Neljä onnellisten ihmisten tapaa

maaliskuu 7, 2017
Me kaikki ansaitsemme onnen. Meidän on vain opittava, kuinka tehdä se. Tutustu näihin neljään helppoon tapaan, joiden avulla voit tulla onnelliseksi.

Kaikki tavat, jotka tuovat onnea, vaativat ensiksi yhtä asiaa: rohkeutta. Ei pidä unohtaa, että todelliseen hyvinvointiin ei kuulu pelko. Tästä syystä vain sellaiset henkilöt, joilla on riittävästi rohkeutta, voivat saavuttaa onnen.

Kukaan ei ole koskaan opettanut meitä olemaan onnellisia. Siksi teemme toisinaan virheitä.

Ollaakseen onnellinen ei tarvitse olla rakastunut. Ei myöskään tarvitse olla rikas tai omistaa aarteita. Onnellisuutta ei tuo esimerkiksi hyvä ulkonäkö tai unelmatalo.

Hyvinvointi on maaginen sisäinen tasapaino, jossa mitään ei puutu eikä mitään ole liikaa. Monet keskittyvät kuitenkin toisenlaisiin asioihin. He luulevat voivansa löytää onnen muista asioista.

Tänään haluamme sinun pohtivan neljää yksinkertaista tapaa, jotka voivat auttaa onnen löytämisessä. Se on helpompaa kuin luuletkaan!

1. Ole vastuullinen

Ensimmäinen onnellisten ihmisten tapa on oppia olemaan vastuussa omasta itsestään. Tämän tehdäksemme meidän on suoritettava joitakin yksinkertaisia jokapäiväisiä asioita. Niiden avulla voimme lakata olemasta riippuvaisia toisista ihmisistä onnen löytämiseksi.

Ympärillämme olevilla ihmisillä ei ole velvollisuutta ”korvata” puuttuvia osa-alueitamme. Voimme löytää onnen vain näyttämällä maailmalle, että olemme kokonaisia.

Tämä tarkoittaa sitä, ettemme näytä pelkoa, kyvyttömyyttä tai epävarmuutta. Näin pystymme myös aloittamaan tyydyttävämpiä ihmissuhteita.

Kiinnitä huomiota näihin yksinkertaisiin, jokapäiväisiin strategioihin. Ne voivat varmasti auttaa sinua:

 • Kun heräät aamulla, vakuuttele itsellesi, että voit tehdä mitä ikinä päätätkin. Päätä myös, ettei mikään tai kukaan voi viedä tyyneyttäsi ja tasapainoasi.
 • Puhu itsellesi muistuttaaksesi itseäsi siitä, että olet vapaa ja vastuussa itsestäsi. Tämä tarkoittaa myös sitä, että voit panna pisteen sellaisille asioille, jotka vaivaavat sinua. Voit myös ryhtyä kaikkeen, mikä  kiinnostaa sinua tai kasvattaa sinua ihmisenä.

Ollaksesi onnellinen sinun on tehtävä päätöksiä. Niitä tehdäksesi muista, että sinun on oltava vastuussa itsestäsi!

2. Ole vapaa

Haivenet purkissa

On monia tapoja opetella olemaan vapaa ollakseen onnellinen. Visualisoi nämä menetelmät ja tee pieniä harjoituksia joka päivä.

Tässä ohjeet:

 • Sinun tulisi omistaa päivästä vähintään kaksi tuntia itsellesi: lue, kävele, meditoi, kirjoita, lepää jne.
 • Tee asioita, joiden avulla pystyt pääsemään kosketuksiin itsesi kanssa. Näin voit tuntea itsesi hyväksi, rauhalliseksi ja tasapainoiseksi.
 • Visualisoi samalla jotakin tärkeää: ihmiset, jotka loukkaavat sinua, vievät vapautesi, eivät pidä sinusta tai kunnioita sinua. Reagoi tähän. Aseta rajat. Voit löytää todellisen onnen vähitellen.

3. Kohtaa pelkosi

Omenasta haukattu sydänpala

Kukaan ei voi kohdata pelkojaan, jos ei tunnista niitä ensin. Meillä kaikilla on tapana alkaa oikeuttaa pelkojamme.

Useinkaan emme tahdo tunnistaa niitä, sillä joskus on paljon helpompaa pysyä omalla mukavuusalueella. Miksi vaihtaisin työpaikkaa? Tiedän, että minua kohdellaan työssäni huonosti, mutta eikö tuttu ”vihollinen” ole parempi kuin tuntematon?

Tämän tyyppiset rajoittavat ajatukset ja asenteet ovat hyvin tavallisia. Ne ovat juuria, jotka kasvavat meihin vähitellen. Ne estävät meitä olemasta oikeasti onnellisia.

Voittaaksesi pelkosi muista nämä strategiat. Ne ovat helppoja ja hyödyllisiä tapoja:

 • Kirjoita ylös kaikki, mikä huolestuttaa tai ahdistaa sinua juuri tällä hetkellä. Ne voivat olla asioita, ihmisiä tai tilanteita.
 • Toiseen sarakkeeseen kirjoita, mitä haluaisit löytää lähitulevaisuudessa: vapauden, harmonian, tyytyväisyyden, rauhallisuuden, mielihyvää jne.
 • Kolmanteen sarakkeeseen kirjoita, mitä sinun täytyy tehdä saadaksesi haluamasi asiat.

Mieti näitä asioita ja yritä panna ne käytäntöön. Ala tehdä muutosta.

4. Ole onnen arvoinen

Ruusu purkissa

Se, opitko olemaan onnen arvoinen, liittyy omaan itsetuntoosi. Usko tai älä, joskus luulemme ettemme ansaitse onnea.

Tässä yleisimmät syyt siihen:

 • Ajattelemme, että juna on jo mennyt, että tietyt mahdollisuudet eivät enää tule meitä vastaan.
 • Vakuuttelemme itsellemme, että on parempi vain kestää ja pysyä onnettomassa ihmissuhteessa, koska se on parempi vaihtoehto kuin olla yksin.
 • Toisaalta kyseessä voi olla yksinkertaisesti se, että meidät valtaa tappiomieliala, jossa emme usko enää mihinkään parempaan elämässä. Tämä on yksi tapa vaipua hitaasti ”horrokseen”. Sen mukana tulee jatkuva ilottomuus, joka voi muuttua masennukseksi.

Emme saa antaa tämän tapahtua. Meidän on vastustettava näitä tuhoavia ajatuksia. Jokaisella on oikeus saada toinen mahdollisuus.

Ansaitsemme kaikki onnen. Meidän on vain opittava, kuinka tehdä se.

Älä anna kenenkään uskotella sinulle mitään muuta. Älä anna kenenkään sanoa sinulle, että ”et voi”, ”et osaa” tai ”et ansaitse sitä”. Anna tällaisten myrkyllisten sanojen mennä toisesta korvasta ulos. Kuuntele vain ääntä, jolla on oikeasti merkitystä: sydämesi ääntä.

UUTISIA VERKOSSA