Logo image
Logo image

Robert Lewandowskin ruokavalio

3 minuuttia
Robert Lewandowski ei ole lopettanut maalintekoa sen jälkeen, kun hän liittyi Borussia Dortmundiin vuonna 2010. Opi tästä artikkelista ruokavaliosta, joka pitää hänet kärjessä!
Robert Lewandowskin ruokavalio
Viimeisin päivitys: 24 helmikuuta, 2022

Robert Lewandowski on yksi harvoista jalkapalloilijoista, joka pystyy kilpailemaan tasavertaisesti Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon kanssa.

Itse asiassa tämä varsovalainen pelaaja on jopa ohittanut argentiinalaiset ja portugalilaiset tähdet viime kausina ja sijoittui maailman parhaaksi, kun hänet palkittiin FIFA:n parhaan pelaajan palkinnolla. Tällaisen suorituskyvyn saavuttamiseksi Lewandowskin ruokavalio oli erittäin tärkeä.

Se fakta, että Bayern Münchenin hyökkääjä on tehnyt yli 40 maalia joka vuosi kaudesta 2015–2016 lähtien, johtuu osittain ruokailutottumuksista, jotka kannattaa paljastaa ja analysoida.

Mitä sinun pitäisi tietää Lewandowskin, yhden maailman parhaimpien pelaajien, ruokavaliosta?

Robert Lewandowskin ruokavalio pitää hänet maailman parhaiden pelaajien joukossa

Puolalaisen pelaajan ura lähti uuteen nousuun, kun hän teki sopimuksen Bayern Müncheniin vuonna 2014 vapaana agenttina. Tuolloin Anna Stachurska, hänen vaimonsa vuodesta 2013, ravitsemusterapeutti ja karateka, vastasi hyökkääjän ruokavaliosta maksimoidakseen hänen suoritustaan ​​koko Bundesliiga-kampanjoiden ajan.

Kuitenkin henkilö, joka teki suurimmat muutokset Robert Lewandowskin ruokavaliossa, oli Thiago Cionek. Entinen puolustaja kertoi ESPN:lle: “Robert kertoi minulle, että hänen uransa suurin muutos, kun hän pääsi eliittiseuroihin ja maajoukkueeseen, oli se, että hän muutti radikaalisti syömistään.”

Lue myös: Vihreä Välimeren ruokavalio: hyödyt ja haitat

Päivän ensimmäinen ateria

Some figure
Tonnikala on Omega-3 -rasvahappojen lähde. Se on osa jalkapalloilijan ruokavaliota päivän alussa.

Tonnikala on vakio raaka-aine, kun kyse on tämän jalkapallotähden aamiaisista. Tonnikalan Omega-3 -rasvahappojen, erilaisten B-kompleksivitamiinien (B2, B3, B6, B9 ja B12) ja rasvaliukoisten vitamiinien panos tekevät kehon kehityksestä optimaalisen ja vähentävät rasvaa. Samalla se korjaa lihaskuituja raskaan fyysisen rasituksen jälkeen.

Robert Lewandowski ei syö aamiaisella gluteenia tai laktoosia sisältäviä elintarvikkeita. Haastattelussa Welt am Sonntagin alkuaikoina Robert Lewandowski lausui seuraavan lausunnon: ”Kun söin muroja ja maitoa aamiaiseksi, tunsin oloni hieman laimeaksi ennen harjoittelua.”

Muita ruokia, jotka ovat osa keskihyökkääjän aamiaista, ovat seuraavat:

Robert Lewandowskin ottelua edeltävä ruokavalio

Lewandowskin tiukka ruokavalikoima tulee siitä, että hän tutkii kehonsa reaktiota ottelua edeltävänä päivänä ollakseen parhaassa mahdollisessa kunnossa. Siksi yksi resepteistä, joita hänen henkilökohtainen ravitsemusterapeuttinsa ja vaimonsa suosittelevat, on punainen riisi.

