Luonnolliset hoidot virtsahappoon ja kihtiin

Välttääksesi virtsahapon kertymisen elimistöön tulee sinun nauttia kahdeksan lasillista vettä päivittäin ja nauttia enemmän hedelmiä, kasviksia ja täysjyvää.
Luonnolliset hoidot virtsahappoon ja kihtiin

Viimeisin päivitys: 09 marraskuuta, 2018

Virtsahapon kertyminen elimistössä aiheuttaa nivelten jäykkyyttä, turpoamista ja kipua. Usein oireet alkavat ensimmäisenä isovarpaan nivelessä. Kun virtsahapon määrä elimistössä on korkealla, se voi laukaista kihdin. Tässä artikkelissa kerromme, mitkä ovat luonnolliset hoidot virtsahappoon ja kihtiin.

Onko virtsahappo vihollinen?

Kihdin aiheuttaa virtsahapon kertyminen elimistössä. Virtsahappo on täysin luonnollinen elimistössä esiintyvä kuona-aine, joka syntyy puriinista. Puriinia päätyy elimistöön ruuan kautta, etenkin lihatuotteista. Virtsahappo itsessään ei ole ongelma, sillä pienissä määrissä se on elimistölle hyödyllistä. Kun virtsahappoa on kehossa vain pieni määrä, on se hyödyllinen yhdiste, joka auttaa kehoa toimimaan tehokkaasti. Liian suuri määrä virtsahappoa voi kuitenkin aiheuttaa kihdin.

Kihti syntyy, kun virtsahappo kristallisoituu niveliin ja aiheuttaa niveltulehduksen. Virtsahapon korkeasta määrästä kärsivät saavat yleensä myös munuaiskiviä. Toisin sanoen, virtsahappo voi aiheuttaa erilaisten sedimenttien muodostumista kehossa ja aiheuttaa terveysongelmia.

Virtsahappokiteet jalassa luonnolliset hoidot virtsahappoon ja kihtiin

Luonnolliset hoidot virtsahappoon

Kuten olet varmasti jo arvannutkin, on avain virtsahapon vähentämiseen ja kontrollointiin terveellisen ravinnon nauttiminen. On tärkeää muuttaa ruokailutottumuksia, mikäli kärsit korkeasta virtsahapon määrästä. Vältä seuraavien ruoka-aineiden suurkulutusta:

  • Punainen liha
  • Alkoholi, etenkin olut
  • Lihauutteita sisältävät kastikkeet
  • Sardiinit
  • Anjovikset
  • Sienet
  • Sokeri
  • Täysmaito
  • Makkarat
  • Rasvassa paistettu ruoka, pikaruoka

Voit nauttia lähes kaikkea muuta, kunhan vältät tämän listan ruokia. On suositeltavaa lisätä hedelmien ja kasvisten nauttimista, sekä täysjyvän kuten hirssin ja amarantin syömistä.

Älä unohda, että vettä tulee nauttia tasaisesti päivän mittaan. Veden juominen tehostaa munuaisten toimintaa ja poistaa virtsahappoa virtsan kautta: näin se ei ehdi kertymään elimistöön. Kahdeksan lasillista vettä päivässä riittää kunnolliseen nesteytykseen.

Luonnolliset hoidot kihtiin

Luonto tarjoaa ihmiselle luonnollisen lääkekaapin ja hoidot virtsahappoon. On monia kasveja, joiden hedelmien nauttiminen auttaa vähentämään virtsahapon määrää verenkierrossa. Etenkin nämä luonnolliset hoidot virtsahappoon ja kihdin ehkäisyyn ovat tehokkaita:

Mustikka

Tämä pieni sinisen violetti marja sopii monien terveysongelmien hoitoon. Kokeile sitä kihdin hoidon lisäksi näihin:

Mustikkamehu voi poistaa liiallista virtsahappoa elimistöstä. Valmistukseen tarvitset:

