Näin pääset eroon silmäpusseista

Näin pääset eroon silmäpusseista
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Kehosi heijastaa fyysistä olotilaa ja mielenlaatua, ja etenkin kasvoissa näkyvät stressin ja huonosti nukutun yön merkit. Kasvojen iho on ohuempaa ja herkempää, ja siksi alttiimpi muutoksille. Jos kehosta ei huolehdi, näkyy se useimmiten ensimmäiseksi kasvoissa, jotka voivat näyttää punoittavilta tai muuten oudon värisiltä – tämä on selvä merkki siitä, että kehossa tapahtuu negatiivisia muutoksia. Silmäpussit ovat monelle tuttu asia etenkin huonosti nukutun yön jäljiltä, ja ne ilmenevät yleisesti kiireisessä tai stressaavassa elämäntilanteessa: esimerkiksi silloin, kun lapset ovat pieniä, työkiireet kasaantuvat tai tunne-elämän puolella on myrskyjä. Silmäpussien syntyyn vaikuttavat myös mm. kehon kuivuminen, nesteen kertyminen, verenkierron heikkeneminen ja hormonaaliset muutokset. Tässä artikkelissa kerromme, miten pääset eroon silmäpusseista luonnollisin keinoin.

Eroon silmäpusseista kotikonstein

Kurkku ja porkkana

Voit päästä eroon silmäpusseista kurkun avulla.

Perinteisistä kauneushoidoista tulee usein mieleen kurkkuviipaleet silmillä ja kasvonaamio iholla loikoilevat kotirouvat, joista on revitty vuosien saatossa huumoria moneen otteeseen. Kurkku on kuitenkin yksi tehokkaimmista silmien ihon hoitajista, eikä siihen turhaan turvauduta uudelleen ja uudelleen.

Taio pois väsyneet silmät leikkaamalla muutama siivu kurkusta ja asettelemalla ne silmille viidentoista minuutin ajaksi joka ilta. Säilytä kurkku jääkaapissa, niin että viipaleet ovat vielä viileitä silmille laitettaessa. Kylmä raikastaa ja vähentää turvotusta. Huuhtele silmien alue lopuksi kylmällä vedellä.

Laventeli

Laventeli on yksi tehokkaimmista lääkekasveista, jota käytetään lievittämään tulehdusta. Älä käytä eteeristä laventeliöljyä suoraan iholla, sillä se voi ärsyttää, vaan sekoita tippa öljyä veteen. Hiero sekoitus hellästi suoraan silmäpusseille vanulappua käyttäen. Sinun ei tarvitse huuhdella hoitoa pois, sillä se sisältää vain hiukkasen laventelia.

Jos ihosi on hyvin herkkä ja altis allergisille reaktioille, älä levitä laventelia suoraan iholle, vaan tee uute kuumasta vedestä ja laventeliöljystä ja hengittele höyryjä pää pyyhkeen alla.

Jää

Jäitä käytetään usein tulehtuneiden ja turvonneiden alueiden hoitoon, sillä se hidastaa verenkiertoa ja rauhoittaa tulehtunutta kohtaa. Kääri muutama jääpala pehmeään pyyhkeeseen ja asettele silmille 15 minuutiksi. Varo polttamasta aluetta kylmällä.

Minttu

Käytä minttua silmäpussien hoitoon.

 

Sekoita muutama tuore mintunlehti tippaan oliiviöljyä. Muussaa ainekset tasaiseksi seokseksi ja levitä vanulapulle. Painele seos silmäpusseille vanulapulla juuri ennen nukkumaanmenoa. Anna seoksen vaikuttaa yön yli, mutta levitä sitä vain ohut kerros, niin ettei se pääse leviämään ja sotkemaan koko naamaa tai sänkyä. Varo laittamasta seosta liian lähelle silmää, sillä jos minttu pääsee silmään, se voi olla kivuliasta.

Maitohaude

Käytä vain kylmää maitoa. Kaada maito lasiin ja uita siinä paria vanulappua. Asettele yksi vanulappu kummallekin silmälle, anna imeytyä 20 minuuttia ja poista vanulaput. Huuhtele silmien alue viileällä vedellä.

