Etikka vaatteiden pesussa – loistava idea!

joulukuu 23, 2016
Etikka auttaa pitämään tekstiilien värit intensiivisinä sekä säilyttää valkoiset vaatteet puhtaan näköisinä. Tämän tuotteen kanssa ei myöskään tarvitse kantaa huolta hajusta, sillä etikan tuoksu lähtee kyllä pois.

Olet varmastikin joskus ostanut etikkaa yhteen jos toiseen käyttötarkoitukseen kotonasi. Jos sitä löytyy siis kaapistasi, pidä mielessäsi, että saatavillasi on mahtava apulainen vaatteiden pesua ajatellen. Etikan avulla voit myös tehdä suuret säästöt kauppakuluissasi, joten se on siksikin erittäin hyvä vaihtoehto vaatehuoltoon.

Luonnolliset puhdistusaineet tarjoavat rahansäästön lisäksi senkin hyödyn, että niitä käyttämällä vältät kaupallisten huuhteluaineiden ja pesutuotteiden huonot vaikutukset ympäristössä, ja siten voit pitää kotisi ekologisempana sekä kunnioittaa paremmin planeettamme luontoa.

Etikka tuotetaan puhtaasta sokeriruo’osta, maissista tai mallasalkoholista. Nyt kerromme tämän tuotteen laajoista käyttömahdollisuuksista muilla kuin ruoanlaiton alueilla – jatka lukemista ja ota etikka avuksesi vaatteiden puhdistuksessa!

Se prosessi, jonka avulla etikkaa valmistetaan, on hyvin hyödyllinen siivousta sekä muun muassa kasvovoiteita ajatellen. Kyseessä on voimakas puhdistusneste, joka samalla on kuitenkin sen verran hellävarainen, että se ei vahingoita ihon orvaskettä sekä poistaa kaikki bakteerit ja myrkylliset tekijät.

Tietyissä tilanteissa luonnolla onkin tarjota meille loistavia ratkaisuja hyvin yleisiin ongelmiin, ja nämä tuotteet ovat hyvin helposti kaikkien saatavilla. Seuraavassa on esimerkkejä etikan kätevistä ja tehokkaista käyttötavoista vaatehuollossa.

Pidä mielessäsi nämä vinkit, jotta voisit helpottaa jokapäiväistä vaatteiden puhdistusta luonnollisella tavalla!

Etikka auttaa palauttamaan vaatteille niiden alkuperäisen värin

Valkoiset pyyhkeet

Tämä kuulostaa uskomattomalta, mutta etikka ei ainoastaan ole hellävaraista väreille, vaan se myös auttaa tekemään sävyistä intensiivisemmät, jos ne ovat päässeet haalistumaan muiden pesutuotteiden toimesta.

Tämän vaikutuksen saadaksesi sinun tarvitsee vain täyttää pienellä määrällä etikkaa se pesukoneesi lokero, jota yleensä käytät huuhteluainetta varten.

Älä pelkää sitä, että vaatteisiin jäisi tämän seurauksena epämiellyttävä haju. Yleisesti ottaen on nimittäin niin, että pesusykli ja pesuaine varmistavat, että mitään merkkejä tämän tuotteen voimakkaasta ominaishajusta ei jää jäljelle kankaisiin.

Etikka auttaa korvaamaan huuhteluaineesi

Huuhteluaineiden käytöstä voi aiheutua pieniä vaurioita sekä vaatteille että pesukoneelle. Jos tarkastelet tekstiilejä tarkasti, voit huomata, että niiden joustavat tai sellaiset osat, joissa on minkäänlaista kumia, tuppaavat olemaan venyneitä tällaisten aineiden käytön tuloksena.

Samanaikaisesti huuhteluaineet ovat haitaksi myös ympäristölle. Voisitko siis harkita, että muuttaisit tottumuksiasi luonnollisempaan suuntaan? Voit aloittaa jo nyt – ottamalla huuhteluaineen sijasta käyttöön etikan.

