7 vinkkiä hermoston rappeumasairauksien ehkäisemiseen

Terveellisen ruokavalion noudattaminen ei ainoastaan auta meitä saamaan tarvittavia ravintoaineita, taistelemaan elimistölle haitallisia tekijöitä vastaan ja treenaamaan aivoja, vaan myös ehkäisemään rappeumasairauksia.
7 vinkkiä hermoston rappeumasairauksien ehkäisemiseen
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Tunnetuimmat hermoston rappeumasairaudet ovat Alzheimerin ja Parkinsonin tauti sekä Huntingtonin tauti ja amyotrofinen lateraaliskleroosi eli ALS. Vaikka ne ovat parantumattomia, asteittain pahenevia sairauksia, on olemassa joitakin keinoja ehkäistä niitä, jos niille on geneettinen alttius.

Tästä artikkelista löydät seitsemän luonnollista vinkkiä hermoston rappeumasairauksien ehkäisyyn tai oireiden vähentämiseen ruokavalion, lääkekasvien ja joidenkin tehokkaiden vinkkien avulla.

Mitä ovat hermoston rappeumasairaudet?

rappeumasairaudet vanhalla naisella

Hermoston rappeumasairaudet ovat vakavia terveysongelmia, jotka vaikuttavat joihinkin elimistön toimintoihin, kuten sen liikkuvuuteen, tasapainoon, puheeseen, hengitykseen ja sydämensykkeeseen.

Niiden puhkeamiseen liittyy voimakkaasti geneettinen alttius, mutta jotkut muutkin tekijät voivat myötävaikuttaa niiden syntyyn, kuten:

 • Myrkkyjen kerääntyminen elimistöön
 • Reaktiot tietyille kemikaaleille
 • Virukset

Joissakin tapauksissa sairauden voi aiheuttaa myös psyykkinen tila, kuten järkytys, joka on voinut tapahtua jo jonkin aikaa ennen sairauden puhkeamista.

Tällaisen sairauden aiheuttama asteittainen rappeutuminen on erittäin vaikea asia siitä kärsivälle ihmiselle, kuten myös hänen perheelleen ja ystävilleen.

Vinkit näiden sairauksien ehkäisyyn

Seuraavaksi annamme 7 vinkkiä hermoston rappeumasairauksien ehkäisyyn tai niiden oireiden lievittämiseen ja liikkuvuuden parantamiseen.

1. Poista raskasmetallit

Hermoston rappeumasairaudet on yhdistetty mm. kehossa, ja erityisesti aivoissa, esiintyviin raskasmetalleihin. Näitä metalleja pääsee elimistöön eri tavoin:

 • Syömällä runsaasti kylmän veden kaloja, kuten lohta, tonnikalaa tai miekkakalaa. On parempi syödä pienempiä kylmän veden kaloja (makrilli, sardiinit, anjovikset) tai vielä parempi, valkolihaisia kaloja.
 • Saastuneen ilman välityksellä
 • Ruoan tai ympäristön torjunta-aineiden kautta
 • Rikkoutuneiden esineiden kautta, kuten elohopeamittarin tai lampun
 • Joidenkin lääkkeiden mukana
 • Raskasmetalleista, kuten alumiinista, valmistettujen kattiloiden ja pannujen välityksellä

2. Puhdista klorellan avulla

Klorella-levä auttaa poistamaan raskasmetalleja ja muita elimistöön kerääntyviä myrkkyjä. Se toimii kuitenkin vain siinä tapauksessa, että noudatat hoitoa johdonmukaisesti vähintään kolmen kuukauden ajan.

On olemassa tiettyjä lisäravinteita, joissa on myös muita tehokkaita ainesosia, kuten valkosipulia, korianteria ja magnesiumia.

3. Käytä aivojasi

aivoharjoitus

Paras tapa ehkäistä aivojen rappeutumista on aktivoida niitä ja estää niitä “veltostumasta”.

Kun alat huomata itselläsi oireita kuten muistiongelmia tai keskittymiskyvyn puutetta, sinun on, enemmän kuin koskaan, tehtävä harjoituksia aivojesi treenaamiseksi.

4. Syö saksanpähkinöitä

Saksanpähkinän muoto osoittaa, mitä elintä se stimuloi eniten: aivoja.

Saksanpähkinöiden ravintoarvo on erinomainen, sillä ne sisältävät runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita, välttämättömiä rasvahappoja ja kuitua. Niissä on myös suuri määrä antioksidantteja, jotka ehkäisevät aivojen oksidatiivista rappeutumista.

5. Lääkinnälliset teet

teejuoma hermoston rappeumasairauksiin

On olemassa joitakin lääkinnällisiä kasveja, jotka lisäävät aivojen verenkiertoa ja hapensaantia.

 • Neidonhiuspuu: Hyvin tehokas, mutta sitä ei tulisi käyttää enempää kuin kaksi kuukautta putkeen.
 • Rohtosammakonputki: Tunnetaan myös nimellä gotu kola. Sopii jatkuvaan käyttöön.

Voit nauttia näitä teessä sekä kapseleina tai tabletteina.

6. Eteeriset öljyt

Aromaterapia on hoitomenetelmä, joka perustuu laadukkaiden eteeristen öljyjen käyttöön fyysisten, psyykkisten ja emotionaalisten terveysongelmien hoidossa.

Niitä voidaan käyttää tuoksudiffuusoreissa, kodin puhdistustuotteissa tai vartalovoiteissa. Voit myös kastaa niihin liinan ja laittaa sen tyynysi viereen rentouttamaan sinua yöllä.

Voit valita seuraavista öljyistä:

7. Tasapainota suolisto

Suolisto on läheisessä yhteydessä aivotoimintoihin suolistobakteerien kautta. Kuten jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, joistakin sairauksista, kuten rappeumasairauksista, kärsivillä ihmisillä on muuttunut suoliston bakteerikanta.

Sen lisäksi, että noudatat tasapainoista ruokavaliota, johon kuuluu jogurttia, kefiiriä, hapankaalia ja etikkaa, voit myös ottaa probiootteja lisäravinteena. Näitä lisäravinteita on olemassa monenlaisia, mutta sinun tulisi valita sellaisia tuotteita, joissa probiootteja on mahdollisimman suuri määrä eri kantoina.

Tämä yksinkertainen apu parantaa elämänlaatuasi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.