Koti puhtaaksi sitruunalla

Luulitko, että sitrushedelmiä voidaan käyttää ainoastaan keittiössä? Totuus on, että kotiäidit kautta aikojen (kuten äitimme tai isoäitimme) ovat käyttäneet sitruunaa kotiensa puhdistukseen. Tämän artikkelin lukemalla saat selville kuinka voit hyödyntää sitruunaa oman kotisi puhdistuksessa.

Sitruunan käyttö siivouksessa

Sitruunalla on erittäin mielenkiintoisia ominaisuuksia kun puhutaan sen bakteereita poistavasta vaikutuksesta. Sitruunan käyttö sopii lähes kaikkiin pintoihin keittiössä, kylpyhuoneessa, olohuoneessa ja makuuhuoneessa. Voit tehokkaasti puhdistaa sitruunamehulla esimerkiksi astiat ja muut työvälineet, joilla valmistat ruokia keittiössä. Parasta tässä on se, ettei sinun tarvitse käyttää kemikaaleja jotka ovat haitaksi terveydelle ja ympäristölle.

Älä epäröi kokeilla näitä vinkkejä kotisi siivouksessa. Sitruunalla on valtavasti hyviä ominaisuuksia, kuten sen kyky poistaa epämiellyttäviä hajuja sekä bakteereita. Joitain yleisimpiä käyttötapoja kodin puhdistukseen sitruunamehulla ovat:

  • Puolikas sitruuna ja suolaa auttaa puhdistamaan vanhat pronssi- ja kupariastiat sekä erilaiset ruukut ja koristeet.
  • Sitruunalla puhdistat täplät ja tahrat leikkuulaudasta sekä eliminoit bakteerit kun leikkaat tai valmistelet raakaa lihaa. Hankaa puolikas sitruuna laudalle ja anna sen vaikuttaa yön yli. Voit tehdä saman myös vaikkapa grillille.

lisää

  • Pääset mikron pahasta hajusta eroon asettamalla 3/4 kupilliseen vettä muutaman teelusikallisen sitruunamehua ja kuumentamalla sen kunnes seos kiehuu. Odota kymmenen minuuttia ennen mikron avaamista ja puhdista kuivalla liinalla.
  • Muoviastioista saa helposti täplät ja hajut pois liottamalla astiaa vedessä, johon on lisätty sitruunamehua ja ruokasoodaa. Hiero, huuhtele ja kuivaa hyvin.
  • Jos polyesteri- tai puuvillavaatteeseen pääsee ruostetahra, sitruunamehulla pääsee tahrasta eroon. Tee tahna sitruunamehusta ja viinikivestä (tai vaihtoehtoisesti ruokasoodasta, jos et löydä viinikiveä). Hiero tahraan ja anna vaikuttaa puoli tuntia. Pese tavalliseen tapaan.
  • Roskakorin desinfiointi. Sekoita litraan kuumaa vettä puoli kuppia sitruunamehua ja kaada se roskakoriin. Samanlaisella sekoituksella voidaan myös huoltaa putkien tukoksia kunhan siihen lisätään ruokasoodaa.
  • Jääkaapista saadaan hajut pysymään poissa kun asetetaan puolikas sitruuna jääkaappiin ja vaihdetaan se aina uuteen viikon välein. Kalaa valmistaessa käsiin jää usein epämiellyttävä tuoksu, hajusta pääsee helposti eroon liottamalla käsiä hetken aikaa lämpimän veden ja sitruunamehun sekoituksessa.

halki

Miten poistaa sitruunalla hajut kaapista

Jos kaapissasi on hometta, voit käyttää sitruunaa päästäksesi niistä eroon. Sitruuna on luonnollinen ilmanraikastin, joka auttaa pääsemään eroon ongelmasta ja samalla se hoitaa terveyttäsi. Leikkaa kaksi sitruunaa kahtia ja purista niistä mehut mehu