  • Tämän tehdäksesi sinun tarvitsee vain noudattaa jo aikaisemmin kuvaamaamme helppoa ohjetta: laita etikkaa siihen osioon pesukoneessasi, johon yleensä laitat huuhteluainetta.
  • Oikea määrä tulee riippumaan siitä painosta, joka pesukoneessa olevilla vaatteilla on.

Se torjuu vaatteiden nukkaantumista

Nukka vaatteissa on varmasti tuttu ilmiö sinullekin. Olet ehkä juuri ostanut jonkin uuden vaatteen, vaikkapa kauniin pyjaman, ja jo muutaman pesukerran jälkeen kankaassa alkaa näkyä harmittavaa nukkaa.

Jotta voisit välttää tämä ilmiön, ratkaisua ei tarvitse hakea kaukaa: laita hiukan etikkaa pesukoneeseen, ja voit tehdä kankaista paljon kestävämpiä ja paremmassa kunnossa pysyviä.

Tämä on toteutettavissa aivan yhtä helposti kuin aikaisemmatkin niksit: kun pesukone on jo viimeisessä huuhteluvaiheessa, laita koneeseen puoli kupillista etikkaa (100 ml) – tämä takaa hyvät tulokset nukan torjumiseksi.

Vaatteet, jotka haisevat pahalta tai ”tunkkaiselta”

Puhdas pyykki

Jos otat vaatteita esiin kaapistasi uuden vuodenajan saavuttua, niissä on usein tyypillinen ”kaapin” tuoksu, joka tuo mieleen pölyn. Siitä on myös hyvin vaikea päästä eroon. Joskus taas käy niin, että unohdat vaatteet pesukoneeseen yön ajaksi, ja seuraavana päivänä ne haisevat todella pahalle.

Jotta voisit päästä eroon näistä epämiellyttävistä ”tuoksuista” sekä varmistaa sen, että vaatteillasi on raikas ja puhdas tuoksu, vastaus on tietenkin etikka.

Taas kerran sitä tarvitsee vain laittaa huuhteluaineelle varattuun lokeroon pesun aikana, ja saat oivan avun hajujen karkottamiseksi tehokkaasti ja luonnollisesti.

Se poistaa hikitahroja

Herkät ja valkoiset kankaat keräävät itseensä usein häiritseviä hikitahroja. Jotta niistä päästäisiin eroon, ei tarvitse kuitenkaan kääntyä aggressiivisten kaupallisten tuotteiden puoleen, sillä nämä tuppaavat heikentämään kankaan kuntoa ajan kuluessa.

Tahroista pääsee eroon erittäin helposti myös luonnollisesti:

  • Sekoita 1 dl etikkaa ja 2 dl vettä, ja laita sitten nestettä niiden vaatteiden kainaloiden kohdalle, joissa näkyy hikitahroja.
  • Hiero kangasta muutaman sekunnin ajan, ja anna sitten tekstiilien olla 10 minuutin ajan.
  • Pese kangas heti samalla tavalla kuin normaalistikin tekisit. Tulokset ovat mahtavat, joten älä jätä tätä vinkkiä hyödyntämättä!

Etikka pidentää pesukoneesi käyttöikää

Home pesukoneessa

Tämä vinkki on jo erittäin tunnettu – eräs tapa pidentää pesukoneen käyttöikää on antaa sen käydä lävitse yksi pesusykli vain veden ja etikan kera, ja toistaa tätä hoitoa kerran kuukaudessa.

Jotta voisit pitää pesukoneen kumin laadun hyvänä sekä poistaa koneeseen jääneen saippuan tai homeen, ei ole mitään parempaa kuin märkä riepu, jossa on etikkaa – saat näin palautettua koneen osat uudenveroiseen kuntoon.

Säännöllinen etikan käyttö auttaa sinua muun muassa torjumaan pahoja hajuja, ja ennen kaikkea se pidentää näiden laitteiden käyttöikää luonnollisella ja edullisella tavalla.

Älä siis mieti kahta kertaa, jos haluat puhtautta vaatteisiisi ympäristöä vahingoittamatta – ota avuksesi etikka!

UUTISIA VERKOSSA