Logo image
Logo image

Luonnollisia tuotteita, jotka auttavat rentoutumaan

2 minuuttia
Tässä muutamia luonnollisia tuotteita, jotka auttavat rentoutumaan. Lue alta, miksi ja miten niitä kannattaa hyödyntää.
Luonnollisia tuotteita, jotka auttavat rentoutumaan
Nelton Abdon Ramos Rojas

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Nelton Abdon Ramos Rojas

Viimeisin päivitys: 24 tammikuuta, 2023

Ihmisten elämäntyyli on nykypäivänä usein kiireistä ja työntäyteistä, mikä voi aiheuttaa stressiä, ahdistusta, unettomuutta ja monia muita ongelmia. Lisäksi se voi vaikuttaa haitallisesti psyykkiseen terveyteen ja johtaa siihen, että vastaamme huonosti eteen tuleviin haasteisiin. Täältä löydät avuksesi luonnollisia tuotteita, jotka auttavat sinua rentoutumaan.

Uupunut, stressaantunut ja huolestunut olo vaikuttaa meihin niin psyykkisesti kuin fyysisestikin. Meidän onkin hyvä opetella rentoutumaan, jotta voisimme kohdata kaikki eteen tulevat vaikeudet mieli tyynempänä ja taata oman hyvinvointimme.

Tällä hetkellä markkinoilla on monia tuotteita, joiden sanotaan rentouttavan. Edellä mainittuja ongelmia voi kuitenkin torjua myös luonnonmukaisin menetelmin – ota avuksesi esimerkiksi alla olevat luonnolliset tuotteet.

Luonnollisia tuotteita, jotka auttavat rentoutumaan

Ruoka on avainasia stressiä ja sen aiheuttamia oireita torjuttaessa. Tässä on ihan ensimmäiseksi viisi ruoka-ainetta, jotka voivat rentouttaa.

Tumma suklaa

Tumma suklaa on yksi luonnollinen tuote, joka voi auttaa rentoutumaan. Se on myös yksi tunnetuimmista apukeinoista stressiin. Se torjuu tätä ongelmaa tehokkaasti johtuen sisältämiensä flavonoidien rentouttavista ominaisuuksista. Journal of the American College of Cardiology -lehdessä vuonna 2014 julkaistun tutkimuksen mukaan flavonoidipitoisen tumman suklaan syöminen vaimentaa stressireaktiivisuutta, mikä antaa viitteitä tumman suklaan stressiltä suojaavasta vaikutuksesta.

Lue lisää täältä: 5 loistavaa syytä syödä tummaa suklaata

Kurkuma

Chinese Journal of Integrative Medicine -lehdessä vuonna 2015 julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että kurkumalla oli ahdistusta torjuvia vaikutuksia lihavilla ihmisillä. Tätä maustetta kannattaneekin sisällyttää ruokavalioon, jos kärsii ahdistusoireista.

Tämäkin artikkeli saattaa kiinnostaa sinua: Kurkumahaudukkeen juonnin hyödyt

Rentouttavat eteeriset öljyt

Monet esanssit voivat auttaa rentoutumaan, sillä niiden tuoksu tasapainottaa kehoa ja mieltä. Tässä on viisi parasta rentouttavaa eteeristä öljyä:

  • Appelsiininkukan eteerinen öljy: Appelsiininkukan eteerisellä öljyllä on rauhoittavia, ahdistusta lievittäviä ja lihaksia rentouttavia ominaisuuksia.
  • Vaniljaesanssi: Eteerisellä vaniljaöljyllä on rauhoittavia vaikutuksia, se on kouristusta ehkäisevä, parantava, kohdun verenvuotoa lisäävä, antioksidanttinen ja masennusta torjuva esanssi, joka sisältää lisäksi uskomattomia lemmenlääkkeen ominaisuuksia.
  • Jasmiiniesanssi: Jasmiinin eteeristä öljyä käytetään aromaterapiassa hierontaan ja rentouttamiseen.
  • Laventeliesanssi: Tämä on yksi eniten käytetyistä tuoksuista aromaterapiassa, sillä sen ominaisuudet toimivat luonnollisena rauhoitteena. Sen vaikutukset auttavat torjumaan stressiä.

Ihanteellisia haudukkeita stressiin ja rentoutumiseen

Haudukkeet ovat loistava luonnollinen vaihtoehto rentoutumiseen ja rauhoittumiseen stressaavina hetkinä.

  • Valeriaana: Valeriaana tunnetaan rentouttavista ja rauhoittavista ominaisuuksistaan, jotka auttavat torjumaan stressiä, hermostuneisuutta, ahdistusta, päänsärkyä ja varsinkin unettomuutta.
  • Melissa: Melissahaudukkeella on rentouttavia ja stressiä torjuvia ominaisuuksia.
  • Lehmuksenkukka: Lehmuksenkukkahauduke sopii erinomaisesti jännityksen ja ahdistuksen lievittämiseen. Se on yksi eniten käytetyistä haudukkeista rentotumiseen.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Ara, A., and Alfredo Ara Roldán. Los grandes remedios naturales. Vol. 130. Edaf, 2003.
  • Lazarus, Richard S. “Estrés y emoción.” Manejo e implicaciones en nuestra salud 4 (2000).
  • Lazarus, Richard S., and Susan Folkman. Estrés y procesos cognitivos. No. 155.9042 L431e. Barcelona, ES: Ed. Martínez-Roca, 1986, 1986.

 

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.