  • 20 g mustikoita
  • 1 litra vettä

Keitä mustikat vedessä, anna kiehua kolme minuuttia ja jäähdytä sitten. Siivilöi neste ja nauti päivän mittaan pienissä osissa. Jos haluat tehostaa mustikan puhdistavaa vaikutusta, kannattaa mustikoita syödä sinällään jälkiruokana, välipalana ja jogurtin kera. Mustikat soveltuvat myös smoothieihin ja hedelmäsalaatteihin.

luonnolliset hoidot virtsahappoon ja kihtiin

Sellerin siemenet

Sellerin pienillä siemenillä on diureettinen ja tulehdusta lievittävä vaikutus, joka auttaa poistamaan virtsahappoa ja vähentää nivelkipua. Nauti 500 mg siemeniä päivässä. Annostelu voi vaihdella yksilöstä toiseen. Jos olet raskaana tai kärsit vakavista munuaissairauksista, vältä sellerin siementen nauttimista.

Kirsikat

Kirsikka on pieni hedelmä, jonka sisälle kätkeytyy tehokas vaikutus. Kirsikka lievittää nivelkipuja ja alentaa virtsahapon määrää verenkierrossa. Nauti kourallinen kirsikoita joka päivä tai lisää niitä erilaisiin resepteihin.

Persilja

Persilja on yksi yleisimmistä ruuanlaitossa käytetyistä yrteistä. Persilja on tunnetusti myös diureettinen aines, joka poistaa nesteitä tehokkaasti. Persilja sopiikin loistavasti kihdistä kärsiville. Lisää persiljaa eri ruokiin mausteeksi tai valmista siitä teejuoma. Persiljaa ei suositella raskaana oleville.

Persiljateen valmistus

  • 2 rkl pilkottua persiljaa
  • 250 ml kiehuvaa vettä

Valmistus

Lisää persilja kiehuvaan veteen ja anna sen uuttua 5 minuuttia. Siivilöi ja nauti neste. Voit nauttia teetä kaksi kertaa päivässä. Jos kaipaat makeutusta, lisää tilkka hunajaa tai steviaa.

luonnolliset hoidot virtsahappoon ja kihtiin

Cayennepippuri

Cayennepippurilla on monia tulehdusta rauhoittavia ominaisuuksia, joten se sopii loistavasti niveltulehduksen lievitykseen. Cayennepippurilla voi alentaa virtsahapon määrää verenkierrossa ja lievittää kipuja. Muista nauttia pippuria vain pienissä määrissä, sillä se voi lisätä kehon lämpötilaa.

Sinimailanen

Tämä kasvi tehostaa kehon puhdistumista ja poistaa pahalaatuista kolesterolia ja virtsahappoa, joita verenkierrossa esiintyy. Sinimailasta voi nauttia teemuodossa.

Ainekset

  • Kourallinen sinimailasta
  • 250 ml vettä

Valmistus

Lisää vesi ja sinimailanen kattilaan, anna kiehua 3 minuuttia. Peitä kannella ja poista liedeltä, anna uuttua vielä 5 minuuttia. Siivilöi neste, makeuta hunajalla ja nauti. Kaksi kupillista päivässä riittää.

Punainen apila

Punaisella apilalla on monia terveysvaikutuksia, ja se parantaa erityisesti kehon kykyä puhdistua ja poistaa haitallisia aineita. Punainen apila soveltuu loistavasti kihdistä kärsiville potilaille, jotka haluavat puhdistaa kehoaan. Punaisesta apilasta voi valmistaa teen näin:

Ainekset

  • 2 rkl kuivattuja puna-apilan lehtiä
  • 250 ml vettä

Valmistus

Kiehauta vesi, lisää kuivattu apila ja anna uuttua 6 minuuttia. Siivilöi neste, makeuta tarvittaessa ja nauti heti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Carvajal, C. (2016). El ácido úrico: de la gota y otros males. Medicina Legal de Costa Rica.

  • González, A. (2003). MANEJO DE LA GOTA : Revisión. Revista de Posgrado de La VIa Cátedra de Medicina.

  • Fernández, D. G., Londoño, J., Santos, P., Reyes, E., & Valle, R. (2009). TRATAMIENTO DE LA GOTA AGUDA. ReViSta.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.