Perunahaude

Tämän hoitokeinon toteuttaminen ei vaadi paljoa aikaa, ja tarvitset siihen vain yhden vaivaisen perunan. Pese, kuori ja viipaloi peruna pieneksi, levitä se sideharsolle ja asettele silmille. Anna hauteen vaikuttaa niin kauan kuin mahdollista, ja toista säännöllisesti joka päivä, kunnes huomaat eron silmien alueella.

Kamomilla

Kamomillalla on rauhoittava ja unettava vaikutus, mutta se toimii myös tulehduksen ja turvotuksen hoitajana. Tee uute kamomillasta ja maustamattomasta jogurtista. Keitä vesi ja lisää kuivattu kamomilla, anna uutteen seistä kymmenisen minuuttia ja siivilöi kamomilla pois. Sekoita uute jogurttiin ja levitä silmäluomien iholle, anna vaikuttaa kymmenen minuuttia ja huuhtele pois kylmällä vedellä. Huomaat heti, miten paljon kirkkaamalta ja pehmeämmältä silmien iho vaikuttaa.

Ruusuhaude

Tähän tarvitset yhden ruusun terälehdet, joista teet uutteen. Nypi terälehdet irti ja laita kattilaan, kaada päälle vettä ja anna kiehua matalalla lämmöllä noin kahden tunnin ajan, niin että kaikki ruusunkukan ravintoaineet vapautuvat. Siivilöi uute ja anna sen jäähtyä rauhassa. Uita vanulappua seoksessa ja asettele silmille. Anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja huuhtele silmät kylmällä vedellä. Ruusu hoitaa silmien alueen ihoa, rauhoittaa turvotusta ja tuoksuu lisäksi ihanalta.

Juo paljon vettä

Veden juonnin tärkeyttä ei voi liikaa korostaa, sillä se vaikuttaa kaikkialla kehossa, myös silmien alueella. Nestehukka ja kuivunut keho ilmenee usein silmäpusseina, ja sen takia onkin tärkeää juoda paljon vettä päivän aikana, vähintään kahdeksan lasillista.

Teehaude

Voit käyttää teehauteita silmäpussien lievittämiseksi.

 

Voit päästä eroon silmäpusseista myös teen avulla. Tee sopii silmäpussien hoitoon, sillä se rauhoittaa tulehdusta ja turvotusta. Tämän lisäksi teehaude rauhoittaa mieltä ja poistaa stressiä. Kiehauta vesi ja anna mieleisesi teepussin hautua kymmenen minuuttia. Poista pussit vedestä ja anna viilentyä hetkisen ennen kuin asettelet ne silmille. Anna vaikuttaa siihen asti, että pussit ovat kokonaan viilenneet. Voit toistaa tämän hoidon muutaman kerran päivässä.

Mansikka

Mansikka on loistava apu tulehdusta vastaan, sillä se sisältää paljon antioksidantteja. Mansikka sopii myös ulkoiseen käyttöön, joten muussaa muutama mansikka tasaiseksi seokseksi ja levitä silmäpusseille. Anna imeytyä puoli tuntia ja huuhtele runsaalla vedellä.

Sitruuna

Tämä resepti toimii parhaiten silmien ihon kirkastajaksi, sillä se sisältää C-vitamiinia. Silmäpussit ilmenevät usein yhdessä tummuneen ihon kanssa, joten kokeile tätä hoitoa ilmeen raikastamiseksi. Purista tuoreen sitruunan mehu lasiin ja uita siinä vanulappua. Taputtele silmäpusseille varoen sitruunan joutumista silmään. Anna vaikuttaa hetkisen ajan ja huuhtele lämpimällä vedellä. Toista kaksi tai kolme kertaa viikossa.

Toivomme, että näillä kotikonsteilla pääset eroon silmäpusseista. Jos silmäpussit vaivaavat sinua jatkuvasti, kannattaa käydä lääkärin pakeilla, sillä syy silmäpusseihin voi piillä jossain muualla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.