesta lisää: Miten kumppani voi tuottaa naiselle orgasmin?

Some figure

Usko tai älä, seksistä puhuminen on edelleen tabu – meidänkin modernissa kulttuurissamme. Ja tämä tabu vahingoittaa ja estää monia naisia saamasta tietoa omasta kehostaan.

Ensinnäkin mieti ajatteletko, että itsesi koskettaminen seksuaalisesti on likaista? Tai häpeiletkö, jos haluat etsiä tietoa seksistä? Eräiden uskomusten jättäminen sivuun, asiantuntijan apu ja oman vartalon tutkiminen ovat tarpeellisia asioita, jotta naisen orgasmin puuttumiselle saataisiin piste.

Lisäksi tämä on ainoa tapa, jolla voit oppia mistä sinun kannattaa koskettaa itseäsi ja miten voit saada kauan kaipaamasi orgasmin.

Kun olet jo heittänyt pyyhkeen kehään orgasmin suhteen

Tämä on yksi vaikeimmista tilanteista. Joskus nainen kokee anorgasmiaa siksi, että hän on luovuttanut. Ehkäpä hän on lakannut etsimästä ratkaisua tähän ongelmaan.

Tässä tapauksessa nainen ei siis enää yritä saada orgasmia, ja lisäksi hän saattaa jopa ajatella, että kyseessä on valhe – ettei orgasmia edes oikeasti ole olemassa.

Turhautuneisuus näkyy itsepetoksena, mikä saa naisen torjumaan kaiken seksuaalisen kontaktin ja sivuuttamaan mahdolliset seksuaaliset impulssit, joita keho voi lähettää. Hän saattaa lakata ilmaisemasta mieltymystä.

Kun nainen kokee anorgasmiaa siksi että hän on lakannut yrittämästä, kyseessä ei ole se, että hän tuntisi olevansa hukassa tai haluaisi hallita tilannetta. Itse asiassa taustalla voi olla jokin trauma, ihmissuhdeongelma, pelko tai jopa masennus.

Siksi on hyvin tärkeää pyytää asiantuntijan apua, jotta hän voisi valaista sitä ongelmaa, joka on syynä anorgasmiaan.

Lue aiheesta lisää: Kuinka rakentaa loistava suhde kumppanin kanssa

Some figure

Jos kärsit anorgasmiasta, muista että naisen orgasmin puuttuminen silloin kun syynä on psykologinen ongelma, on tilanne joka voidaan ratkaista. Tämä saadaan aikaan oikealla terapialla, tai yksinkertaisemmissa tapauksissa peloista irti päästämisellä, haitallisten uskomusten jättämisellä ja askeleen eteenpäin ottamisella tilanteen muuttamiseksi.

Parasta on opetella antaa “mennä”, laittaa epävarmuudet syrjään ja nauttia kehostaan ja tuntemuksistaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Cabello Santamaría, F. (2008). Evaluación y tratamiento de la anorgasmia femenina. Revista Internacional de Andrologia. https://doi.org/10.1016/S1698-031X(08)75679-6
  • Ballesteros Meseguer, C., Almansa Martínez, P., Pastor Bravo, M. del M., & Jiménez Ruiz, I. (2014). La voz de las mujeres sometidas a mutilación genital femenina en la Región de Murcia. Gaceta Sanitaria. https://doi.org/10.1016/j.gaceta.2014.02.006
  • Antonio, L., Bello, F., Sandra, D. T., Rivero, E., Yaumara, D., & Alvarez, F. (2011). Anorgasmia femenina como problema de salud Female anorgasmy as a health problem. Revista Cubana de Investigaciones Biomédicas.
  • Penagos V, G. E. (2001). Disfunciones Sexuales Femeninas. Revista de Menopausia.
  • Navarro Abal, Y., & Torrico Linares, E. (2005). Trastorno orgásmico femenino. FUENTE: PSIQUIATRÍA NOTICIAS.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.