Etikan käyttö vaatteiden pesussa - mikä loistava idea!

Etikka auttaa pitämään tekstiilien värit intensiivisinä sekä säilyttää valkoiset vaatteet puhtaan näköisinä. Tämän tuotteen kanssa ei myöskään tarvitse kantaa huolta hajusta, sillä etikan tuoksu lähtee kyllä pois.
Etikan käyttö vaatteiden pesussa -  mikä loistava idea!

Viimeisin päivitys: 07 marraskuuta, 2018

Olet varmastikin ostanut etikkaa yhteen jos toiseenkin käyttötarkoitukseen kotonasi. Jos sitä löytyy siis kaapistasi, pidä mielessäsi, että saatavillasi on mahtava apulainen vaatteiden pesua ajatellen. Näin myös voit tehdä suuret säästöt kauppakuluissasi, joten se on siksikin erittäin hyvä vaihtoehto vaatehuoltoon. Etikan käyttö vaatteiden pesussa on mahtava idea, ja tässä artikkelissa tarjoammekin sinulle lisätietoa aiheesta.

Käyttämällä luonnollisia puhdistusaineita et ainoastaan säästä rahaa, mutta myös vältät kaupallisten huuhteluaineiden ja pesutuotteiden huonot ympäristövaikutukset. Etikan käyttö vaatteiden pesussaa auttaa siis sinua pitämään kotisi ekologisempana sekä kunnioittamaan paremmin luontoa.

Etikka tuotetaan puhtaasta sokeriruo’osta, maissista tai mallasalkoholista. Nyt kerromme tämän tuotteen laajoista käyttömahdollisuuksista muilla kuin ruunlaiton alueella – jatka lukemista, niin saat selville miten etikan käyttö vaatteiden pesussa onnistuu!

Etikan ominaisuudet ivat hyvin hyödyllisiä siivousta sekä muun muassa kasvovoiteita ajatellen. Kyseessä on voimakas puhdistusneste, joka samalla on kuitenkin sen verran hellävarainen, ettei se vahingoita ihon orvaskettä, mutta kuitenkin poistaa kaikki bakteerit ja myrkylliset tekijät.

Tietyissä tilanteissa luonnolla onkin tarjota meille loistavia ratkaisuja hyvin yleisiin ongelmiin, ja nämä tuotteet ovat hyvin helposti kaikkien saatavilla. Seuraavassa on esimerkkejä etikan kätevistä ja tehokkaista käyttötavoista vaatehuollossa.

Pidä mielessäsi nämä vinkit, jotta voisit helpottaa jokapäiväistä vaatteiden puhdistusta luonnollisella tavalla!

Etikan käyttö vaatteiden pesussa

Etikka auttaa palauttamaan vaatteille niiden alkuperäisen värin

Käytä etikkaa vaatteiden pesussa.

 

Tämä kuulostaa uskomattomalta, mutta etikka ei ainoastaan ole hellävaraista väreille, vaan se myös auttaa tekemään sävyistä intensiivisemmät, jos ne ovat päässeet haalistumaan muiden pesutuotteiden toimesta. Tämän vaikutuksen saadaksesi sinun tarvitsee vain täyttää pienellä määrällä etikkaa se pesukoneesi lokero, johon yleensä laitat huuhteluainetta.

Älä pelkää sitä, että vaatteisiin jäisi tämän seurauksena epämiellyttävä haju. Yleisesti ottaen on nimittäin niin, että pesusykli ja pesuaine varmistavat, että mitään merkkejä etikan voimakkaasta ominaishajusta ei jää jäljelle kankaisiin.

Etikka korvaa huuhteluaineesi

Huuhteluaineiden käytöstä voi aiheutua pieniä vaurioita sekä vaatteille että pesukoneelle. Jos tarkastelet joustavia tekstiilejä, saatat huomata, että niillä on tapana venyä huuhteluaineiden käytön jäljiltä.

Samanaikaisesti huuhteluaineet ovat haitaksi myös ympäristölle. Voisitko siis harkita, että muuttaisit tottumuksiasi luonnollisempaan suuntaan? Voit aloittaa jo nyt – ottamalla käyttöösi etikan huuhteluaineen sijasta.

