13 liian vähäisestä vedenjuonnista johtuvaa ongelmaa

 

Luultavasti olet saanut koko elämäsi ajan muistutuksia riittävän vedenjuonnin tärkeydestä jotta pysyisit hyvin nesteytettynä ja ehkäisisit sairauksia. Mutta on olemassa ihmisiä, jotka eivät vieläkään ymmärrä kuinka tärkeää vedenjuonti on, tai mikä merkitys sillä on elimistön toimintojen kannalta. He saattavat laiminlyödä tätä neuvoa, ja huonosta nesteytyksestä ja riittämättömästä vedenjuonnista voi aiheutua monenlaisia terveysongelmia.

Jotta saisit paremman kuvan niistä negatiivisista vaikutuksista joita riittämätön vedenjuonti aiheuttaa, tämän päivän artikkelissa tarkastelemme 13 ongelmaa jotka erityisesti aiheutuvat nestehukasta ja alhaisesta veden kulutuksesta.

Uupumus

Kun elimistösi ei saa riittävästi vettä, entsymaattiset toimintosi vähenevät ja uupumus iskee. Uupumus on vakava terveysongelma, joka saa sinut tuntemaan itsesi väsyneeksi ja kärsimään energian puutteesta jatkuvasti.

Ennenaikainen vanheneminen

Silmänympärys

60 % elimistöstämme on vettä ja se on hyvin riippuvainen tästä kallisarvoisesta voimavarasta toimiakseen kunnolla. Kun juot runsaasti vettä päivän aikana, elimistösi taistelee tehokkaammin ihon ja sisäelinten ennenaikaista vanhenemista aiheuttavia vapaita radikaaleja vastaan.

Ylipaino ja lihavuus

Vaikka vesi sinällään ei edistä rasvanpolttoa tai painonpudotusta, sillä on tärkeä osa terveellisessä painonpudotusta ja -hallintaa edistävässä ruokavaliossa. Vedenjuonti edistää myrkkyjen ja kuona-aineiden poistoa elimistöstä. Se saa myös aikaan kylläisyyden tunteen ja on tärkeää terveen aineenvaihdunnan ylläpitämisen kannalta. Kun et anna elimistöllesi riittävästi vettä, jäät paitsi näistä tärkeistä hyötytekijöistä.

Korkea ja matala verenpaine

Verenpaine

Riittävä vedenjuonti auttaa elimistöäsi poistamaan myrkkyjä verenkierrosta ja helpottaa hyvää verenkiertoa. Verenkiertojärjestelmäsi tarvitsee vettä toimiakseen kunnolla, sillä veren määrä elimistössä yksistään ei riitä täyttämään kaikkia valtimoita, suonia ja hiussuonia.

Huonon kolesterolin korkea määrä

Nestehukka johtaa siihen, että solut menettävät sisäistä nestettään ja elimistö kompensoi tätä tuottamalla lisää kolesterolia, josta osa on haitallista terveydellesi.

Ummetus

Jotta kiinteä uloste muodostuu ja poistuu elimistöstäsi normaalisti, on elimistössä oltava riittävästi nestettä ruoan prosessointiin ja suoliston kosteuttamiseen. Jos kärsit jatkuvasta nestehukasta, elimistölläsi ei ole riittävästi nestettä ulosteen poistamiseen ja kärsit ummetuksesta.

Ruoansulatuskanavan sairaudet

Vatsan painelu

Nestehukasta kärsivä elimistö vähentää ruoansulatusnesteiden tuotantoa, mikä saattaa aiheuttaa vakavia vatsan ongelmia ja sairauksia kuten gastriittia ja haavaumia.

Hengitysteiden ongelmat

Vesi on avaintekijä terveelle immuunipuolustukselle ja hengitysteiden sairauksien ehkäisylle. Limakalvojen (keuhkoissa, nenässä, onteloissa jne.) täytyy ylläpitää riittävää kosteutta suojellakseen sinua ilman epäpuhtauksilta ja muilta hiukkasilta.

PH-epätasapaino

Ylläpitääksesi terveen pH-tasapainon verenkierrossasi, tulee sinun juoda riittävästi vettä. Ruoka ja muut tekijät saattavat hapattaa elimistöä johtaen lukuisiin terveysongelmiin.

Ekseema

Ekseema sormissa

Elimistö tarvitsee riittävästi nestettä hikoillakseen 5-7 dl vettä. Hien mukana kulkeutuu ulos myrkkyjä ja kuona-aineita, jotka elimistöön jäädessään voivat lopulta aiheuttaa ihon ärsytyksiä kuten ekseemaa.

Virtsatieinfektiot

Munuaisten ja virtsateiden toiminta on pitkälti riippuvainen riittävästä päivittäisestä veden määrästä. Kun kärsit nestehukasta eikä näille järjestelmille riitä tarpeeksi nestettä, erilaisten virtsatie- ja virtsarakkoinfektioiden, kuten rakkotulehduksen, riski kasvaa. Tämä on helppo havaita sillä virtsa on tummempaa ja siinä on hyvin vahva tuoksu.

Reuma

Nivelreuma kädessä

 

Nesteytyksen puute aiheuttaa myrkkyjen kerääntymistä verenkiertoon, mikä voi johtaa useisiin eri sairauksiin ja ongelmiin. Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että vedenpuute voi merkittävästi lisätä nivelongelmia.

Aivovaurio

Vakava nestehukka voi aiheuttaa elimistön elektrolyyttien, kuten natriumin ja kaliumin varastojen epätasapainon ja niiden puutteella saattaa olla vakavia seurauksia, aivovaurio ja sydänkohtaus mukaanlukien.