Onko sinulla viettelevä luonne?

Viettelevällä luonteella on monia etuja, ennen kaikkea suhteiden ohjaamisessa muiden kanssa. Jos sinulla on tällainen luonne, nauti siitä! Jos sinulla on se, mutta olet tukahduttanut tai piilottanut sen, on sen taas aika nähdä päivänvalo.
Onko sinulla viettelevä luonne?

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Viettelevä luonne on melko hyödyllinen piirre ihmisessä. Nykyajan yhteiskunnassa on todella tärkeää tulla toimeen helposti ihmisten kanssa ja omata viehättävä luonne. Vaikka jotkut ihmiset ovat kateellisia tällaisesta luonteesta, on sillä ehdottomasti monia etuja.

Mikä on suurin haitta? Viettelevän luonteen haittapuoli on se, että sinun täytyy syntyä sen kanssa. Lisäksi se tarkoittaa sitä, että et voi todella saada sitä myöhemmin uutena luonteenpiirteenä. Me kaikki kehitämme oman luonteemme, joten kaikilla niillä on siis omat etunsa.

Tässä artikkelissa tutkimme kuitenkin tarkemmin tätä erityistä luonnetta, jotta oppisimme tuntemaan sen hieman paremmin.

Viettelevä luonne hallitsee kielen erinomaisesti

jutellaan yhdessä

Viettelevän luonteen omaavalla ihmisellä on tärkeä ominaisuus, joka saa heidät samaistumaan helpommin muihin: hyvä kielen hallinta.

  • Hänellä saattaa olla selkeä, itsevarma kielenkäyttö, eikä hän unohda sanatonta viestintää. Kuten tiedämme, eleiden ja äänen (intonaatio, volyymi) kanssa kommunikointi sisältää suuremman prosenttimäärän viestistä, kuin oikeasti sanomamme sanat (vain 7 %).
  • Viettelevän luonteen omaava ihminen on johdonmukainen. Hänen sanomansa asiat ja sanattoman viestinnän kautta ilmaisemat asiat tarkoittavat samaa. Tällä tavoin hän kommunikoi tehokkaasti ajautumatta ristiriitoihin.
  • Kaiken tämän lisäksi kielen hallinta on niin hyvää, että se ehkäisee epäröintiä. Kun epäröimme, saamme ihmiset epäilemään sitä, mitä yritämme viestittää. Lisäksi jos sinulla on tällainen luonne, olet luotettavampi ja saat ihmiset tuntemaan olonsa turvalliseksi. Jos sinun täytyy tehdä päätös, et epäröi. Kohtaat epäilyn viisaalla tavalla.

Toisten kanssa kommunikointi terveellä tavalla

viettelevä luonne on hyödyllinen

Viettelevän luonteen omaavat ihmiset tietävät kuinka tulla toimeen muiden kanssa terveellä tavalla. Siitä syystä yleisesti ottaen ekstroverttinä olemisen lisäksi he kommunikoivat ajattelemistaan ja tuntemistaan asioista pitämättä mitään sisällään. Lisäksi he tekevät sen kunnioittavalla ja itsevarmalla tavalla. He osaavat sanoa sen mikä heitä häiritsee satuttamatta toista ihmistä.

Itse asiassa, kun he löytävät itsensä konfliktista eriävien mielipiteiden vuoksi, on heidän prioriteettinaan löytää yhteisymmärrys. He ovat myös hyviä neuvottelemaan, kunnioittamaan muiden mielipiteitä ja arvostamaan sitä, mitä muut ajattelevat. Kaikki tämä johtaa mahtaviin tuloksiin. Vaikuttaa siltä kuin tämä ulospäinsuuntautunut käyttäytyminen toimii heidän edukseen.

Viettelyä ei kuitenkaan pitäisi sekoittaa manipulointiin. Tässä tapauksessa viettelevä luonne ei yritä manipuloida ketään milloinkaan. Se aiheuttaisi vain kipua, myrkyllisiä parisuhteita, ongelmia tai pelottelua. Huomionarvoista on se, että millään näistä ei ole mitään tekemistä viettelevän luonteen omaavien ihmisten kanssa.

Onko sinulla viettelevä luonne?

erilaiset kasvoilmeet

Jos tunnistat itsestäsi mainitsemiamme ominaispiirteitä tai olet joskus tuntenut että sinulla on tällainen luonne, tiedät varmasti hyvin, mikäli pystyt tunnistamaan itsesi alla olevasta kuvailusta:

  • Näet aina ihmisten parhaat puolet. Siitä mitä ehdotat missä vain projektissa tai mitä sanot väkijoukon edessä, tulee aina suurenmoista.
  • Et ole sosiaalisesti ahdistunut. Rakastat uusien ihmisten tapaamista ja vuorovaikutuksessa olemista, varsinkin sellaisten ihmisten kanssa, jotka tuovat uusia haasteita kunnioittaen samalla tehokasta kommunikaatiota.
  • Muut ihmiset usein ihailevat olemustasi.
  • Vedät ihmisiä puoleesi yrittämättä. Vaikka olisitkin tuntemattomien ihmisten ympäröimänä, ei heidän kanssaan ystävystyminen kestä kovin kauaa.

Viettelevällä luonteella on monia etuja, ennen kaikkea suhteiden ohjaamisessa muiden kanssa. Jos sinulla on tällainen luonne, nauti siitä! Jos sinulla on se, mutta olet tukahduttanut tai piilottanut sen, tuo se taas esiin. Koska ennen kaikkea olet sellainen kuin olet.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.