Kuinka siivoat kotisi ruokasoodalla

elokuu 24, 2015

Ruokasoodalla sanotaan olevan tuhat ja yksi käyttötapaa, joista me kerromme sinulle useita. Ruokasoodalla on suuri merkitys kotona, varsinkin jos olet etsimässä luonnollisempia vaihtoehtoja kemikaaleilla puhdistamiseen. Seuraavassa artikkelissa kerromme sinulle joitakin keinoja, miten voit hyödyntää ruokasoodaa.

Miksi käyttää ruokasoodaa kotona?

Ensiksikin, kuka ei haluaisi, että koti olisi aina kiiltävä ja kaunis, jokainen nurkka puhtaana? Valitettavasti tämän tavoitteen saavuttamiseksi me siivoamme kotimme melkein aina kemikaalituotteilla. On kuitenkin todistettu, että ne ovat haitallisia terveydellesi, koska ne ovat myrkyllisiä, aiheuttavat ärsytystä nenäonteloissa ja iholla, ja aiheuttavat muitakin ongelmia.

Niinpä on hieman ristiriitaista puhdistaa koti, jotta siellä ei olisi bakteereja, viruksia ja muita taudinaiheuttajia joista voi saada sairauden, koska käytät puhdistusaineita, joiden ainesosat tekevät sinut sairaaksi toisella tavalla. Mutta sinun ei tarvitse vaarantaa kehoasi ja perhettäsi noille haitallisille tuotteille, sillä on olemassa luonnollisia vaihtoehtoja kodin puhdistamiseen.

Ruokasooda 2

 

On olemassa tuhansia tehokkaita reseptejä kodin pudistukseen, mutta tässä tapauksessa puhumme ruokasoodasta, jota voit hyödyntää monella tavalla pyrkimällä pitämään kotisi kauniina ja suojautumalla haitallisilta kemikaaleilta samaan aikaan. Ruokasooda on erinomainen neutraloimaan ja poistamaan pahan hajun lähes kaikista kotisi materiaaleista ja huoneista. Sitä voidaan käyttää myös imemään rasva- tai öljytahroja. Sekoita se veteen, jolloin sinun ei tarvitse käyttää yhtä paljon puhdistusainetta pestäksesi erilaisia pintoja. 

Lähes jokaisessa tapauksessa sinun tarvitsee vain sekoittaa 1/4 kupillista ruokasoodaa yhteen litraan vettä. Joissakin tapauksissa ehkä tarvitset erityisiä mittoja tai mittasuhteita. Tarvitset myös sienen tai harjan puhdistaaksesi tehokkaammin. Tämä luonnollinen puhdistuskeino ei vaadi liikaa vaivaa. Toinen hyvä uutinen on, että autat samalla ympäristöä, kun et valuta luonnossa hajoamattomia, myrkkyjä sisältäviä tuotteita veteen tai maahan.

Ruokasooda 3

Ruokasooda ja sen käyttö kotona

On joitakin käyttötapoja, miten voit käyttää ruokasoodaa luonnollisena vaihtoehtona puhdistusaineille, rasvanpoistoaineille tai desinfiointiaineille, joita ostat kaupoista:

  • Putkien puhdistus: aineet, joita käytetään pääasiassa talon viemäreiden ja putkien puhdistukseen, ovat yleensä erittäin haitallisia terveydelle, ja on tärkeää muistaa ettei niiden höyryjä tule hengitettyä. Hyvä vaihtoehto avata tukkeutuneita putkia on kaataa ruokasoodaa suoraan viemäriin ja lisätä sitten etikkaa. Anna vaikuttaa vähintään 15 minuuttia. Näet, että kuplia muodostuu tänä aikana, mikä johtuu näiden kahden aineen välisestä reaktiosta. Huuhtele sitten puhtaalla kuumalla vedellä.
Jauhot

  • Lelujen puhdistus: lasten lelut ovat joskus täynnä likaa ja voivat sisältää rajattoman määrän bakteereja ja viruksia. Jotta estät lapsiasi sairastumasta näillä leluilla leikkiessä, ei ole parempaa tapaa kuin upottaa ne astiaan liuokseen, jossa on neljä litraa vettä ja 4 ruokalusikallista ruokasoodaa. Jätä ne likoamaan yöksi ja huuhtele aamulla. Jos niissä on tahroja, joudut ehkä käyttämään sientä tai harjaa.
  • Huuhteluaineena: ne tuotteet, joita ostat kaupasta, antavat vaatteillesi ihanan tuoksun, mutta ne luovat ikään kuin rasvakerroksen kuituihin kompensoidakseen jauhetun saippuan tai pesuaineen toimintaa. Laita se huuhteluaineena suoraan pesukoneeseen. Pidä mielessä, että se ei ole puhdistusaine.
  • Imee hajujayksi ruokasoodan ominaisuuksista on, että neutraloimaan orgaanisia hajuja, kuten eläinten, elintarvikkeiden ja hien hajuja. Voit käyttää sitä poistamaan jalkojen tai sukkien hajua, pyykkikorissa, koiran tyynyssä, kissan hiekkalaatikossa, jääkaapissa jne. Sillä ei ole mitään vaikutusta synteettisiin hajuihin, kuten hajuvesiin, tupakkaan tai ilmanraikastimiin. 
Mitta

  • Puhdistaa matot: lisää runsas määrä mattoon, jonka haluat puhdistaa. Anna sen vaikuttaa yön yli ja imuroi tai lakaise se aamulla. Tämä on loistava vaihtoehto poistamaan kissan tai koiran hajuja tai ruoka- ja juomatahroja. Voit tehdä saman myös autosi matoille.
  • Puhdistaa uunin: sinun täytyy vain ripotella vettä sisäpuolelle ja peitä sitten pinta muutamalla lusikallisella ruokasoodaa. Jätä uuni kiinni ja anna vaikuttaa yön yli. Jos uuni ei ollut kovin likainen, näet että se on kiiltävämpi seuraavana päivänä. Jos uunissa on vanhoja tahroja, sinun pitää pestä se kostealla liinalla kiiltäväksi.
  • Poistaa torakat: jos nämä hyönteiset ovat tunkeutuneet keittiöösi tai kylpyhuoneeseesi, sinun täytyy tehdä sekoitus sokerista ja ruokasoodasta (1 ruokalusikallinen kumpaakin, tai yhtä suuri määrä kumpaakin ainesosaa) ja laita sekoitus astiassa siihen huoneeseen, josta haluat torakat pois.
  • Säilöö ruokaa: laita hiukkanen ruokasoodaa purkin tai pullon päälle ja jätä se jääkaappiin. Ruoka säilyy kauemmin tällä tavalla.

Kuvat: Liesi, athriftymrs.com, solylunafamilia, Scott Rubin, Kate Ter Haar, Rex Roof.

 

 

UUTISIA VERKOSSA