Logo image
Logo image

Tämä on hyvä tietää ennen sitruunadieetin aloittamista

2 minuuttia
Sitruunadieetin aikana on äärimmäisen tärkeää syödä paljon hedelmiä, vihanneksia ja hyviä rasvoja, jotta elimistö ei heikkene.
Tämä on hyvä tietää ennen sitruunadieetin aloittamista
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Oletko koskaan kuullut sitruunadieetistä? Tässä artikkelissa kerromme, mitä asioita on hyvä ottaa huomioon ennen sitruunadieetin aloittamista.

Ainutlaatuisesta tuoksustaan ja happamasta maustaan tunnettua sitruunaa pidetään yhtenä monipuolisimmista hedelmistä maailmassa. Sen ainesosien ja ominaisuuksien ansiosta sillä on lukemattomasti erilaisia käyttötapoja.

Se on täydellinen ihon terveydelle tai kodin pintojen puhdistamiseen. Se auttaa myös parantamaan terveyttä aiheuttamatta sivuvaikutuksia tai epätoivottuja yllätyksiä.

Seuraavaksi kerromme sitruunan hoikistavista ominaisuuksista ja selitämme, mistä sitruunadieetissä on kyse.

Kuinka sitruunadieetti toimii

Sitruunadieetti on nykyään yksi suosituimmista dieeteistä, sillä sen avulla saa nopeita tuloksia lähes vaivattomasti. On kuitenkin tärkeä huomauttaa, että moni turvautuu sitruunadieettiin juurikin siksi, että he haluavat nopeita tuloksia, eivät pysyviä.

Sitruunadieettiä ei tulisi noudattaa pitkään. Vaikka tällä hedelmällä onkin valtavan hyviä ominaisuuksia terveydelle, kaikki liika on haitaksi.

Koska sitruuna on luontainen diureetti, sitruunadieetti auttaa elimistöä pääsemään eroon myrkyistä ja ylimääräisistä nesteistä. Tätä dieettiä saa noudattaa vain viidestä seitsemään päivään. Näin keho ei heikkene äkillisen kalorien vähentämisen ja sitruunan lisäämisen seurauksena.

Käy katsomassa tämä artikkeli: Sitruunamehun 6 terveysvaikutusta

Tämä on hyvä tietää ennen sitruunadieetin aloittamista

Some figure

Ennen sitruunadieetin aloittamista on tärkeää keskustella lääkärin tai ravitsemusasiantuntijan kanssa. Näin varmistat, että saat siitä toivotun lopputuloksen eikä terveytesi vaarannu.

Netistä löytyy erilaisia sitruunadieettejä, joista tunnetuin kestää seitsemän päivää. Kuten jo mainitsimme, on tärkeää olla noudattamatta dieettiä liian pitkään. Se tulisi lisäksi pyrkiä yhdistämään terveelliseen ruokavalioon.

Älä juo pelkkää sitruunamehua

Sitruunadieetin aikana on juotava kuusi lasillista sitruunamehua päivässä. Mehun kanssa on tärkeää syödä muutakin, kuten maustamatonta jogurttia, hedelmiä tai myslipatukoita.

Lisäksi on syötävä proteiinia, kuten kanaa tai keitettyjä kananmunia, ja tietysti hedelmiä ja vihanneksia. Älä mene liiallisuuksiin ja jaa mehulasilliset aamiaisen, lounaan, iltapäivän välipalan ja iltaruoan kesken.

Tutustu: Sitruunamehua ja lämmintä vettä – hyöty ja vaikutukset

Sallitut ja kielletyt ruoat

Some figure

Jos olet aikeissa ryhtyä sitruunadieetille, on erittäin tärkeää syödä riittävästi hedelmiä, vihanneksia ja hyviä rasvoja. Vältä sitä vastoin mahdollisimman paljon tai kokonaan roskaruokaa, hyvin sokeripitoisia juomia ja energiajuomia.

On melko helppoa syödä terveellisesti tämän dieetin aikana. Jos et vielä elä terveellisesti, nyt on loistava hetki aloittaa.

Hyödyt

Sitruunadieetti hyödyttää monin tavoin. Tämä hedelmä parantaa ja tasapainottaa ruoansulatusjärjestelmää parantaen ruoan kulkua suoliston läpi. Tästä syystä sitruunadieetti voi auttaa pudottamaan muutaman kilon nopeasti.

Sitruuna myös nesteyttää kehoa. Koska dieetin aikana juodaan pääosin vettä, se saattaa auttaa ehkäisemään ihon kuivumista ja kimmoisuuden puutetta.

C-vitamiinilla on erinomainen tulehdusta lievittävä vaikutus, joten saatat huomata nesteturvotuksen laskevan pian aloittamisen jälkeen. Tätä vaikutusta täydentää vielä sekin, että sitruuna tehostaa immuunijärjestelmää.

Haitat

Vaikka tämä dieetti saattaa tuntua hyvältä avulta, on otettava huomioon joitakin seikkoja. Ensimmäinen on se, että raju kaloreiden vähentäminen voi tehdä olosta heikon.

Sitruuna voi aiheuttaa vatsan ärsytystä ja pahentaa jo olemassa olevia vaivoja. Esimerkiksi närästys on yksi vaiva, jota sitrushedelmät voivat pahentaa.

Sitruunadieetin tulokset

Jos päätät ryhtyä sitruunadieetille, saatat laihtua 4-5 kiloa. Vaikka tämä voi tuntua ihmeelliseltä, muista että sinun on oltava kurinalainen syömisessä ja mehun juomisessa.

Oletko koskaan kokeillut sitruunadieettiä? Ryhtyisitkö sille tai millekään muulle pikadieetille? Ota yllä olevat suositukset huomioon ennen sitruunadieetin aloittamista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Kim, M. J., Hwang, J. H., Ko, H. J., Na, H. B., & Kim, J. H. (2015). Lemon detox diet reduced body fat, insulin resistance, and serum hs-CRP level without hematological changes in overweight Korean women. Nutrition Research. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2015.04.001
  • Fukuchi, Y., Hiramitsu, M., Okada, M., Hayashi, S., Nabeno, Y., Osawa, T., & Naito, M. (2008). Lemon Polyphenols Suppress Diet-induced Obesity by Up-Regulation of mRNA Levels of the Enzymes Involved in β-Oxidation in Mouse White Adipose Tissue. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition. https://doi.org/10.3164/jcbn.2008066
  • González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.