Kiitollisuudesta on paljon hyötyä

Kiitollisuus ei maksa mitään, mutta saa meidät näkemään elämän eri tavalla. Ympärillämme olevat ihmisetkin huomaavat varmasti tämän muutoksen meissä ja reagoivat positiivisesti.
Kiitollisuudesta on paljon hyötyä

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Olemme kuulleet useaan kertaan, että kiitollisuus on hyve, mutta emme silti oikein tiedä, mitä siihen kuuluu.

Sanakirjan määritelmän mukaan kiitollisuus on sitä, että annamme tunnustusta ja arvostusta henkilölle, joka on tehnyt meille palveluksen, ja haluamme vuorostamme tehdä hänelle jonkin vastapalveluksen.

Mutta kiitollisuus ei ole pelkästään tätä. Voimme tuntea kiitollisuutta myös siitä, että olemme elossa, siitä millainen elämämme on ja kaikesta hyvästä, mitä maailmasta löytyy.

Kaiken tämän ajatteleminen ja kiitollisuuden tunteminen tekee meidät onnelliseksi. Joten miksi sitten on niin vaikeaa olla kiitollinen?

Kiitollisuuden osoittaminen on erittäin helppoa

kiitollisuus

Kiitollisuuden osoittaminen on valtavan helppoa. Siihen ei tarvita kuin hymy, yksinkertainen “kiitos” tai pieni lappunen henkilölle, jota haluat kiittää hänen tekemästään palveluksesta tai siitä, miten onnelliseksi hän sinut tekee.

Kuten huomaat, nämä asiat eivät vie meiltä paljon energiaa, sillä kiitollisuus ei vaadi vaivannäköä. Ehkä juuri tästä syystä se usein unohtuukin meiltä.

Joskus kiitollisuus unohtuu meiltä siksi, että emme huomaa ympärillämme olevia asioita. Olemme niin keskittyneitä omaan elämäämme, että unohdamme mitä ympärillämme tapahtuu.

Kuinka monta kertaa olet pysähtynyt miettimään mitä sinulla on, ja kuinka monta kertaa olet tiedostanut, ettet tarvitse mitään muuta, koska sinulla on jo kaikki?

Kuinka monta kertaa olet ajatellut ympärilläsi olevia ihmisiä, jotka ovat tukeneet sinua vaikeina aikoina? Olemme varmoja, että mietit enemmän sinua satuttaneita henkilöitä kuin niitä, jotka ovat ojentaneet sinulle auttavan kätensä.

Kiitollisuus ja rauha

Ajattelemme usein, että perhe ja ystävät tulevat aina olemaan tukenamme. Emme kuitenkaan tiedosta, että kaikki voi muuttua yhdessä silmänräpäyksessä. Silloin voi olla liian myöhäistä todella arvostaa heitä, jotka olemme menettäneet.

Kiitollisuus on harjoiteltavissa

Kaikki nämä ongelmat huomioon ottaen on vaikeaa olla kiitollinen, jos sitä ei harjoittele samalla tavoin kuin harjoittelemme esimerkiksi ystävällisyyttä, rehellisyyttä, rakastamista jne.

Siksi on tärkeää kiinnittää huomiota alla oleviin asioihin. Harjoitus tekee mestarin.

  • Keskity nykyhetkeen. Elämme elämäämme pohtien jatkuvasti tulevaa ja mennyttä. Tämä estää meitä nauttimasta hetkestä ja olemasta tietoisia kaikesta, mistä meidän tulisi olla kiitollisia. Irtautuminen nykyhetkestä saa aikaan sen, että alamme kaivata sitä mitä meillä jo on. Ollaksemme tietoisia nykyhetkestä meidän on avattava silmämme ja katsottava ympärillemme.
  • Älä koskaan pidä mitään itsestäänselvänä. Oletat, että esimerkiksi kumppanisi ja äitisi tietävät sinun rakastavan heitä. Tämän pitäminen itsestäänselvyytenä on kuitenkin virhe. Meille tärkeiden ihmisten on kuultava asia suustamme tai meidän on näytettävä se heille teoin.
  • Älä odota mitään toisilta. Yksi virhe jonka voit tehdä, on odottaa muiden käyttäytyvän kuten sinä itse. Näin ei tule tapahtumaan useimmissa tapauksissa, joten lakkaa luulemasta niin. Kiitollisuuden osoittaminen tarkoittaa sitä, ettei odota vastavuoroisuutta. Sinun tulisi pyrkiä olemaan kiitollinen omasta halustasi, koska se tekee olosi hyväksi.
Ilmapallot ja kiitollisuus

Ole kiitollinen joka päivä

Ole kiitollinen heti herättyäsi. Nukkumaan mennessäsi ole kiitollinen kaikista päivän aikana kokemistasi hyvistä asioista.

Joskus meidän on oltava kiitollisia myös siitä, että olemme elossa, eikä ainoastaan elämässämme olevista ihmisistä. Näin tunnet itsesi onnekkaaksi, ja tämä saa hymyn kasvoillesi herätessäsi ja mennessäsi nukkumaan.

Se ei maksa mitään, ja olet paljon onnellisempi.

Ole kiitollinen kaikista mahdollisuuksista, joita olet saanut omien ponnistelujesi tuloksena, ja kaikesta, minkä olet saavuttanut oman periksiantamattomuutesi ansiosta.

nainen ja kiitollisuus

Elä niin, että olet jatkuvasti kiitollinen kaikista elämässäsi olevista mahtavista asioista ja ennen kaikkea kiittäen ympärilläsi olevia ihmisiä kaikesta, jossa he ovat olleet sinulle avuksi.

Mitä enemmän harjoittelet kiitollisuutta, sitä helpommaksi se käy, ja myöhemmin siitä tulee tapa.

Tällöin kiitollisuudesta on tullut osa sinua.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Vähennä ahdistusta 5 rauhoittavan hoitokeinon avulla
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Vähennä ahdistusta 5 rauhoittavan hoitokeinon avulla

Vähennä ahdistusta luonnollisin hoitokeinoin. Muista terveelliset elämäntavat; liikunta, ruokavalio ja hyvät ystävät auttavat mielialasi parantamis...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.