Logo image
Logo image

Detox-juoma inkivääristä, kurkumasta ja cayennepippurista

3 minuuttia
Jos et ole tottunut mausteisiin ruokiin, voit muuttaa tämän reseptin sisältämien ainesten suhdetta ja lisätä tuotteita sitten vähitellen, jotta voisit lopulta nauttia juoman kaikista hyödyistä maksimaalisella tavalla.
Detox-juoma inkivääristä, kurkumasta ja cayennepippurista
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kehon puhdistaminen eli detox-kuuri on prosessi, jossa poistetaan kaikki ne haitalliset myrkyt, joita ihmisellä on verenkierrossa, maksassa ja muissa jätettä poistavissa elimissään. Tässä artikkelissa on esittelyssä tehokas detox-juoma.

Vaikka ihmisen keho on täysin kykenevä poistamaan sellaisen jätteen jota se ei tarvitse, joskus elimistö saattaa rasittua näiden aineiden vuoksi, ja siten sen on vaikea suorittaa tärkeitä toimintojaan.

Onneksi on kuitenkin olemassa suuri määrä luonnollisia aineksia, joiden ominaisuudet edistävät kaikkien elinten puhdistumista. Näihin aineksiin kuuluvat myös inkivääri, kurkuma ja cayennepippuri, jotka kaikki tunnetaan niiden hyödyistä sekä ruoanlaitossa että lääketieteellisessä mielessä.

Kun nämä ainekset kootaan yhteen, sinulla on tehokas detox-juoma, joka on sekä tulehduksia hillitsevä että antioksidantteja sisältävä. Sen avulla voit edistää kehosi pääjärjestelmien puhdistumista sekä lisätä niiden suojausta.

Mitä hyötyjä inkivääriä, kurkumaa ja cayennepippuria sisältävällä juomalla on?

Esittelemämme detox-juoma on maultaan erittäin miellyttävä, ja se sisältää kyseisiä tehokkaita aineita, joilla on ällistyttäviä vaikutuksia terveyden edistämiseksi.

Suosittelemme tätä juomaa kehon puhdistamiseksi, sillä se puhdistaa tehokkaasti imusuonijärjestelmää sekä parantaa elimistön luonnollista vastustuskykyä, ja lisäksi se tehostaa aineenvaihduntaa.

Jotta saisit tietoa näistä kolmesta aineksesta ja niiden vaikutuksista, seuraavaksi kerromme lyhyesti siitä, mitä inkivääri, kurkuma ja cayennepippuri elimistössä saavat aikaan.

Inkiväärin ominaisuudet

Some figure

Inkivääri on aromaattinen ja mausteikas tuote, joka on ollut käytössä jo vuosisatoja useissa ruoanlaittoon ja lääketieteeseen liittyvissä tarkoituksissa.

Se kuuluu perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen, mutta sitä on käytetty myös muissa kulttuureissa ympäri maailman, ja sitä arvostetaan suuresti sen runsaan ravinnepitoisuuden vuoksi.

Inkiväärissä on runsaasti öljyjä, vitamiineja, mineraaleja ja elintärkeitä aminohappoja, jotka estävät sairauksia sekä vahvistavat ihmisen vastustuskykyä.

Gingerol on aktiivinen yhdiste, josta inkivääri saa mausteikkaan makunsa, ja se torjuu tulehtuneisuutta sekä hillitsee viruksia. Lisäksi se vähentää nivelkipuihin liittyviä oireita sekä niitä ongelmia, joita hengityselimissä ja ruoansulatuksessa saattaa ilmetä.

Tässä kohtaa kannattaa myös muistaa, että inkivääri on hyvä seuraavien ravinteiden lähde:

 • B- ja C-vitamiinit
 • mineraalit (kalsium, fosfori, alumiini ja kromi)
 • aspartiinihappo
 • tryptofaani
 • flavonoidit
 • karoteenit

Kurkuman ominaisuudet

Kurkuma on mauste, jota saadaan kasvista nimeltään Curcuma longa, joka kuuluu Zingiberaceae-kasviperheeseen. Se on antioksidantteja sisältävä, tulehtuneisuutta torjuva sekä puhdistava tuote, jota voidaan käyttää maksan, verenkierron ja muiden terveydelle tärkeiden kehonosien puhdistamiseksi.

Kurkumiini on kurkuman aktiivinen yhdiste, ja se antaa suojaa tulehdussairauksilta sekä sydän- ja verenkiertohäiriöiltä, jotka saattavat alentaa ihmisen elämänlaatua merkittävästi.

Suositellaan myös, että kurkumaa nautittaisiin aivojen terveyden ylläpitämiseksi, sillä se estää amyloidiplakin muodostumista, joka saattaa aiheuttaa dementiaa tai Alzheimerin tautia.

