Miten joogan harrastaminen kannattaa aloittaa?

Jotta joogan harrastaminen toisi merkittävät hyödyt, kannattaa ottaa menetelmän perusharjoitukset osaksi arkirutiinia sekä valmistautua omistamaan joogalle aikaa.
Miten joogan harrastaminen kannattaa aloittaa?
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila.

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Jooga on ikivanha laji, joka syntyi Intiassa. Sen tavoitteena on löytää elämään tasapainoa ja onnellisuutta, ja tässä käytetään hyväksi rentoutumista ja meditaatiota, joiden avulla ihminen saa yhteyden henkiseen minäänsä. Mistä joogan harrastaminen kannattaa aloittaa? Entä mikä on paras aika päivästä harjoittaa sitä?

Nyt kerromme tästä suositusta menetelmästä, jotta voisit alkaa itsekin hyötyä sen vaikutuksista – harrastitpa sitä sitten yksin tai ryhmässä. Anna joogan lumouksen tulla elämääsi! Saat selville, miksi tästä lajista on tullut niin kovin tärkeä lukuisille ihmisille, jotka haluavat parantaa elämäänsä sisäisesti sekä ulkoisesti.

Kuinka kauan joogaa tulisi harrastaa kerralla?

Miten joogan harrastaminen kannattaa aloittaa?

Joogan harrastamiseen ei ole olemassa mitään tarkkoja sääntöjä, sillä tämän lajin toteutus on hyvin yksilöllistä. Koska tavoitteena on saada tasapainoa mielen, kehon ja sielun välille, on hyvin vaikeaa määrittää tietty kesto.

Jooga on yleensä pitkä “polku”, joka voi muodostua elämäntyyliksi.

Parasta olisi harrastaa joogaa useamman kerran viikossa. Moni valitsee 20-30 minuutin sessiot kolme kertaa viikossa. Kaikki riippuu kuitenkin siitä, mikä oma tilanteesi on (työ, perhe sekä muut vastuut jne.).

Lue aiheesta lisää: Jooga ja kalorinkulutus

Mikä on paras aika päivästä joogalle?

Moni harrastaa joogaa aamuisin ennen kuin aloittaa päivän askareiden ja velvollisuuksien hoidon. Jooga antaa energiaa mielelle ja keholle parhaalla mahdollisella tavalla – rentoutuksen, meditaation sekä erilaisten jooga-asentojen kautta.

Vaikka joogan harrastaminen aamulla voikin olla rankempaa, sillä joudutaan heräämään aiemmin, tämä kannattaa, sillä saat siitä todella paljon energiaa.

On myös tavallista harrastaa joogaa päivän päätteeksi muutaman minuutin ajan. Tällöin voit rauhoittaa mielesi ja kehosi päivän kiihkeän rytmin jälkeen. Joogan ansiosta miljoonat ihmiset ovatkin päässeet yli unettomuudesta, stressistä ja ahdistuneisuudesta.

Joogaa milloin vaan

Joogaa rannalla

Yksi rentoutuksen ja meditaation loistavista hyödyistä on se, että niiden avulla mieli pystytään “saamaan hetkeksi lepoon”.

Rauhallinen ja hiljainen mieli tarkoittaa kirkkaampaa, järjestäytyneempää ja johdonmukaisempaa ajattelua. Jos mielesi sen sijaan on ylirasittunut tai olet poissa tolaltasi, on vaikeaa olla tuottelias.

Jooga auttaa hiljentämään ne mielesi “keskustelut”, jotka vievät paljon energiaa. Joogassa on kyse siitä, että mielen annetaan tyhjentyä ja keskitytään kehoon. Näin voit saada yhteyden sisimpään itseesi ja esimerkiksi kuunnella omaa sydämenlyöntiäsi.

Ota asiat päivä kerrallaan

Älä odota loistavia tuloksia joogasta muutamassa päivässä. Fyysiset hyödyt, kuten esimerkiksi seuraavat, vievät aikaa ilmaantuakseen merkittävinä:

  • parempi sydämen ja verisuonten terveys
  • enemmän notkeutta
  • kiinteämmät lihakset
  • parempi hermoston toiminta
  • kalorien runsaampi palaminen
  • parempi nivelten terveys

Siksi suositellaan kärsivällistä ja rauhallista asennetta joogan harjoittamiseen. On parempi suhtautua asiaan elämäntyylinä ja ottaa se osaksi arkirutiineja.

Mistä joogan harrastaminen kannattaa aloittaa? Jooga kotona

Juo vettä aina kun harrastat joogaa

Vaikka jooga voi vaikuttaa “helpolta” ja vain vähän fyysistä vaivannäköä vaativalta liikunnalta, tätä se ei missään nimessä ole. Valitsemasi joogatyyppi huomioiden kehosi polttaa enemmän tai vähemmän kaloreita ja siten rasvaa.

Siksi on hyvin tärkeää pitää keho kunnolla nesteytettynä ja juoda kaksi litraa vettä päivässä, etenkin joogan harrastamisen aikana. Näin kudokset ja elimet toimivat paremmin ja pystyt välttämään vammoja, jotka ovat tyypillisiä kun kehossa ei ole riittävästi nestettä.

Jooga on laji, jota pidetään myös hyvänä apuna kehon puhdistamiseksi. Siksikin vedenjuonti on hyväksi, sillä se auttaa poistamaan myrkyllisiä aineita. Jos harrastat joogaa aamulla, se auttaa aktivoimaan kehoasi, ja illalla se taas edistää kehon puhdistumisen prosessia.

Nyt kun tiedät miten joogan harrastaminen kannattaa aloittaa, oletko sinäkin valmis aloittamaan tämän uuden polun elämässäsi?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.