  • Tämän tehdäksesi sinun tarvitsee vain noudattaa jo aikaisemmin kuvaamaamme helppoa ohjetta: laita etikkaa siihen osioon pesukoneessasi, johon yleensä laitat huuhteluainetta.
  • Oikea määrä tulee riippumaan siitä painosta, joka pesukoneessa olevilla vaatteilla on.

Etikka torjuu vaatteiden nukkaantumista

Nukka vaatteissa on varmasti tuttu ilmiö sinullekin. Olet ehkä juuri ostanut jonkin uuden vaatteen, vaikkapa kauniin pyjaman, ja jo muutaman pesukerran jälkeen kankaassa alkaa näkyä harmittavaa nukkaa.

Jotta voisit välttää tämä ilmiön, ratkaisua ei tarvitse hakea kaukaa: laita hiukan etikkaa pesukoneeseen, ja voit tehdä kankaista paljon kestävämpiä – ne myös pysyvät paremmassa kunnossa pidempään.

Tämä on toteutettavissa aivan yhtä helposti kuin aikaisemmatkin niksit: kun pesukone on jo viimeisessä huuhteluvaiheessa, laita koneeseen puoli kupillista etikkaa (100 ml) – tämä takaa hyvät tulokset nukan torjumiseksi.

Pahanhajuiset tai tunkkaiset vaatteet

Etikan käyttö pyykinpesussa on loistava luonnollinen valinta.

 

Jos otat vaatteita esiin kaapistasi uuden vuodenajan saavuttua, niissä on usein tyypillinen pölymäinen “kaapin tuoksu”. Tuoksusta on myös hyvin vaikea päästä eroon. Joskus taas käy niin, että unohdat vaatteet pesukoneeseen yön ajaksi, ja seuraavana päivänä ne haisevat todella pahalle.

Jotta voisit päästä eroon näistä epämiellyttävistä tuoksuista sekä varmistaa sen, että vaatteillasi on raikas ja puhdas tuoksu, käytä etikkaa.

Jälleen kerran laita etikkaa huuhteluaineelle varattuun lokeroon pesun aikana, ja saat oivan avun hajujen karkottamiseksi tehokkaasti ja luonnollisesti.

Etikka poistaa hikitahroja

Herkät ja valkoiset kankaat keräävät itseensä usein häiritseviä hikitahroja. Jotta niistä päästäisiin eroon, ei tarvitse kuitenkaan kääntyä aggressiivisten kaupallisten tuotteiden puoleen, sillä nämä tuppaavat heikentämään kankaan kuntoa ajan kuluessa.

Tahroista pääsee eroon erittäin helposti myös luonnollisesti:

  • Sekoita 1 dl etikkaa ja 2 dl vettä, ja laita sitten nestettä niiden vaatteiden kainaloiden kohdalle, joissa näkyy hikitahroja.
  • Hiero kangasta muutaman sekunnin ajan, ja anna sitten tekstiilien olla 10 minuuttia.
  • Pese kangas heti samalla tavalla kuin normaalistikin tekisit. Tulokset ovat mahtavat, joten älä jätä tätä vinkkiä hyödyntämättä!

Etikka pidentää pesukoneesi käyttöikää

 

Etikka puhdistaa pyykkikonetta.

Tämä vinkki on jo erittäin tunnettu: Eräs tapa pidentää pesukoneen käyttöikää on antaa sen käydä lävitse yksi pesusykli vain veden ja etikan kera, ja toistaa tätä hoitoa kerran kuukaudessa.

Jotta voisit pitää pesukoneen kumin laadun hyvänä sekä poistaa koneeseen jääneen saippuan tai homeen, ei ole mitään parempaa kuin märkä riepu, jossa on etikkaa – saat näin palautettua koneen osat uudenveroiseen kuntoon.

Säännöllinen etikan käyttö auttaa sinua muun muassa torjumaan pahoja hajuja, ja ennen kaikkea se pidentää näiden laitteiden käyttöikää luonnollisella ja edullisella tavalla.

Älä siis mieti kahta kertaa, jos haluat puhtautta vaatteisiisi ympäristöä vahingoittamatta – muista etikan käyttö vaatteiden pesussa!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.