Logo image
Logo image

Kurkkuveden terveyshyödyt

3 minuuttia
Kurkkuvesi on monipuolinen juoma jota kannattaa nauttia päivittäin.
Kurkkuveden terveyshyödyt
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Ota tämä helppo ja herkullinen juoma mukaan jokapäiväisiin rutiineihisi, sillä kurkku on vihannes, jonka avulla voit parantaa terveyttäsi merkittävästi. Kurkkuveden terveyshyödyt ovat erittäin monipuoliset. Saat tästä luonnontuotteesta aivan loistavan eliksiirin!

Kurkku on vihannes, joka sisältää runsaasti C-vitamiinia, ja tämä toimii täydellisenä antioksidanttina.

Kurkussa ei ole ollenkaan rasvaa, ja siinä ei myöskään ole lähes lainkaan kaloreita, joten kurkkuvesi on oiva juoma terveyden parantamiseksi ilman huolta painonnoususta.

Tämän terveysjuoman valmistus vie vain muutaman minuutin, ja esittelemämme resepti on erittäin halpa ja helppo. Kannattaa siis kokeilla kurkkuvettä jo tänään!

Kurkkuveden ohje

Ainekset

 • 1,2 dl vettä
 • Puolikas kurkku
 • Mehu yhdestä sitruunasta
 • 3 mintunlehteä
 • Jäätä

Toimi näin

Some figure

 

Heitä kaikki ainekset tehosekoittimeen, sekoita hetki, ja sitten kurkkuvesi onkin jo valmista. Todella helppoa!

Jotta voisit hyödyntää täysin kaikkia kurkun terveyttä parantavia ominaisuuksia, joista kerromme tarkemmin seuraavassa, nauti tätä juomaa aina tuoreena.

Kurkkuveden terveyshyödyt

1. Kurkkuvesi vähentää kehon rasvaa

Some figure

 

Tämä luonnollinen juoma auttaa sinua vähentämään sitä itsepintaista rasvaa, jota kertyy erityisesti tiettyihin alueisiin, kuten esimerkiksi reisiin ja vatsaan.

Kurkun puhdistavat ja jätettä poistavat ominaisuudet saavat aikaan myrkkyjä ja kuollutta rasvaa poistavan vaikutuksen näillä hankalilla alueilla – tulet aivan varmasti huomaaman eroon vartalossasi!

2. Se kosteuttaa tehokkaasti

Some figure

 

Kuten jo aikaisemmin mainitsimmekin, mikäli et millään jaksaisi juoda päivittäisiä suositusmääriä vettä, kannattaa vaihtaa kurkkuveteen.

Sen miellyttävän kevyt maku on houkuttelevampi, ja juoma antaa kehollesi sen nesteytyksen jota tarvitset. Kurkkuvesi on tähän täydellinen ratkaisu, sillä siinä ei ole lähes ollenkaan kaloreja.

Jos tämä ei vielä riitä vakuuttamaan sinua kurkkuveden hyödyistä, huomaa että se tarjoaa kehollesi myös lisäannoksen vitamiineja ja mineraaleja. Saat kaiken ilman lisättyjä sokereita, toisin kuin on kaupallisten virvoitusjuomien kohdalla.

3. Se alentaa verenpainetta

Some figure

 

Korkea verenpaine voi aiheuttaa ongelmia munuaisten, sydämen ja jopa näkökyvyn kannalta.

Kurkkuvesi on ihanteellinen juoma, mikäli haluat pitää verenpaineesi optimaalisella tasolla. Koska kurkku sisältää kaliumia, se auttaa sinua tasoittamaan verenpaineesi jo muutamassa päivässä.

Juo siis kurkkuvettä säännöllisesti, ja voit takuulla huomata sen vaikutuksen olossasi.

4. Kurkkuveden hyödyt ihon kannalta

Some figure

 

Jos ihosi on kuiva, kurkkuvesi tarjoaa sitä runsasta kosteutusta ja pehmeyttä, jota ihosi niin kovasti kaipaa.

Voit todella havaita, että tämä juoma on aivan ensiluokkainen kosteuttaja, ja voitkin nähdä luonnollisen hehkun ja kosteuden palautuvan ihollesi. Kurkussa on luonnollista silikonia, joten se edistää myös näppylöiden häviämistä.

