Viisi keinoa pitää keittiösi täydellisessä kunnossa

Kerromme tänään muutaman vinkin, joiden avulla saat pidettyä keittiösi täydellisessä kunnossa. Seuraa helppoja ja yksinkertaisia ohjeitamme, jotka eivät vie aikaa juuri ollenkaan.
Viisi keinoa pitää keittiösi täydellisessä kunnossa

Viimeisin päivitys: 06 toukokuuta, 2019

Haluaisitko pitää keittiösi virheettömässä kunnossa ja saada täydellinen keittiö? Lue seuraavat keittiön siivousvinkit!

Keittiön täydellisessä kunnossa pitämiseen ei tarvitse käyttää paljon aikaa, mutta se vaatii hieman vaivannäköä. Joskus aivan yksinkertaiset puhtaanapitokeinot tuntuvat unohtuvan, mutta jutun juoni on tietää hyvät keinot ja kuinka niitä voi käyttää hyväkseen.

Nopeat ja yksinkertaiset keinomme koostuvat eri tavoista, kuten erikoiskemikaalituotteiden käytöstä, luontaishoidoista ja ehkäisevistä toimenpiteistä.

Viisi keinoa saavuttaa täydellinen keittiö

Jaamme tänään kanssasi muutaman tärkeän ja tehokkaan keinon, joiden avulla pidät keittiösi virheettömässä kunnossa.

Kokeile itse, täydellinen keittiö on vain muutaman ohjeen päässä!

1. Lisää etikkaa lattianpuhdistusaineeseen

täydellinen keittiö käyttämällä etikkaa

Etikan lisääminen lattianpesuaineeseen on hyvin suosittu keino.

Etikka tekee kodin puhdistamisesta helppoa, sillä se irrottaa pinttynyttä likaa vaivattomasti. Etikkaa käyttäessä et tarvitse ollenkaan lihasvoimaa lian irrottamiseen rätillä tai harjalla. Etikan lisääminen pesuaineeseen tehostaa kemikaalien puhdistuskykyä.

2. Liesikuvun puhdistaminen

Keittiötä siivotessa tulee aina pyyhittyä näkyvät pinnat ja usein ulottumattomissa olevat alueet jäävät vähemmälle. Yksi näistä on liesikuvun suodatin.

Aivan kuten rasvaa ja likaa kertyy mikrouuneihin ja uuniin, myös liesikuvun suodattimeen kertyy rasvaa. Poista metallinen suodatinkehys ja pese suodatin kuumassa vedessä, jossa on sitruunamehua ja etikkaa.

Samalla kun puhdistat suodattimen, on aika pestä liesikuvun sisäpuoli. Pese se ammoniakilla tai erikoisaineella, joka poistaa pinttynyttä rasvaa liesikuvuista. Keittiösi tuoksuu huomattavasti paremmalle ja kaikki tuntuu puhtaalta, kun olet pessyt liesikuvun.

3. Ilmakuivata astiat

tiskaa tiskit

Puhtaan keittiön tunnistaa myös puhtaista astioista. Siksi on syytä kiinnittää huomiota niiden pesemiseen ja kuivaamiseen. Ensiksi tarkista astiankuivaustelineesi.

Tyhjennätkö astiankuivaustelineesi vai annatko veden jäädä seisomaan siihen? Kun telineessä on puhtaita astioita, kuivaatko ne astiapyyhkeellä ennen kuin laitat astiat pois? Laitatko astiat pois kun ne ovat vielä hieman märkiä?

Astioissasi saattaa olla vesiläikkiä tai ne saattavat hieman haista. Vaikka keittiösi olisi hyvin puhdas muuten, se ei vaikuta virheettömältä.

Tämän voi ratkaista helposti jättämällä tiskit kuivumaan astiatelineeseen kunnes ne ovat kuivia. Astioiden kuivaamisen voi viimeistellä pyyhkäisemällä ne astiapyyhkeellä ennen kuin laitat ne astiakaappiin.

4. Desinfioi pesusienet

täydellinen keittiö: puhtaat pesusienet

Jos et säännöllisesti pese astianpesuvälineitäsi, niihin pinttyy likaa ja etenkin rasvaa, ja ne alkavat haista pahalle. Pese ja vaihda astianpesuvälineesi ajoittain. On suositeltavaa vaihtaa ne kuukauden välein, etenkin tiskaamiseen käytettäviä sienet.

Mikä on nopein ja tehokkain tapa pestä harjoja, sieniä ja rasvaisia rättejä?

Laita pesuvälineet illalla puhdistumaan lasikulhoon, jossa on vettä ja alkoholia. Kun heräät aamulla, ovat pesuvälineesi taas puhtaita ja valmiina käyttöön. Tee tämä kerran tai kahdesti viikossa.

Muistathan aina jättää nämä puhtaana pitoon käytettävät välineet paikkaan, jossa ilma vaihtuu ja ne pääsevät kuivumaan hyvin. Jos jätät ne astiaan tai laatikkoon, tarkista että vesi pääsee valumaan siitä pois, eikä keräänny pohjalle. T

ällä tavalla kosteus ei pääse kerääntymään eikä bakteereille ja sienille synny oivallisia olosuhteita elää, vaan estät niitä kasvamasta pesuvälineisiin ja itse astiaan.

On selvää, että likaiset astianpesuvälineet eivät edesauta pitämään keittiötä tahrattomana. Likaiset välineet estävät kaikkea muuta näkemääsi vaivaa, siksi on tärkeää ylläpitää säännöllistä välineiden puhtaanapitoa. Astiat eivät tule riittävän puhtaiksi jos pesuvälineet eivät ole puhtaita.

5. Puhdista lavuaarin viemäri

täydellinen keittiö: puhdas viemäri

Kaikkia ruuantähteitä ei voi estää joutumasta viemäriin. Etenkin jos keittiön lavuaari on täynnä lautasia ruokailun jälkeen. Ruuantähteet aiheuttavat pahaa hajua viemärissä. Estä pahaa hajua kahdella tavallisella aineella: kahvinpuruilla ja kolalla.

Miten niitä käytetään oikein?

  1. Tyhjennä lavuaari äläkä käytä sitä ainakaan tuntiin.
  2. Tyhjennä kahvinpurut kahvinkeittimestä suoraan lavuaarin viemäriin ja laske kuumaa vettä hanasta kovalla paineella.
  3. Anna viemärin levätä hetki ja sitten onkin valmista.

Tätä keinoa voi käyttää niin usein kuin tarvitaan, sillä se on vaaraton. Lisäksi siitä jää mukava tuoksu keittiöön, toisin kuin muista aineista.

  • Toinen helppo keino poistaa viimeisetkin ruuantähteet viemäristä on korvata kahvinpurut litralla kokista ja 4 rkl ruokasoodalla.
  • Voit antaa sen hautua viemärissä tunnin verran tai yön yli.
Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
10 konstia pahojen hajujen poistamiseksi keittiöstä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
10 konstia pahojen hajujen poistamiseksi keittiöstä

Keittiön hajut voivat olla peräisin ruoasta, uunista, putkista, jääkaapista tai muualta. Näillä vinkeillä voit poistaa hajut keittiöstä!


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.