Noom-ruokavalio: plussat ja miinukset

Oletko kuullut Noom-ruokavaliosta? Se on uusi keino ylläpitää terveellistä elämäntapaa ja se auttaa laihtumaan. Katso kuinka voit soveltaa sitä!
Noom-ruokavalio: plussat ja miinukset
Maria Patricia Pinero Corredor

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Maria Patricia Pinero Corredor.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Teknologian kehitys on tehnyt meidät riippuvaisiksi matkapuhelimista lähes kaikessa mitä teemme. Jopa terveydestämme huolehtiminen on liitetty online-maailmaan, ja viime vuosina kuntoiluun ja terveellisempään elämäntapaan liittyviä sovelluksia on syntynyt kuin sieniä sateella. Yksi näistä on Noom-ruokavalio: painonpudotussovellus, jolla on yli 45 miljoonaa seuraajaa.

Mikä tekee Noom-ruokavaliosta niin kuuluisan? Toisin kuin muut ohjelmat ja sovellukset, se ei anna sinulle valmiiksi suunniteltua ruokailusuunnitelmaa ja tapaa tarkkailla syötyjä kaloreita. Se sisältää psykologisen komponentin, joka auttaa muuttamaan ajattelutapaasi painonpudotukseen liittyen.

Noom-ruokavalio johtaa terveelliseen ruokavalion noudattamiseen, lisääntyneeseen säännölliseen liikuntaan, stressinhallintaan ja parempaan unihygieniaan. Lyhyesti sanottuna elämäntapamuutokseen.

Mikä on Noom-ruokavalio?

Noom-ruokavalio (Noom Diet) on digitaalinen painonpudotusohjelma. Se on henkilökohtainen ravitsemussovellus, joka auttaa kehittämään terveellisempiä elämäntapoja. Yritys perustettiin vuonna 2008, mutta se julkaistiin sovelluksena vuonna 2016. Tämä tarkoittaa, että voit ladata sen matkapuhelimeesi tai tablettiin.

Seuraajat saavat viikoittain haasteita ravintoon, tavoitteiden asettamiseen, terveellisten tapojen kehittämiseen ja stressinhallintaan liittyen. Koko prosessin suorittaa virtuaalinen asiantuntijatiimi, joka on saman yrityksen sertifioima.

Noom-ruokavalio tarjoaa työkaluja ohjelman edistymisen seuraamiseen. Voit tallentaa ateriat, harjoitusohjelmat ja kehonpainon muutokset. Virtuaalinen asiantuntijatiimi tarkkailee myös verensokeriasi ja verenpainettasi.

Painonpudotussuunnitelma perustuu kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan. Vaikka useat asiantuntijat uskovat, että tämäntyyppistä ruokavaliota on vaikea ylläpitää pitkän aikaa, toiset uskovat aivan päinvastoin.

Scientific Reports -lehti julkaisi, että 78 % Noomin käyttäjistä laihtui 9 kuukauden käyttöjakson aikana ja 23 % laihtui yli 10 % alkuperäisestä painostaan. Itsehallintakäyttäytyminen oli menestyksen kannalta kriittistä.

Paljonko tämä kaikki maksaa? Sovelluksen tilaus maksaa noin 150 dollaria 6 kuukaudelta tai 25 dollaria kuukaudessa. Käyttäjät voivat lisäksi ostaa henkilökohtaisia ateriasuunnitelmia tai kuntosuunnitelmia 120 dollarin hintaan.

Noom-ruokavalio on puhelinsovellus.
Sovellus ehdottaa elämäntapamuutostavoitteita painonpudotuksen edistämiseksi

Miten Noom-ruokavalio toimii?

Käyttäjät täyttävät kyselyn luoden profiilinsa, joka sisältää iän, pituuden, nykyisen painon ja tavoitepainon. Heidän on vastattava muutamaan kysymykseen päivittäisistä tavoista ja terveysriskeistä.

Näiden tietojen avulla sovellus käyttää algoritmia, joka laskee kalorit, jotka henkilön on nautittava päivässä, ja ajan, joka kuluu tavoitteen saavuttamiseen. Turvallisuuden vuoksi päivittäinen vähimmäiskaloritarve on naisilla 1 200 kaloria ja miehillä 1 400 kaloria.

Ohjelma jakaa myös asiantuntijoiden suunnittelemia itsevalvontakäyttäytymistä edistäviä tehtäviä. Tämä sisältää päivittäisen tallennuksen ja punnituksen.

Kyselyn viimeinen osa koskee aktiivisuutta, ravitsemusta ja kognitiivista käyttäytymisterapiaa. Käyttäjät voivat valita muita vaihtoehtoja, kuten unen, stressin ja ruoansulatuksen.

Vastattuaan kyselyyn käyttäjä luo Noom Diet -tilin ja valitsee tilaussuunnitelman. Ensimmäiset 14 päivää ovat ilmaisia ​​ja sen jälkeen tilaus on voimassa 6 kuukautta.