5. Se vähentää ruokahalua

Some figure

 

Jos sinulla on aina nälkä, kokeile ottaa avuksesi lasillinen kurkkuvettä. Usein meillä on vatsassa tyhjä tunne, joka yhdistetään nälkään, vaikka todellisuudessa onkin kyse vain janosta.

Kokeile siis lasillista kurkkuvettä tähän pulmaan, sillä se nesteyttää sekä auttaa saamaan olosi täydeksi.

6. Se parantaa lihaskuntoa

Some figure

 

Kurkkuvesi on tärkeä apu, jos haluat pitää lihaksesi täydellisessä kunnossa.

Kurkun sisältämä silikoni, jonka mainitsimmekin jo aikaisemminkin, on äärimmäisen hyödyllistä lihaksille. Ei olekaan mitään parempaa tapaa päättää kuntoilu kuin virkistävään lasilliseen kurkkuvettä. Voitkin todella huomata eron olossasi, mikäli nautit tätä juomaa liikunnan jälkeen, ja lihaksesi tulevat myös pysymään terveinä ja vahvoina.

7. Voit sanoa hyvästit silmäpusseille ja tummille silmänalusille

Some figure

 

 

Kurkku on paras ystäväsi, jos haluat parantaa kasvojesi ulkonäköä. Sillä on tulehtuneisuutta torjuvia ominaisuuksia, joiden avulla voit poistaa ne tutut pussit ja tummuuden, jotka joskus ilmaantuvat silmien alle.

Tämä on korvaamaton tuote, jos haluat hoitaa kauneuttasi kotikonstein ja luonnollisesti.

8. Kurkkuvesi on hyväksi ikenille

Some figure

 

 

Kurkkuvesi pystyy hoitamaan ja uudistamaan ikeniä, joissa on jokin sairaus. Kurkun sisältämien fytokemikaalien ansiosta tämä vesi myös jättää hengityksesi raikkaaksi ja miellyttäväksi.

9. Se hoitaa hiuksiasi ja kynsiäsi

Some figure

 

Kurkun sisältämät rikki ja silikoni auttavat saamaan vahvemmat, terveemmät ja kiiltävämmät hiukset. Lisäksi kurkku edistää tukan nopeaa kasvua.

Kuten näistä yhdeksästä hyödystä huomaat, kurkkuvedellä on erittäin monipuoliset ja tehokkaat terveysvaikutukset. Sitä nauttiessasi ei takuulla ole vaaraa painonnoususta, joten kannattaa ehdottomasti ryhtyä nauttimaan tätä juomaa säännöllisesti!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Mukherjee, P. K., Nema, N. K., Maity, N., & Sarkar, B. K. (2013, January). Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2012.10.003
 • Dennis EA, Dengo AL, Comber DL, et al. Water consumption increases weight loss during a hypocaloric diet intervention in middle-aged and older adults. Obesity (Silver Spring). 2010;18(2):300–307. doi:10.1038/oby.2009.235
 • Kumar, D., Kumar, S., Singh, J., Narender, Rashmi, Vashistha, B. D., & Singh, N. (2010). Free radical scavenging and analgesic activities of Cucumis sativus L. fruit extract. Journal of Young Pharmacists, 2(4), 365–368. https://doi.org/10.4103/0975-1483.71627
 • Khan N, Syed DN, Ahmad N, Mukhtar H. Fisetin: a dietary antioxidant for health promotion. Antioxid Redox Signal. 2013;19(2):151–162. doi:10.1089/ars.2012.4901
 • Nema, N. K., Maity, N., Sarkar, B., & Mukherjee, P. K. (2011). Cucumis sativus fruit-potential antioxidant, anti-hyaluronidase, and anti-elastase agent. Archives of Dermatological Research, 303(4), 247–252. https://doi.org/10.1007/s00403-010-1103-y
 • Ríos, J. L. (2010, March). Effects of triterpenes on the immune system. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2009.12.045
 • Pertami, S. B., Rahayu, D. Y. S., & Budiono, B. (2017). EFFECT OF CUCUMBER (CUCUMIS SATIVUS) JUICE ON LOWERING BLOOD PRESSURE IN ELDERLY. Public Health of Indonesia3(1), 30–36. https://doi.org/10.36685/phi.v3i1.93
 • Popkin BM, D’Anci KE, Rosenberg IH. Water, hydration, and health. Nutr Rev. 2010;68(8):439–458. doi:10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.