Valmista appelsiinikakku viidessä minuutissa

Tämä appelsiinikakku on helppo ja nopea valmistaa jogurttipurkin ansiosta. Kokeile sitä!
Valmista appelsiinikakku viidessä minuutissa
Eliana Delgado Villanueva

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Eliana Delgado Villanueva.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Appelsiinikakku erottuu joukosta, sillä se on yksi monipuolisimmista jälkiruoista. Se johtuu käytännössä katsoen siitä, että sen valmistamiseen on monia mahdollisuuksia maun ja eri yhdistelmien kanssa.

Sokerikakku on myös niin suosittu resepti, että sen voi nykyään valmistaa mikrossa vain 5 minuutissa. Tämän kakun paistamme kuitenkin perinteisesti uunissa.

Tämän reseptin valmistuksen helppous piilee siinä, että appelsiinikakku valmistetaan tavallisen jogurttipurkin avulla. Tämä kakku on muutenkin varma valinta, sillä:

 • Se on jälkiruoka, joka pysyy kuohkeana ja tuoreena useiden päivien ajan.
 • Se voidaan syödä kylmänä tai lämpimänä suoraan uunista kun se valmistetaan suklaan kanssa.

Ihanteellisesti se tulisi valmistaa neliön tai suorakulmaisen muotoiseen vuokaan, varsinkin jos sinulla on erityisesti tällaiseen jälkiruokaan tarkoitettu vuoka.

Se voidaan valmistaa myös minkä vain tavallisen juomalasin avulla. (Pidä tietenkin mielessä, että jokaisen ainesosan määrä tulee muuttumaan).

Valmista appelsiinikakku näiden ohjeiden avulla

appelsiinikakku tullut uunista

Opi valmistamaan kakku helposti kotona vain viidessä minuutissa. Ja muista, että tätä reseptiä voidaan soveltaa mihin vain kakkuun.

Sinun tulee vain korvata päämaku jollakin toisella valitsemallasi maulla. Tässä tapauksessa päämakuna on appelsiini, mutta voit korvata sen myös esimerkiksi sitruunalla tai suklaalla.

Ainesosat

 • 1 prk luonnonjogurttia
 • 3 kananmunaa
 • 3 jogurttipurkillista jauhoja
 • 2 jogurttipurkillista sokeria
 • 1 suuri appelsiini
 • 1 jogurttipurkillinen oliiiviöljyä
 • 1 pss kuivahiivaa
 • Voita vuoan voiteluun tai voipaperia
 • Pehmeästi tai vahvasti maustettua öljyä maun mukaan

Appelsiinisokerikakun valmistaminen

hieno appelsiinikakku
 1. Tyhjennä ensin jogurttipurkki kulhoon. Jogurttipurkki tulee olemaan universaali mitta tämän appelsiinikakun ainesosille. 
 2. Lämmitä uuni 180-asteiseksi.
 3. Raasta appelsiininkuori ilman valkoista osaa.
 4. Kuori appelsiini ja murskaa hedelmäliha erillisessä kulhossa.
 5. Lisää samaan kulhoon jogurtin kanssa sokeri, kananmunat, appelsiininkuori ja öljy. Sekoita kaikki ainesosat hyvin yhteen.
 6. Sitten on aika lisätä jauhot ja hiiva. Siivilöi ne ennen niiden lisäämistä.

Sitten…

 1. Voitele vuoka joko sormia tai sutia apuna käyttäen ja vuoraa se voipaperilla. Näiden kahden vaiheen avulla varmistat, että kakku ei tartu vuokaan.
 2. Kaada taikina voideltuun ja voipaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 35 minuutin ajan. Pidä mielessä, että epätasaisen muotoisten vuokien pitäisi olla uunissa 5-10 minuuttia kauemmin kuin neliskulmaiset vuoat.
 3. Testaa sitten kakun kypsyyttä haarukalla tai hammastikulla: työnnä haarukka tai hammastikku kakun keskelle ja jos se tulee ulos puhtaana, on kakku valmis. Jos siihen jää taikinaa kiinni, tulee kakun paistua vielä kauemmin. Jätä se siinä tapauksessa uuniin vielä muutamaksi minuutiksi. Toista tarvittaessa.
 4. Lopuksi kun kakku on paistunut, ota se pois uunista. Anna sen jäähtyä hieman ennen vuoasta poistamista, jotta se ei hajoa.
 5. Nyt sinun tarvitsee enää vain maistaa sitä ja nauttia sen erinomaisesta mausta.

Esillepano

Tämän kakun esillepanoon (jos sinulle on tulossa vieraita) voidaan käyttää sokeroituja appelsiineja.

Ainesosat

 • 1-2 appelsiinia
 • 1 l vettä
 • 12,5 dl sokeria

Valmistus

 • Sokeroidaksesi appelsiinit, anna niiden liota vedessä, johon on sekoitettu 12,5 dl sokeria.
 • Jos haluat niiden karamellisoituvan, laita appelsiinit uuniin viideksi minuutiksi ennen appelsiinikakun poistamista uunista.

Kuten huomaat, appelsiinikakku on erittäin helppo valmistaa. Muista, että voit vaihtaa appelsiinin halutessasi suklaaseen tai sitruunaan.  Sitruunan kanssa sinun tulee noudattaa täysin samaa valmistustapaa: raasta ja kuori se. Suklaan kanssa sinun tulee vain sulattaa se vesihauteessa ennen sen yhdistämistä muihin ainesosiin, jotta sitä on helpompi käyttää.

Voit lisätä reseptiin myös hunajaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • O’Neil CE, Nicklas TA, Rampersaud GC, Fulgoni VL 3rd. 100% orange juice consumption is associated with better diet quality, improved nutrient adequacy, decreased risk for obesity, and improved biomarkers of health in adults: National Health and Nutrition Examination Survey, 2003-2006. Nutr J. 2012;11:107. Published 2012 Dec 12. doi:10.1186/1475-2891-11-107
 • NESTLÉ ECUADOR. (2010). Recetario.
 • Solsona, N. (2007). La cocina, un espacio educativo. Aula de Innovación Educativa.
 • Isabel Zacarías, Carmen González, D., & González, A. D. (2011). Cocina Saludable. Cocina Saludable.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.