Kokeile tätä herkullista ja helppoa arequipe-reseptiä

Arequipe tai dulche de leche on helppo tehdä ja se sopii hyvin moniin muihin resepteihin. Se on uskomattoman makeaa ja kermaista!
Kokeile tätä herkullista ja helppoa arequipe-reseptiä
Eliana Delgado Villanueva

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Eliana Delgado Villanueva.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Arequipea voi löytää meiltäkin joistakin hyvin varustetuista ruokakaupoista, mutta kovin helppoa se ei ole. Tiedätkö mitä arequipe on? Oletko koskaan miettinyt sen tekemistä itse? Jos olet utelias, jatka lukemista. Tulet oppimaan miten valmistaa helppoa, herkullista arequipea!

Jos olet perso makealle, on tämä resepti sinulle tehty. Arequipe on uskomattoman kermaista ja makeaa. Jopa dieetillä olevat ihmiset voivat nauttia sitä, kohtuudella tietysti.

Mutta mitä arequipe sitten on?

Tähän mennessä tiedät jo, että se on kermaista ja makeaa, ja lisäksi se on maitotuote. Itse asiassa sitä voitaisiin kutsua karamellisoiduksi maidoksi tai kinuskiksi.

Siinä ei kuitenkaan ole kaikki. Kun syöt lusikallisen arequipea, maistat hieman Latinalaisen Amerikan kulttuuria. Sitä kutsutaan arequipeksi Venezuelassa, Kolumbiassa, Perussa ja Ecuadorissa, kun taas Argentiinassa sitä kutsutaan dulche de lecheksi.

Huolimatta siitä millä nimellä sitä kutsut, on se yksinkertainen jälkiruoka tai lisuke. Se on vain yksi monista karamellisoiduista maitoseoksista, joita nautitaan ympäri maailmaa.

Se on helppo valmistaa itse kotona ja voit valmistaa sitä juuri sen verran kuin haluat. Näin ollen muista, että sen syöminen ylenmäärin ei ole hyväksi, johtuen sen suuresta sokerimäärästä.

Sinua saattaa myös kiinnostaa tämä resepti: Neljä herkullista omenapiirakkareseptiä

valmista arequipe tai dulce de leche

Kotitekoinen arequipe

Saatat löytää monia tapoja nauttia arequipea. Sitä voi nauttia ihan sinällään, tai esimerkiksi kastikkeena jäätelön tai muiden jälkiruokien kanssa.

Arequipen tulisi olla erittäin tasaista. Sen pitäisi myös olla melko makeaa. Siksi sen nauttimisessa tulee muistaa kohtuus.

Nyt kun tiedät enemmän siitä mistä se on kotoisin, mistä se on tehty ja kuinka sitä nautitaan, on aika mennä keittiöön ja seurata näitä ohjeita valmistaaksesi oman arequipesi.

Ainesosat

 • 950 g täysmaitojauhetta
 • 1 l vettä
 • 300 g valkoista sokeria (tai maun mukaan)
 • Hyppysellinen suolaa
 • 2 rkl kanelia
 • 1 rkl ruokasoodaa
maitoa lasiin

Valmistus

 • Ensiksi tarvitset teräskattilan. Sen täytyy olla ruostumatonta terästä, koska tällä tavalla karamellisointi tapahtuu jäämättä kiinni kattilaan ja vaikeuttaen asioita.
 • Yhdistä kattilassa maitojauhe veden kanssa ja sekoita voimakkaasti.
 • Kun se on valmis, lisää sokeri ja ruokasooda, kaneli ja hyppysellinen suolaa. Sekoita hyvin.
 • Huomaa, että et saa lopettaa sekoittamista. Haluamme siitä tulevan erittäin tasaista ja paakutonta. Sekoittaminen on avaintekijä.
 • Aloita keskilämmöllä, mutta kun seos sakenee (ja mainitsemme tämän myös myöhemmin ohjeessa), alenna alhaisimpaan lämpötilaan.
 • Tärkein asia on jatkaa sekoittamista koko ajan.
 • Jos huomaat paakkuja missä tahansa vaiheessa prosessia, on yksi hyvä vinkki kaataa joukkoon hieman kylmää vettä ja jatkaa sekoittamista kunnes se katoaa.
 • Kun väri muuttuu kultaiseksi/karamellimaiseksi, alenna alhaisimpaan lämpötilaan. Olet melkein valmis.
 • Lopulta, kun seos on tarpeeksi paksua, niin että pystyt näkemään kattilan pohjan sekoittaessasi ja pidät rakenteesta sekä väristä, poista seos liedeltä. Siirrä se välittömästi toiseen astiaan jäähtymään.
 • Jälkiruoka on valmis! Anna sen jäähtyä ja nauti!
Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Mikrokakut: nopeita ja helppoja jälkiruokia
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Mikrokakut: nopeita ja helppoja jälkiruokia

Mikrokakku valmistuu nopeasti ja helposti! Niistä tulee maukkaita ja huokoisia kun käyttää oikeita aineksia ja välineitä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Dulce de leche. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 17 de junio de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Dulce_de_leche
 • Rippe JM, Angelopoulos TJ. Relationship between Added Sugars Consumption and Chronic Disease Risk Factors: Current Understanding. Nutrients. 2016;8(11):697. Published 2016 Nov 4. doi:10.3390/nu8110697
 • Deng Y, Misselwitz B, Dai N, Fox M. Lactose Intolerance in Adults: Biological Mechanism and Dietary Management. Nutrients. 2015;7(9):8020–8035. Published 2015 Sep 18. doi:10.3390/nu7095380

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.