Loistavia syitä viettää aikaa yksin

Yleisesti ottaen voidaan todeta, että ihmiset yhdistävät yksinolon usein negatiivisiin asioihin. Käytämme nykyisin jopa sähköisiä laitteita ja sosiaalisia verkostoja tunteaksemme olomme yhdistetyiksi ympärillämme olevaan maailmaan. Moni todella pakeneekin yksinolemista vaativia hetkiä ja tekee vaikka mitä näitä tilanteita välttääkseen.

Ajan viettäminen yksin ei ole kuitenkaan niin paha asia miltä se saattaa kuulostaa. Tässä artikkelissa haluan siis antaa sinulle tietoa niistä tärkeimmistä syistä, joiden vuoksi kannattaa joskus viettää aikaa yksin. Tulet huomaamaan, että silloin tällöin se ei ole niin epämiellyttävää kuin ehkä luulit. Jatka siis lukemista ja muuta käsitystäsi yksinolosta!

Löydät uusia tapoja pitää hauskaa

Uskotko todella, että on erittäin huono asia viettää vaikkapa iltapäivä yksinään kotona elokuvaa katsoen? Saattaa olla yllättävää, kuinka positiivisen tunteen yksinolo voi joskus tuoda. Ajan viettäminen yksin antaa sinulle esimerkiksi mahdollisuuden tehdä sellaisia asioita, joita muut eivät halua tehdä, mutta joita itse olet jo pidemmän aikaa halunnut kokeilla.

Tyttö ja yksinolo

Unohda ajatus siitä, että sinun täytyisi jakaa elämäsi jokainen hetki ollaksesi onnellinenSe, mikä todella sabotoi oman onnellisuutesi näinä hetkinä on sen miettiminen, kuinka muut ihmiset sinut näkevät. Haluatko muuten tietää suuren salaisuuden? Muut ihmiset eivät ole kiinnostuneita sinusta. Ole siis objektiivinen, ja tulet näkemään kuinka asiat todella ovat. Jokainen ihminen elää omaa elämäänsä ja tekee omia asioitaan.

Älä vietä elämääsi kiinnittämällä enemmän huomiota muihin kuin omaan itseesi. Oletko huolestunut siitä, mitä muut ajattelevat, jos opettelet vaikkapa surffaamaan yksinäsi? Voit olla varma siitä, että näissä tilanteissa ihminen on omassa maailmassaan tehden sitä, mitä haluaa – tässä tapauksessa parantaen tekniikkaansa tai nauttien merestä ja kaikesta ympärillään olevasta. Keskity siis itseesi ja anna muun maailman seurata omaa polkuaan.

Ollessasi yksin voit keskittyä useampaan asiaan

Oletko yksi niistä ihmisistä, jotka ajattelevat parhaiden ideoiden syntyvän toisten ihmisten läsnäollessa? Tämä ei aina ole totta. Kun olet yksin, sinulla on mahdollisuus käyttää mielikuvitustasi täysin vapaalla tavalla. Ei ole ketään kertomassa, että unelmasi ovat mahdottomia, joten alat ajatella näiden ideoiden muuttamista todellisuudeksi.

Ehkäpä uskot, että yksinolo tekee mahdottomaksi keksiä jotakin todella kiinnostavaa projektia, mutta katso suurten keksijöiden, kuvanveistäjien, runoilijoiden tai liike-elämän vaikuttajien elämää. He saivat projektiensa perusideat muodostettua yksin ollessaan. Vaikka he sitten myöhemmin paransivatkin ideoitaan muiden kanssa, kaikki syntyi kyvystä unelmoida ilman ulkopuolisia rajoitteita.

Pystyt työskentelemään tehokkaammin keskittyen

Muistatko kotiläksyt kouluaikoina? Varmasti olet samaa mieltä siitä, että ryhmätyöt olivat aina vaikeampia kuin yksin tehtävät työt. Kaikki piti keskustella läpi ennen kuin sitä voitiin toteuttaa, eikä aina ollut edes todellista ryhmätyötä.

Tämän vuoksi yksinolo tekee sinusta tuotteliaamman. Kun sinulla ei ole ulkopuolisia häiriöitä, voit kiinnittää huomiota siihen, mihin sitä tarvitaan. En tässä tarkoita vain työasioita, vaan myös harrastuksiasi ja unelmiasi. Kun vietät aikaa yksin, voit keskittyä asioihin täysin vapaalla tavalla.

Tapaat uusia ihmisiä

Kuinka suuri on ystäväryhmäsi? Tunnetko olosi tyytyväiseksi, vai voisivatko asiat tässä mielessä olla paremminkin? On normaalia antaa itsensä vietäväksi kavereiden mielipiteiden perusteella. Vaikka tämä voi saada sinut tuntemaan olevasi osa jotakin, se myös rajoittaa sinua.

On kuitenkin niin, että jos et anna itsesi tavata uusia ihmisiä, et myöskään avaa oveasi uusille mahdollisuuksille. Ajan viettäminen tutun mukavuusalueesi ulkopuolella sallii sinun avata näitä uusia ovia.

Pystyt torjumaan masennusta

Mies hakee naisen tanssiin

Jos vietät aikaa yksin, miten tämä voi olla avuksi masennuksen torjunnassa? Vaikka asia kuulostaa uskomattomalta, se on totta. Syy tähän on siinä, että masennus johtuu usein siitä, mikä meitä ympäröi. Tämän vuoksi yksinolo voi olla kaikkein paras ja tehokkain ratkaisu. Kun tunnet olosi sellaiseksi, että ympärilläsi olevat ihmiset vain loukkaavat sinua, tai haluaisit olla jossakin muualla, on aika ottaa kaikkeen etäisyyttä.

Näin pystyt laittamaan asiat oikeisiin mittasuhteisiin sekä ymmärtämään, ketkä ovat olennaisia ihmisiä elämässäsi. Lisäksi voit hyötyä kaikista niistä yksinolon vaikutuksista, jotka aikaisemmin jo olemme maininneet.

Yksinolo mahdollistaa oman itsesi kuuntelemisen

Ajan kuluessa olen oppinut viettämään aikaa yksin, ja olen löytänyt kaikki sen tuomat hyödyt. Näin olen voinut ymmärtää sen, että ottaessani etäisyyttä kaikesta, voin lopulta kuunnella itseäni ja oppia lisää. Voit kuunnella omia unelmiasi ja saada selville omat tarpeesi ilman, että ulkopuolelta tuleva melu pääsisi häiritsemään sinua. 

Kuvatovat pertäisin seuraavsta lähteestä: Pascal Campion.