Tämän ruokalaji valmistetaan seuraavista raaka-aineista:

 • Timjami
 • Suola
 • Kurkuma
 • Punainen riisi
 • Anis
 • pinjansiemenet
 • Kirkastettua voita
 • Mustaa kuminaa

Illallisen jälkeen, ainakin hyökkääjän entisen joukkuetoverin mukaan, jälkiruoka on lautasellinen riisivanukasta (mantelia, riisiä tai kookosta). Syy? Hiilihydraatin ja glukoosin varastoiminen kehoon. Ne ovat loistavia energianlähteitä jalkapallokentällä.

Robert Lewandowskin ruokavalio ottelupäivänä

Ottelupäivänä Lewandowskin ruokavalio sisältää suuren määrän proteiinia. Anna Stachurskan suosittelee esimerkiksi tonnikalaa, kanaa, manteleita, avokadot ja pinjansiemeniä.

Tällä tavalla hän onnistuu parantamaan suorituskykyään 90 minuuttia kestävän ottelun aikana. Lisäksi näiden ruokien valinta edistää lihasten huomattavasta rasituksesta johtuvien pienten fibrillaarikatkojen nopeampaa korjaamista.

Toipumisvaihe

Kun jalkapallo-ottelun fyysinen taistelu on ohi, palautumisprosessiin kuuluu vihannesten ja erityisesti avokadon syöminen. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat parsakaali, kesäkurpitsa, salaatti, porkkana ja pinaatti.

Some figure
Avokado on toinen terveellisten rasvahappojen lähde, joten yhä useammat urheilijat ottavat sen osaksi ruokavaliotaan.

Lue myös: 7 vinkkiä todellisen intohimosi löytämiseen

Robert Lewandowskin harjoitusruokavalio täydentää kehon glykogeenivarastoja

Lewandowskin harjoitusruokavaliossa on useita tärkeitä näkökohtia. Stachurska (hänen ravitsemusterapeuttinsa) korostaa glykogeenin täydentämisen tärkeyttä. Glykogeeni vähentää väsymyksen tunnetta. Siksi myös hänen tekniikkansa on parantunut.

Miten voin täydentää kehon glykogeenivarastoja?

Välipalojen avulla.

Usein hän valitsee kaurapuuron, jonka hän syö noin kolme tuntia ennen harjoituksia. Hän syö myös suolaisia energiapatukoita tai kuuluisia tehopalloja (kaakaota, taatelisiirappia, kuivattuja karpaloita ja tiivistettyjä kookoshiutaleita).

Lopuksi harjoittelun jälkeen hän juo luonnollisesti isotonisia juomia. Edellisen Stachurskan resepti käyttää pohjana kookosmaitoa yhdistettynä hedelmiin. Samaan aikaan isotoninen variantti sisältää kookosvettä, hunajaa ja sitruunaa.

Nyt tiedät Lewandowskin ruokavalion yksityiskohdat. Tämän ruokavalion avulla hän on päässyt jalkapallomaailman viiden parhaan pelaajan joukkoon!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Mata F, Grimaldi M y Sánchez A. Reposición del Glucógeno Muscular en la Recuperación del Deportista. SPORT TK-Revista EuroAmericana de Ciencias del Deporte. 2019. Disponible en: https://doi.org/10.6018/sportk.362071.
 • Jeukendrup A. Los carbohidratos durante el ejercicio: la investigación de los últimos 10 años. Nuevas recomendaciones. Apunts. Educación física y deportes. 2013. Disponible en: https://www.raco.cat/index.php/ApuntsEFD/article/view/270902.
 • Gómez L. Nutrición para deportes de larga duración. Revista Iberoamericana de Ciencias de la Actividad Física y el Deporte. 2017. Disponible en: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=6371527.
 • Peinado A, Rojo M y Benito P. El azúcar y el ejercicio físico: su importancia en los deportistas. Nutr Hosp. 2013. Disponible en: 10.3305/nh.2013.28.sup4.6796. PMID: 23834092.
 • Dennis S, Noakes T y Hawley J. Estrategias nutricionales para minimizar la fatiga durante el ejercicio prolongado: reposición de líquidos, electrolitos y energía. J Sports Sci. 1997. Disponible: 10.1080 / 026404197367317. PMID: 9232556.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.