Näin pääset eroon selän rasvamuhkuroista

Haluaisitko päästä eroon selän rasvamuhkuroista? Kokeile näitä loistavia vinkkejä!
Näin pääset eroon selän rasvamuhkuroista

Viimeisin päivitys: 06 huhtikuuta, 2019

Selän rasvamuhkurat ovat selvä merkki siitä, ettei ihminen pidä huolta terveydestään. Ne voivat johtua joko huonosta ruokavaliosta, liikunnan puutteesta, huonosta ryhdistä tai kaikista näistä tekijöistä yhdessä. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka pääset eroon näistä ikävistä selän rasvamuhkuroista.

Selän rasvamuhkurat ovat esteettisesti epämiellyttäviä ja häiritsevät monia, sukupuolesta riippumatta. Ne ilmaantuvat todennäköisemmin ikääntymisen myötä, mutta niitä voidaan aina ehkäistä. Kaikki riippuu elämäntavoista.

Älä anna periksi selkärasvalle, vaan ota seuraavat vinkit käyttöön ja pääset eroon selän rasvamuhkuroista lopullisesti!

Näin pääset eroon selän rasvamuhkuroista 6 vinkkiä

1. Syö terveellisesti

Syömällä terveellisesti pääset eroon selän rasvamuhkuroista.

Vaikka tämä neuvo saattaa vaikuttaa päivänselvältä ja yksinkertaiselta, se on itse asiassa ihan ensimmäinen askel terveeseen elämään: oikein toimivaan kehoon ja tietysti parempaan ulkonäköön.

Moni ajattelee, että terveellinen syöminen on aikaavievää ja vaatii paljon uhrauksia, mutta se on vain myytti. Terveellisessä syömisessä ei ole kyse uhrauksista, vaan siitä että totuttelee panostamaan omaan hyvinvointiin ja elämänlaatuun mahdollisimman paljon. Jos ei noudata tasapainoista ruokavaliota, selän rasvamuhkuroista on vaikea päästä eroon.

Riittävä ja tietoinen syöminen sekä sopiva liikuntaohjelma ovat paras keino saada tuloksia. Vältä tai poista ruokavaliosta kokonaan seuraavat tuotteet:

  • Rasvassa käristetyt ruoat ja muut epäterveellisten rasvojen lähteet
  • Valkaistut jauhot
  • Sokerit

Syö näiden sijaan enemmän vähärasvaista proteiinia, hedelmiä, vihanneksia ja terveellisiä rasvoja, kuten avokadoa, siemeniä, pähkinöitä, kookosöljyä ja sinikalaa.

2. Hieronnat

Hieronta edistää selkärasvan poistumista.

Miellyttävin keino poistaa inhottavat rasvamuhkurat selästä on varmastikin hierojalla käynti. Käsien liikkeet iholla ja eri painamistekniikat edistävät rasvakertymien poistumista vähitellen. Kuinka? Hajottamalla kehoon kerääntyneitä rasvanystyröitä.

Esimerkiksi lymfahieronta auttaa imusuonia poistamaan myrkkyjä elimistöstä ja taistelee nesteturvotusta vastaan.

Mikä tahansa hieronta, johon kuuluu lämmön kohdistaminen selän alueelle tai kylkiin, voi olla erittäin hyödyllinen. Hieronnoissa on tietysti käytävä säännöllisesti, jotta ne auttaisivat.

3. Kotona tehtävät harjoitukset

Liikunta edistää rasvan palamista.

Seuraavia harjoituksia suositellaan edistämään rasvan palamista:

  • Nostot: Ojenna koko vartalo suoraksi ja aseta kädet niskan taa. Harjoituksessa nostetaan ylävartaloa, jotta alaselän ja selkärangan viereiset lihakset vahvistuisivat ja rasva lähtisi tältä alueelta.
  • Toinen rasvaa polttava muunnelma liikkeestä on laittaa kädet niskan taakse ja liikuttaa ylävartaloa puolelta toisella.

4. Pidä ryhti hyvänä

Huonossa ryhdissä oleminen ei edistä selkärasvan palamista.

Hyvin yleinen terveyteen vaikuttava virhe on huono ryhti. Pitkä paikallaan pysyminen selkä kumarassa ei edistä rasvan palamista tältä alueelta. Päinvastoin, se vain pahentaa ongelmaa.

Sen lisäksi että kumarainen selkä ei näytä kovin kivalta ja tekee lyhyemmän näköiseksi, se aiheuttaa myös lihas- ja nivelkipua. Selkä olisi pidettävä suorassa tuntien istumatyössäkin.

Jos selän antaa rentoutua ja laskeutua kumaraan, tämä veltto ryhti aiheuttaa kurttuja ja rasvapoimuja selkään.

5. Liikunta on paras apu

Uinti on selälle loistava laji.

Kehon rasvan karkottamiseksi ei ole mitään parempaa kuin liikunta. Loistava liikuntalajille selälle on uinti. Uinti työstää kaikkia selän, käsivarsien ja jalkojen lihaksia eri uintityylien kautta.

Uinti kaksi kertaa viikossa vähintään tunnin ajan auttaa huomattavasti vähentämään selän rasvamuhkuroita. Uinnin voi myös yhdistää johonkin muuhun aerobiseen liikuntamuotoon, joka aktivoi kalorien ja rasvan palamista.

6. Nesteytä elimistöä

Juomalla vettä edistät rasvan poistumista kehosta.

Niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin, runsas vedenjuonti on paras keino poistaa myrkkyjä, nesteitä ja rasvaa kehosta. Kahdeksan lasillista vettä tasaisesti pitkin päivää ja aina aterioiden ulkopuolella auttaa pudottamaan painoa ja aktivoimaan aineenvaihduntaa, mikä lisää energiankulutusta.

Yksi hyvä vinkki, jonka avulla on helppo totutella juomaan enemmän vettä, on kantaa aina vesipulloa mukana. Näin näet paljonko vettä juot päivässä laskemalla monta kertaa täytät pullon. Kokeile! Tämä vinkki on helppo, edullinen ja tehokas.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Hoitokeinot selkäkipuun
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Hoitokeinot selkäkipuun

Äkillisestä selkäkivusta käytetään usein nimitystä noidannuoli. Tässä artikkelissa kerromme, mitkä ovat parhaat hoitokeinot selkäkipuun.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.