Kurkuman nauttiminen on suositeltavaa myös aineenvaihdunnan edistämiseksi, niveltulehduksen torjumiseksi sekä ennenaikaisen ikääntymisen haittojen estämiseksi.

Cayennepippurin ominaisuudet

Some figure

Cayennepippuri on mauste, jota käytetään laajalti perinteisissä kansanhoidoissa sekä ruoanlaitossa.

Sitä määrittää erityisesti sen runsas kapsaisiinin määrä – tämä on aine, joka antaa makua sekä sisältää antioksidantteja ja tulehtuneisuutta hillitseviä ja antibioottisia ominaisuuksia.

Se on hyvä B-, C-, E- ja K-vitamiinien lähde, kuten myös kalsiumin, kaliumin ja kuidun lähde.

Sitä käytetään tällä hetkellä myös voiteiden ja rasvojen valmistuksessa, sillä cayennepippurilla on kipua lievittäviä ominaisuuksia, jotka sekä torjuvat kipua että vähentävät turvonneisuutta.

Tämän pippurin kehoa puhdistavat vaikutukset ovat sen verenkiertoa parantavan kyvyn ansiota, ja cayennepippuri tehostaa ihmisen imusuonijärjestelmää ja ruoansulatusta.

Kuinka näistä kolmesta aineksesta tehdään detox-juoma?

Some figure

Tämän detox-juoma valmistuu helposti ja juomaamme ei tarvita mitään kallista tai vaikeasti löydettävää ainesta.

Suositellaan, että kehoa puhdistettaisiin viidestä seitsemään päivää kerrallaan, ja tätä tulisi toistaa joka toinen tai kolmas kuukausi.

Tarvittavat ainekset

 • 2 palaa tuoretta inkivääriä
 • 2 teelusikallista kurkumajauhetta
 • 2 hyppysellistä cayennepippuria
 • 2 sitruunaa
 • 2 litraa vettä
 • hunajaa (tarvittaessa)

Näin tämä juoma valmistetaan

 • Purista mehu inkiväärinjuuresta ja sekoita se sitruunan mehuun.
 • Lisää nämä kaksi ainesta kahteen litraan vettä, ja lisää myös kurkuma, cayennepippuri ja jäljelle jäänyt sitruuna.
 • Sekoita kaikki ainekset puisella kauhalla, ja laita sekaan myös hiukan hunajaa, mikäli haluat.
 • Anna seoksen olla 10 minuutin ajan ennen kuin nautit sen.
 • Juo tätä nestettä tyhjään vatsaan joka päivä suosituksen mukaisesti.

Lopuksi muista vielä tämä: jos sinulla on jokin terveysongelma tai kysymyksiä liittyen siihen, onko tämä juoma juuri sinulle sopiva, kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin, sillä jotkut tämän detox-juoman sisältämät ainekset saattavat saada aikaan haittavaikutuksia joillakin ihmisillä. Vältä tämän juoman nauttimista kovin suurissa määrin, ja seuraa aina ohjeitamme, jotta voisit saada detox-juomastasi irti maksimaaliset hyödyt.

Kokeile inkivääriä, kurkumaa ja cayennepippuria kehosi puhdistuksessa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • ¿Cañigueral, S. (2016). Jengibre. OFFARM.
 • Chopan M, Littenberg B. The association of red hot chili pepper consumption and mortality: a large population-based cohort study. PlosOne. Enero 2017. 12(1): e0169876.
 • Cos, P. S. de. (2014). Cúrcuma I (Curcuma longa L.). Reduca (Biología). Serie Botánica. https://doi.org/10.1080/23296151.2016.1239984
 • Fundación Española del Corazón. Antioxidantes, ¿qué son y para qué sirven? Febrero 2018.
 • Nagpal M, Sood Sh. Role of curcumin in systemic and oral health: an overview. Journal of Natural Science, Biology and Medicine. Enero-Junio 2013. 4 (1): 3-7.
 • National Center for Complementary and Integrative Health. Ginger. Diciembre 2020. U. S. Department of Health and Human Services.
 • National Center for Complementary and Integrative Health. Turmeric. Mayo 2020. U. S. Department of Health and Human Services.
 • Singletary K. W. Ginger: a review of health benefits. Nutrition Today. Julio 2010. 45 (4): 171-183.
 • Soler, P. A., & Guasch, M. (2002). Tratamiento farmacológico: La desintoxicación. Adicciones.
 • Valdés-Stauber, J. (2003). Estrategias en el tratamiento de desintoxicación alcohólica. Adicciones. https://doi.org/10.20882/adicciones.424.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.