Noom-ruokavalion soveltaminen

Noom-menetelmä luokittelee ruoat punaisiin, vihreisiin ja keltaisiin ryhmiin. Punaiset ruoka-aineet sisältävät runsaasti kaloreita ja niitä tulisi syödä harvemmin. Ohjelma ei kuitenkaan merkitse elintarvikkeita hyviksi tai huonoiksi.

Kun käyttäjä syöttää ateriat ruokalokiin, ohjelma analysoi tiedot ja erittelee tuotteet niiden värin mukaan. Noom-ruokavalio tasapainottaa näiden kolmen ryhmän kulutusta niin, että henkilö voi saavuttaa tavoitteensa.

Toteutus

Ensimmäisten kuukausien aikana ruokavalio pitää yllä kalorivajetta painonpudotuksen edistämiseksi. Sitten tulee huoltovaihe. Kaiken opastuksen saamiseksi käyttäjällä on pääsy sertifioituihin asiantuntijoihin ja ryhmäkeskusteluun.

Mitä ruokia Noom-ruokavaliossa voi syödä?

Noom-ruokavalio ei sulje pois mitään ruokaa. Myös punaisella merkittyjä voi syödä kohtuudella!

Katsotaanpa kutakin niistä:

 • Vihreällä merkitty ruoka sisältää vihanneksia, kuten porkkanaa, parsakaalia, pinaattia ja bataattia. Hedelmät, kuten appelsiinit, omenat, banaanit, tomaatit, vähärasvaiset maitotuotteet ja täysjyvät kuuluvat myös ryhmään.
 • Keltainen etiketti: Tämä sisältää vähärasvaista proteiinia kanasta, kalkkunan rintalihasta, lohesta, vähärasvaisista maitotuotteista ja kananmunista sekä terveellisiä rasvoja, kuten avokadoa, oliiveja, palkokasveja ja viljoja.
 • Punaisella etiketillä varustetut ruoat: Tämä ryhmä ei ole kokonaan kielletty, mutta niitä tulisi syödä paljon harvemmin. Se sisältää prosessoitua lihaa, maapähkinävoita, öljyä, sokeria, mausteita ja runsaasti rasvaa sisältäviä ruokia (pizzaa ja perunalastuja).
Noom-ruokavalio ei kiellä epäterveellisiä ruokia kokonaan.
Rasvaisia ​​elintarvikkeita ei kielletä kokonaan. Sovellus mahdollistaa vain erittäin pienen kulutuksen.

Noom-ruokavalion hyvät ja huonot puolet

Noom-ruokavalio ei ehkä ole paras ruokavalio kaikille, mutta se tarjoaa useita etuja, joita muut sovellukset eivät tarjoa, kuten:

 • Sertifioidut terveysasiantuntijat: Ennen ohjelmaan tuloa terveydenhuollon asiantuntijoita koulutetaan 4 viikon ajan hallitsemaan kognitiivista käyttäytymisterapiaa.
 • Keskity terveellisten ruokien syömiseen: Noom-ruokavaliolla keskitytään syömään enemmän ruokia, jotka sisältävät ravintokuitua ja runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita.
 • Psykologinen puoli: Kognitiivisen käyttäytymisterapian avulla ohjelma auttaa tunnistamaan tunteita ruokaan liittyen.
 • Pitkällä tähtäimellä: Ohjelman lähtökohtana on laihdutustottumusten muutos pitkällä aikavälillä.

Toisaalta Noom-ruokavaliossa on joitain haittoja, jotka käyttäjien tulisi ottaa huomioon:

 • Kustannukset: Hinta on suurempi kuin monet ihmiset ovat valmiita maksamaan.
 • Ei kasvokkaista vuorovaikutusta: Chat-palvelu on tapa ottaa yhteyttä henkilökohtaiseen terveysneuvojaan.
 • Ongelmallinen värilähestymistapa: Joillekin ihmisille elintarvikkeiden värimerkinnät voivat aiheuttaa ongelmia.

Ei sovi kaikille

Paras ruokavalio on sellainen, joka säilyttää aterioiden tasapainon, harmonian, monipuolisuuden, määrän ja laadun. Lisäksi henkilön tulisi mukauttaa ruokavalionsa omaan elämäntapaansa.

Päätöksen tulee perustua ravitsemustarpeisiin, budjettiin ja tavoitteisiisi. Jos uskot, että Noom-ruokavalio tarjoaa työkalut, joiden avulla voit saavuttaa tavoitteesi, niin kokeile!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Pacanowski CR, Bertz FC, Levitsky DA. Daily Self-Weighing to Control Body Weight in Adults: A Critical Review of the Literature. Sage Open. 2014 Oct-Dec;4(4):1-16.
 • Thomas SL, Hyde J, Karunaratne A, Kausman R, Komesaroff PA. “They all work…when you stick to them”: a qualitative investigation of dieting, weight loss, and physical exercise, in obese individuals. Nutr J. 2008 Nov 24;7:34.
 • Chin SO, Keum C, Woo J, Park J, Choi HJ, Woo JT, Rhee SY. Successful weight reduction and maintenance by using a smartphone application in those with overweight and obesity. Sci Rep. 2016 Nov 7;6:34563.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.