Kolme lääkehoitoa allergiaan

14 heinäkuun, 2019
Kärsitkö säännöllisestä tai kausittaisesta allergiasta? Tässä artikkelissa esittelemme kolme auttavaa lääkehoitoa allergiaan.

Jos haluat taistella allergiaa vastaan luonnollisesti, voi olla hyödyllistä käyttää tiettyjä allergiaan tarkoitettuja lääkehoitoja, joilla on puhdistavia ja tulehduksen vastaisia ominaisuuksia. Sillä tavalla pystyt vähitellen poistamaan ärsyttävät allergiaoireet.

Jatka lukemista oppiaksesi valmistamaan kolme parasta lääkehoitoa allergiaan muun muassa salviasta, rosmariinista, nokkosista, lakritsista, seljanmarjasta sekä savesta.

Kolme tehokasta lääkehoitoa allergiaan

Kun puhumme ”allergiasta”, puhumme yleensä kehon reaktiosta ulkoisille tekijöille, jotka sitten ylistimuloivat immuunijärjestelmää. Allergiat ovat kuitenkin kaikissa tapauksissa myös oire kehoon kerääntyneistä myrkyistä. Luontaishoidon tarkoituksena on saada lievitystä allergiaan, jota saat helpottamalla maksan ja munuaisten toimintaa.

Myös suoliston tasapainolla on merkitystä. Voit saavuttaa tasapainon ruokavaliolla, jossa on paljon tuoretta ja terveellistä ruokaa, runsaasti vettä sekä probiootteja, jotka auttavat puhdistamaan suoliston bakteerikasvuston.

Lue myös: 15 terveellisintä probioottia ja prebioottia

1. Salvia-rosmariini-nokkostee

salviaa allergiaan

Ensimmäinen hoitokeino perustuu kolmen lääkekasvin parantaviin ominaisuuksiin:

 • Salvia on lääkekasvi, jota naiset ovat käyttäneet hoitokeinona jo muinaisilta ajoilta lähtien. Se on hyvä apu allergian hoidossa sen tulehduksen vastaisten voimien ansiosta. Sillä on myös rentouttavia, ruoansulatusta helpottavia ja tasapainottavia ominaisuuksia.
 • Rosmariini lievittää allergiaan liittyviä tulehduksia, varsinkin kun allergia vaikuttaa silmiin kuivuuden, kutinan ja vuotamisen muodossa. Se edistää myös verenkiertoa.
 • Nokkonen on erittäin puhdistava villikasvi, joka helpottaa myrkkyjen poistamista. Sen antihistamiinivaikutus vähentää allergista nuhaa ja parantaa suuresti sitä säännöllisesti käyttävien ihmisten elämänlaatua.

Lääkinnällistä teetä tulisi juoda päivittäin, aina aterioiden välissä paremman tehon saamiseksi. Yhdistä ja/tai vaihtele teetä seuraavan kahden hoitokeinon välillä.

2. Seljankukka ja lakritsi

seljankukkaa ja lakritsia allergiaan

Toinen erittäin tehokas allergian vastainen tee valmistetaan seljankukista ja lakritsista.

 • Seljankukka lievittää joitakin allergian tavallisia oireita, kuten kutinaa, nenän tukkoisuutta, kurkkutulehdusta ja yskää. Se on myös todella tehokas hoito ihottumaan. Tässä tapauksessa voit käyttää sitä juomisen lisäksi myös ulkoisesti.
 • Lakritsi on yrtti, jolla on makea ja voimakas maku. Se on yksi parhaista luonnollisista antihistamiineista sekä ulkoisesti että sisäisesti otettuna. Itse asiassa yksi vanha hoitokeino on tehdä lakritsikylpy hyödyntääkseen sen luonnollisen kortisonin. Lisäksi tämä kasvi on myös tehokas tulehduksen vastainen hoitokeino sen pääainesosan, glykyrritsiinin, takia. Se myös lievittää hengitysteiden limakalvoa ja edistää myrkkyjen poistumista kehosta.

Huom: ole varovainen, sillä lakritsi voi kohottaa verenpainetta. Siitä syystä kyseisestä sairaudesta kärsivien ihmisten pitäisi joko keskustella ensin lääkärin kanssa tai valita eri luontaishoitoja allergian hoitamiseen.

Lue myös tämä artikkeli: Luonnollinen yskänlääke timjamista ja lakritsista

3. Valkoisesta savijauheesta valmistettu juoma

Valkoisesta savesta valmistettu juoma on vanha ja yksinkertainen hoitokeino, joka auttaa poistamaan kehon myrkyt ja hoitaa samalla allergioita. Lisäksi se on myös mainio kotihoitokeino korkeaan kolesteroliin, mahalaukun ylihapokkuuteen sekä mahakatarriin. Valkoinen savi oikeastaan suojaa mahalaukkua.

Ainesosat

 • 1 tl valkoista savijauhetta
 • 1,25 dl vettä

Valmistus

 • Liota valkoinen savijauhe ensin veteen.
 • Pidä mielessä, että on tärkeää olla käyttämättä metallisia tai muovisia työvälineitä. Pyri sen sijaan käyttämään lasisia, keraamisia tai puisia välineitä.
 • Anna seistä 10 minuutin ajan ja nauti.
 • Jos kärsit korkeasta verenpaineesta, tulisi sinun vältellä jauheen juomista.
 • Juo juomaa päivittäin tyhjään vatsaan.
 • Juo päivittäin kuukauden ajan. Voit toistaa hoidon sen jälkeen muutaman viikon kuluttua.