Mansikkakakku sokerittomalla kermavaahdolla

Tämä mansikkakakku valmistetaan ilman sokeria, ja siinä käytetään hunajaa. Halutessasi voit myös käyttää steviaa makeuttajana.
Mansikkakakku sokerittomalla kermavaahdolla
Eliana Delgado Villanueva

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Eliana Delgado Villanueva.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Mansikkakakku on monien rakastama suosikki. Valitettavasti kaupasta ostetut kakut ovat usein täynnä keinotekoisia makeutusaineita ja aromeja sekä transrasvoja ja valkoista sokeria – eivätkä nämä ole hyväksi kenenkään terveydelle. Siitä syystä kehotammekin sinua lukemaan tämän reseptin voidaksesi valmistaa uudenlaisen mansikkakakun sokerittomalla kermavaahdolla.

Ennen kuin menemme itse reseptiin… Miksi kukaan haluaisi valmistaa sokerittoman kakun?

Useimmilla meistä on vähintään yksi diabeteksesta kärsivä sukulainen tai ystävä. Usko tai älä, suuri osa maailman väestöstä kärsii kyseisestä sairaudesta. Sokerittomat reseptit tulevat tällaisissa tapauksissa tarpeen.

Sokerittoman ruokavalion merkitys diabeetikoille

Diabeetikoiden täytyy hallita tarkasti sokerin käyttöä. Tämä johtuu pääosin siitä, että heidän väärällä tavalla toimiva aineenvaihdunta tuottaa liiallisen määrän glukoosia veressä ja virtsassa insuuliinivajeen takia.

Diabetesta on kahdenlaista:

 • Tyypin 1 diabetes. Keho ei tuota insuliinia ja hajottaa minkä vain hiilihydraatin verensokeriksi, jonka se käyttää energiaan. Insuliini on hormoni, jota keho tarvitsee saadakseen glukoosia verenkierrosta kehon soluihin.
 • Tyypin 2 diabetes. Keho ei käytä sillä olevaa insuliinia oikealla tavalla. Tätä kutsutaan insuliiniresistenssiksi. Aluksi haima toimii liiallisesti luodakseen ylimääräistä insuliinia kompensoimiseksi. Se ei kuitenkaan pysty pitämään sitä yllä pitkän aikaa.

Mansikkakakku sokerittomalla kermavaahdolla

mansikkakakku hyytelöllä

Kun on kyse jälkiruoista, ottavat useimmat leipomot huomioon sen, että monet ihmiset ovat diabeetikkoja ja myös sen, että toiset vain haluavat vähentää sokerin kulutusta muista syistä.

Tämä mielessä pitäen haluamme antaa sinulle tietoa siitä kuinka voit valmistaa herkullisen mansikkakakun kotona, jotta sinä pystyt hallitsemaan sen laatua. Useimmat sen ainesosista ovat luonnollisia ja voit lisätä luontaisia makeutusaineita, kuten hunajaa. Halutessasi voit myös käyttää steviaa. Voit jopa vatkata kerman sellaisenaan – tulet yllättymään kuinka hyvältä se maistuu ilman sokeriakin.

Tämä mansikkakakku käyttää hyödyksi mansikoiden tarjoamat edut.

Hedelmät ja marjat, kuten mansikat, ovat erinomaisia C-vitamiinin, magnesiumin, kaliumin ja foolihapon lähteitä. Ne ovat myös antioksidantteja ja hyviä suojaamaan meitä kehon vapaiden radikaalien toiminnalta. Lisäksi niitä suositellaan suuresti yleisen sydämen terveyden ja tasapainoisen verensokerin ylläpitämiseksi.

Muista myös, että sinun ei tarvitse olla diabeetikko vähentääksesi sokerin kulutusta.

Ainesosat

 • 3 kananmunaa
 • 1,25 dl 100 % puhdasta raakahunajaa
 • 1,25 dl voita
 • 2,5 dl mansikoita
 • 3 rkl sokeritonta mansikkahilloa
 • 1,25 dl hyvin vatkattua kermavaahtoa
 • 1,25 dl vehnäjauhoja
 • 2 rkl vaniljauutetta
 • 1 kakkuvuoka

Valmistus

 1. Laita uuni ensin lämpenemään 200 asteeseen.
 2. Jauhota sitten kakkuvuoka voilla ja korppujauhoilla estääksesi kakkua tarttumasta vuokaan kiinni.
 3. Laita voi kulhoon ja vatkaa, kunnes sen koostumus on pehmeä. Lisää sitten hunaja hitaasti ja vatkaa, kunnes seos on tasainen.
 4. Tässä vaiheessa lisää kananmunat, jauhot ja hieman vaniljauutetta. Jatka vatkaamista, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekaisin.
 5. Kaada seos aikaisemmin jauhottamaasi vuokaan ja laita uuniin 25-30 minuutiksi.
 6. Poista kakku uunista. Anna jäähtyä ja laita viileään paikkaan.

Kermavaahdon valmistus

kermavaahto

Ainesosat

 • Kuohukermaa
 • Sähkövatkain
 • Kulho

Valmistus

 1. Aloita laittamalla kuohukerma kulhoon ja laita sähkövatkaimen vatkainten kanssa pakastimeen noin 20 minuutin ajaksi. Yritä tehdä siitä niin kylmää kuin vain mahdollista.
 2. Vatkaa kermaa sitten nopealla teholla noin minuutin ajan, kunnes siihen muodostuu jäykkiä huippuja. Kermavaahto on valmis.
 3. Leikkaa kakku kahteen samankokoiseen kerrokseen. Peitä kumpikin puolisko mansikkahillolla.
 4. Kokoa mansikkakakku ja koristele se sokerittomalla kermavaahdolla.
 5. Leikkaa lopuksi jokainen mansikka pituussuunnassa kahtia ja laita ne kakun päälle.

Lisävinkit mansikkakun valmistukseen

 • Voit tehdä kakusta myös gluteenittoman korvaamalla vehnäjauhot kuorituilla keitetyillä perunoilla. Voit myös käyttää hienoksi jauhettuja kaurahiutaleita ja ylimääräisen kananmunan sekä kolme 3 rkl maissitärkkelystä.
 • Voit laittaa osan mansikoista myös kakun kerrosten väliin ennen sen kokoamista.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.